bookblog.ro

---

Umberto Eco va rescrie Numele trandafirului

Scris de • 18 July 2011 • in categoria Stiri

Autorul italian Umberto Eco a declarat că va rescrie romanul care l-a făcut celebru, Numele Trandafirului, pentru a fi mai accesibil noilor cititori.

Eco va înlătura anumite pasaje din carte şi va reîmprospăta limbajul în care este scris romanul, dar nu va modifica rolul personajelor sau desfăşurarea poveştii. Scopul acestor schimbări este acela de a face opera uşor de citit în format digital, chiar şi pe fragmente.

Noua versiune a cărţii va fi disponibilă din octombrie anul acesta. Aceasta este prima schimbare făcută de autor de la publicarea romanului, în 1980.

Sursa: www.publico.es





Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. catalin spune:

    S-a prostit la batranete, sau a inceput sa asculte manele, s-a imprietenit cu 3 cocalari si s-a gandit la betie s-o rescrie pe intelesul ălora. Ce prostie. Cum adica sa-l faca mai accesibil , nu-i de-ajuns de accesibil ? Exagerez eu putin aici dar e ca si cum ai pune Mozart pe ritmuri tiganesti ca sa faci audienta ( au facut-o multi ) .

    raspunde

  2. Vali spune:

    … eu nu as fi anunțat….as fi scris și gata …tocmai ca sa nu dau ocazii la comentarii răutăcioase … ca roman îi rămân recunoscător …pentru atitudinea care a luat-o cu ceva timp în urmă … înainte de a scrie ceva nou accesibil pentru vremurile astea …unde nimeni nu mai are timp…(îmi este dor de plictiseala)… face un test cu ceva care a avut succes … cred ca a fost sfătuit bine …

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro