bookblog.ro

---

Octombrie, Luna Literaturii Europene

Scris de • 2 October 2018 • in categoria Stiri

Și în acest an, EUNIC România (Reţeaua Europeană a Institutelor Culturale Naţionale) organizează în octombrie Luna Literaturii Europene, un proiect amplu ce însumează peste 50 de evenimente. Programul este unul extrem de divers, reunind evenimente adresate tuturor categoriilor de public: de la ateliere pentru copii, la dezbateri, conferințe, concursuri și adaptări teatrale.

În agenda evenimentelor din acest an, un proiect special îl constituie seria de întâlniri #EUcitesc European Book Club. Gândit sub forma unui club de carte, proiectul propune spre dezbatere patru romane care, prin tematică, marchează diversitatea literaturii contemporane: Povestea slujitoarei de Margaret Atwood, Femeia cu Părul Roșu de Orhan Pamuk, Frica de Stefan Zweig și Lovește-ți inima de Amélie Nothomb – în fiecare zi de vineri, începând cu data de 12 octombrie, de la ora 19.00, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române.

De asemenea, la ediția din acest an a Lunii Literaturii Europene, un punct de atracție îl reprezintă și evenimentele dedicate copiilor – nu mai puțin de 10 astfel de acțiuni: seri de storytelling, ateliere pentru părinți, ateliere de lectură și scriere creativă. Seria de evenimente dedicate celor mai mici dintre iubitorii de lectură debutează pe 8 octombrie cu o seară de storytelling pentru copii, la Biblioteca British Council, cu participarea Ambasadorului Marii Britanii la București, Andrew Noble.

Șapte lansări și prezentări de carte vor puncta programul Lunii Literaturii Europene, multe din acestea desfășurate în prezența autorilor: Eric Vuillard, câștigătorul Premiului Goncourt 2017, Demeter Szilárd – autorul romanului Vânătaie pentru vânătaie, Yusuf Nevzat Sarıgöl, coordonatorul antologiei Poezie turcă modernă, Costantino D’Orazio – autorul romanului Secretul lui Leonardo și François-Henri Désérable – laureat al Premiului Goncourt, Alegerea României 2018.

Artele performative contribuie și ele la punerea în valoare a literaturii europene de astăzi, prin proiecții de film, lecturi scenice și concerte pornind de la creații literare.

Cititorii sunt invitaţi să îşi împărtăşească dragostea pentru lectură pe reţelele de socializare folosind hashtag-ul #EUcitesc și participând la concursurile incluse în programul Lunii Literaturii Europene.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro