bookblog.ro

---

Vânzări record pe Amazon pentru romanul „1984”

Scris de • 14 June 2013 • in categoria Stiri

Romanul 1984 de George Orwell a ajuns pe locul 100 în topul vânzărilor de pe Amazon, după ce se aflase marţi pe locul al 11.855-lea.

Creşterea vânzărilor pentru acest roman s-a produs după dezvăluirile făcute de Edward Snowden, un fost consultant în domeniul informaţiilor, despre existenţa unui program secret de supraveghere electronică iniţiat de Guvernul american, care permite Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA) şi Federal Bureau of Investigation (FBI) să acceseze date personale din discuţii audio şi video, fotografii, e-mail-uri, documente şi conectări ale utilizatorilor pe site-urile şi platformele unora dintre cele mai mari companii americane din domeniul internetului.

Romanul lui George Orwell portretizează o societate distopică, în care oamenii sunt supravegheaţi prin intermediul unor ecrane de televiziune şi conduşi de un lider care îşi spune „Big Brother". Acţiunea este plasată într-o societate distopică, în care se instalează o stare de paranoia generalizată. Propaganda, supravegherea, controlul minţii şi cultul personalităţii - concepte întâlnite în state totalitariste precum Germania nazistă şi Uniunea Sovietică stalinistă - au atins culmi de neegalat în acest roman scris în 1948 şi publicat în 1949.

La librăria Strand Book Store din New York, vânzările pentru romanul 1984 au crescut cu peste 50 de procente, de la o medie de 12 cărţi vândute pe săptămână. Potrivit unui cumpărător fidel, această creştere a vânzărilor poate fi atribuită dezvăluirilor făcute de fostul angajat al CIA, dar şi faptului că romanul 1984 a fost inclus pe lista lecturilor recomandate elevilor americani în timpul vacanţei de vară.

Sursa





Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Poligraf spune:

    Cand e vorba de Ozn-uri, KGB, CIA, FBI si NSA toata lumea percepe ca o amenintare aceste agentii guvernamentale. Toata lumea e inebunita numai la gandul ca viata lor publica poate fi accesata si ascultata.

    raspunde

  2. Zina spune:

    N-ar fi rau sa fie citit mai mult si la noi…

    raspunde

  3. Razvan spune:

    Este un roman excelent. Isi merita locul in vanzari:)

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro