bookblog.ro

---

Piesă de teatru: Identic Natural

Scris de • 10 November 2017 • in categoria Teatru

Identic Natural este un spectacol de teatru care vorbește despre mâncarea privită nu ca hrană ci ca filozofie de viață, statement, modalitatea de exprimarea a iubirii, știre de presă, domeniu de cercetare, afacere, clișeu, dezbatere. Explorează una dintre cele mai discutate și disputate teme ale momentului: „alimentația sănătoasă”, împletind cu mult umor informații cu situații din cotidian și tipologii de personaje.

Mâncarea în viața noastră cea de toate zilele!

Cei doi actori (Alex Fifea, Lala Mișosniky) interpretează personaje fără nume, un el și o ea, și se metamorfozează rapid odată cu trecerile de la o micro-scenetă la alta. Fiecare nouă situație este ușor de recunoscut: poate am trăit-o sau poate am asistat la ea; situații atât de familiare încât am văzut publicul aprobând din ce în ce mai clar pe măsura ce piesa curgea.

Suprapuneri de replici și imagini care redau perfect amalgamul de informații și păreri pe care le auzi vrei nu vrei despre cum și ce e mai bine să mănânci. Plecând de la etichetele pe care putem să le citim, dar oare și să le înțelegem?, de la nenumăratele sortimente care fac alegerea unui produs o adevărată strategie, și până la încercarea de a ne feri de dezastru, cea ce a dus la moda alimentelor bio.

Ca spectator ești luat martor și invitat să îți urmărești propriile reacții atunci când unul dintre actori îți șoptește complice: „Ulei de măsline extra virgin?” „Cozonac făcut în casă? Știu eu pe cineva...”.

Șirul infinit de comentarii pe net pe care le stărnește orice discuție despre mâncare este extrem de bine interpretat într-o dispută sterilă despre dulciurile pe care ar trebui sau nu să le primească copiii de Sărbători, deși totul a pornit inițial de la un gest caritabil. Veți recunoște și mâncarea ca dovadă de iubire, și refuzul de a mânca interpretat ca respingere a dragostei materne.

In concluzie, o piesă de teatru despre mâncarea în societatea românească, despre ce a ajuns ea să reprezinte și cum ne raportăm, nu atât la ce mâncăm, ci la ce anume spune despre noi ceea ce mâncăm.

IDENTIC NATURAL

Text și documentare: Elena Vlădăreanu, Robert Bălan

Scenografie și vizual: Nona Șerbănescu

Regia: Robert Bălan

Producător: Asociația Art No More

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro