bookblog.ro

---

Unde tragem linia? Asociația Culturală Arkadia te invită la Bull, piesă de teatru și dezbatere despre fenomenul de bullying la locul de muncă

Scris de • 8 November 2017 • in categoria Stiri

 

Te-ai întrebat vreodată care e linia dintre glumele de birou și agresiunea fizică sau verbală? Ce se întâmplă atunci când „glumițele” nevinovate afectează încrederea în sine și duc la scăderea productivității și la creșterea absenteismului la locul de muncă?

Asociația Culturală Arkadia, având ca partener strategic POINT București, lansează în premieră pe București spectacolul „Bull” de Mike Bartlett, regia Elena Morar, în zilele de 7, 8, 9 și 15 noiembrie 2017, ora 20:00, la POINT (Str. Gen. Eremia Grigorescu, nr.10). Piesa semnată de Bartlett, un dramaturg prezent și popular în rândul publicului român în ultimii ani, abordează, printre alte teme, fenomenul de bullying la locul de muncă și prezintă povestea unor colegi de serviciu care, puși în fața unei restructurări de personal, ajung să îl hărțuiască pe unul dintre ei.

„Vrem să oferim o perspectivă realistă și neviciată a realităților din mediul corporatist, în corelare cu temele abordate de dramaturgia propriu-zisă”, declară Elena Morar, regizoarea spectacolului Bull. Proiectul investighează într-un mod captivant fenomenul, atât prin piesă, cât și prin platforma online asociată, prin care, sub protecția anonimatului, oamenii își pot descrie experiențele cu și despre bullying.

Astfel, pe site-ul oficial al proiectului Bull: http://www.bulltheplay.com/testimoniale/, testimonialele-povești despre situații de bullying la locul de muncă vor contribui la continuarea dezbaterii și care sunt efectele pe termen lung ale acestui tip de comportament. Scopul este adunarea unei mărturii care să atragă atenția asupra nuanțelor bullying-ului și care să îmbogățească, apoi, actul artistic.

De asemenea, la finalul reprezentațiilor, publicul va putea discuta liber despre limite, contexte sociale și bullying alături de un invitat special, psihoterapeutul Anda Păcurar, care subliniază importanța acestei dezbateri: "Bullying-ul între adulți este mai puțin recunoscut, are forme mai rafinate și disimulate. Mobbing-ul este una dintre ele - atunci când mai mulți adulți se coalizează împotriva unui coleg. Sarcasmul, de asemenea, este o formă de ostilitate. E important să conștientizăm efectele cuvintelor și ale acțiunilor noastre sau ale lipsei de reacție. Pentru că efectele iau forma anxietății, depresiei, stresului posttraumatic și paranoia, ne dezumanizează și ne individualizează până la atomizare."

Totodată, piesa va fi jucată, prin intermediul unui parteneriat special, la sediul Ringier România, pentru angajații companiei, urmate de feedback al publicului țintă, pe data de 13 noiembrie.

Din distribuția spectacolului „Bull”, în regia Elenei Morar, fac parte actorii Gabriel Răuță, Ilinca Hărnuț, Rolando Matsangos, Bogdan Cotleț, conceptul scenografic poartă semnătura Liviei Vișănescu, video și afișul sunt concepute de Ana Cârlan.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro