bookblog.ro

---

Tristan Sharps, unul dintre cei mai apreciați creatori de teatru imersiv din lume, vine la București, la invitația POINT

Scris de • 6 March 2018 • in categoria Stiri

Tristan Sharps, unul din pionierii teatrului imersiv și fondatorul companiei de teatru dreamthinkspeak, cu peste 30 de site-performances premiate internațional, vine în România, invitat de POINT Cultural Hub, în perioada 9-11 martie.

Cele trei zile de conferințe, workshop-uri și networking, reunite sub programul FRACTAL, invită creatorii de conținut artistic să aprofundeze tehnicile unui tip de teatru rar pe scena românească: imersiv,„site-responsive”, dezvoltat în spații atipice: abatoare, fabrici, service-uri auto, crematorii, parcări etc.

Participanții vor înțelege matematica din spatele acestor „live performance masterpieces" (British Vogue) care au resetat standardele artei. „Before I Sleep”, una din producțiile dreamthinkspeak, a depășit toate vânzările din istoria Brighton Festival și a avut peste 20.000 de spectatori.

Spectacolele dreamthinkspeak sunt considerate „o călătorie fără hartă și fără simțul timpului, creații de natura visului, cinematice și uneori voyeuristice, fiindcă poți trage cu ochiul la întâmplări frenetice care se desfășoară în jurul tău.”(British Vogue)

Programul FRACTAL by POINT, alcătuit cu sprijinul criticului de teatru Cristina Modreanu:

9 martie 2018

Conferinta "The Begining" – analizează unele dintre cele mai apreciate productii ale companiei de teatru dreamthinkspeak, alături de traiectoria artistică a regizorului Tristan Sharps - One Day Maybe (2013 - 2018), Absent (2009 - 2016), The Rest Is Silence (2012), Before I Sleep (2010 - 2011).

Intrare liberă, condiționată de înscrierea la acest link: https://www.eventbrite.com/e/fractal-by-point-cu-tristan-sharps-creator-de-teatru-imersiv-tickets-43245425231

10 și 11 martie

Workshop "Site and Space"

Dedicat exclusiv operatorilor culturali, creatorilor de conținut, interesați de proiecte site-responsive, imersive. Workshop-ul aprofundează informațiile prezentate în conferință plonjând din zona de teorie în cea de practică, prin exerciții, teme cu feedback

în timp real, practica observației, analiza spațiilor, dezvoltarea unui schelet de proiect.

Cost participare: 90 de lei;

Biletele pot fi achiziționate de aici: https://eventbook.ro/other/bilete-fractal-by-point-tristan-sharps

11 martie - Networking Night

Seară de networking, într-o atmosferă lejeră, în care creatorii locali vor intra în dialog, schimb de resurse și consiliere one-to-one cu Tristan și vor putea broda împreună posibile parteneriate, dincolo de granițe. O noapte care să faciliteze dezvoltarea de proiecte artistice, să găsească oamenii cheie în roluri cheie și să intensifice colaborarea în interiorul industriei.

Intrare liberă, condiționată de înscrierea la acest link: https://www.eventbrite.com/e/fractal-by-point-cu-tristan-sharps-creator-de-teatru-imersiv-tickets-43245425231

 

 

Eveniment realizat cu sprijinul British Council.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro