bookblog.ro

---

Scriitorul ungar Ákos Kertész cere azil în Canada

Scris de • 14 March 2012 • in categoria Stiri

Scriitorul ungar Ákos Kertész a cerut azil în Canada susținând că a fost victima unor atacuri în țară. Kertész a plecat în Canada pe data de 29 ianuarie și a cerut azil în urma reacțiilor pe care le-a provocat un articol în care critica Ungaria în contexul Holocaustului.

Autorul de 79 de ani de origine evreiască a afirmat că poporul ungar este unul genetic servil și că nu și-a asumat niciodată rolul pe care l-a jucat în Holocaust. Din cauza acestor afirmații el susține că a fost atacat și insultat pe stradă și că a suferit daune psihice și amenințări în urma cărora simte că viața îi este în pericol.
Scriitorul a afirmat că decizia de a părăsi Ungaria a fost una dificilă și că speră să se poată întoarce la un moment dat într-o țară „democratică, umană și tolerantă.”

Sursa: www.publico.es





Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. gabriela garlonta spune:

    Sufăr cu scriitorul Akos Kertesz..În timpul comunismului am întâlnit un Israelian – m-a cunoscut prin intermediul unui compozitor român din Brașov-urma săcânt-eram artist liber profesionist în muzică ușoară-la un Revelion la Tel Aviv.A plecatînsă Florin Piersic căci eu nu aveam origine sănătoasă-tatăl meu era preot greco catolic,Evreul m-a ajutat mult.Iubesc toți evreii căci ,Iisus este evreu după trup.

    raspunde

    • Andreea Chebac spune:

      Povestea ta este impresionanta. Din pacate sunt sute de persoane traumatizate din cauza genului acesta de tratament.

      raspunde

  2. Matei Bitea spune:

    ce naționalitate este asta? ungar… n-am mai auzit, poate s-a dorit a zice maghiar!? atunci era altceva…

    raspunde

  3. Bogdan spune:

    Vreo legatura cu Imre Kertesz?

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro