bookblog.ro

Mercenara și sectele religioase

Titlu: Inocenții
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 416
ISBN: 978-606-719-908-6

Vanessa Michael Munroe este specialistă în obținerea de informații prețioase, economice și politice, pe care le pune la dispoziția corporațiilor, a șefilor de state sau a clienților privați, care o plătesc pe măsură pentru asta. Și dacă trebuie să și ucidă pentru obținerea lor, atunci o face. Lucru care-i dă coșmaruri. Dar niște coșmaruri din acelea extrem de violente, mai ales că doarme cu o pereche de cuțite sub pernă, iar dacă cineva se întâmplă să doarmă lângă ea, cum ar fi de exemplu tipul care pare că i-a cucerit în cele din urmă inima... Ei bine, se lasă cu răni grave, chiar mortale. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Charles Saatchi: filosofia Money, art and no damn to give

Titlu: Mă cheamă Charles Saatchi și sunt un artoholic
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2017
Traducere:
Numar pagini: 221
ISBN: 978-606-978-049-7
Cumpara cartea

 

Care erau ambițiile dumneavoastră la început?

Îmi doream foarte mult să învăț să merg.

Dacă ați cochetat vreodată cu publicitatea, dacă ați urmărit Mad Men pe nerăsuflate pentru ca apoi să aplicați pentru un internship sperând să fiți următorul copywriter Coca-Cola, această carte s-ar putea să fie noua dumneavoastră prioritate de lectură. Volumul de față este un interviu extins cu Charles Saatchi, un interviu cu zeci de întrebări, dintre cele mai variate, formulate de jurnaliști și publicitari aspiranți. Este de fapt un produs derivat din fenomenul clickbait, se creează un orizont de așteptare înalt, aștepți cu sufletul la gură o „rețetă” a succesului, iar Charles Saatchi pare că te privește adânc în ochi, iar când suspansul a atins cote maxime, declară sec, cu un zâmbet bonom: „Nu există nicio rețetă!”. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Minunata Peggy Guggenheim

Titlu: Confesiunile unei dependente de artă
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2016
Traducere:
Numar pagini: 166
ISBN: 978-973-1989-71-6
Cumpara cartea

Peggy Guggenheim este un nume cu rezonanță în lumea artei, iar viața ei, atât cea publică, cât și cea privată, a fost la fel de interesantă și nonconformistă, ca și modul în care și-a organizat și valorificat colecția de artă. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

„Fiecare zi e la fel. Fiecare zi înseamnă aşteptare.”

Titlu: Fără tine, noi nu existăm
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 269
ISBN: 978-973-46-5626-4
Cumpara cartea

Acolo timpul părea să treacă altfel. Atunci când eşti izolat de lume, fiecare zi e exact la fel ca aceea dinainte. Această monotonie are o artă de a-ţi secătui sufletul, până când ajungi un simplu lucru care respiră, trudeşte şi consumă, care se trezeşte în zori şi se culcă la asfinţit...Acolo, în acel vid implacabil, totul era nemişcat. Nicio veste nu intra şi nu ieşea din ţară. Niciun apel telefonic efectuat sau primit. Niciun email, nicio scrisoare, nicio idee care să nu aparţină regimului” (Suki Kim)

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Suntem înconjuraţi de moarte

Camera intunecata

Titlu: Camera întunecată
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 495
ISBN: 978-973-707-478-2

Morţii se strâng în fiecare iarnă să celebreze Crăciunul. Dar în una din aceste ocazii, au fost deranjaţi de o fată bătrână. Ceasul acesteia se oprise, aşa că s-a trezit prea devreme şi s-a dus la biserică în mijlocul nopţii de Crăciun. Se auzea un murmur de voci ca şi cum slujba ar fi fost în desfăşurare, iar biserica era plină de oameni. Dintr-o dată, bătrâna l-a văzut pe logodnicul ei din vremea tinereţii. Acesta se înecase cu multi ani în urmă, dar iată-l acolo, stând într-o strană, printre ceilalţi.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Despre dezolantele tărâmuri mitice

Titlu: Sfârtecări
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Traducere:
Numar pagini: 704
ISBN: 978-973-88901-2-1

Ţara Galilor este tărâmul fermelor idilice, al câmpurilor împânzite de oi şi al pensiunilor pentru cei în căutarea marginilor lumii. Aşa, cel puţin, ne-ar da de înţeles ghidurile turistice. Romanul de debut al lui Niall Griffiths oferă o perspectivă mai puţin îmbietoare, dar mult mai alertă şi mirosind a realitate.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Lumea e rotundă

0Iluzia utilizatorului recenzie
Autor: David M. Smick
Subtitlu: Pericole ascunse pentru economia globală
Rating: Iluzia utilizatorului rating - recenzii carti
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2009
Traducător: Ciprian Siulea
330 pagini
ISBN: 978-973-1931-23-4


Ştiţi ce aş fi vrut să fac? Să copiez "Cuvântul înainte" scris de Preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul, şi să îl pun aici, în loc să vă povestesc eu despre carte. Şi asta pentru că este scurt, cuprinzător, parte rezumat, parte părere, vorbeşte despre avantajele cărţii, are două-trei cuvinte despre autor şi spune şi cine ar beneficia de pe urma cărţii. Adică exact ceea ce aş fi scris şi eu, şi cam în tot atâtea cuvinte. Evident însă că nu pot face asta, aşa că ceea ce urmează este o creaţie proprie.

Cartea nu se dezminte- dacă din "Cuvântul înainte" ai rămas cu impresia că o să-ţi placă şi că e uşor de citit, vei descoperi că chiar aşa este. Desigur, dacă vrei să faci lumină în ceea ce priveşte sistemul financiar după care funcţionează lumea, nu ai cum să eviţi să vorbeşti despre credite sub-prime, fonduri de acoperire, bule economice, cumpărări de datorii guvenamentale sau instrumente financiare de securitizare. Însă atunci când i-a sugerat să scrie o carte, soţia lui Smick s-a referit exact la naivii de rând: "Dacă guvernatorii băncilor centrale şi cei de pe Wall Street ştiu ce e în spatele cortinei, de ce să nu ştie şi ceilalţi?" Aşa că there you go, noroc cu Vickie Smick, că mai aflăm şi noi că de fapt sistemul financiar global n-a fost niciodată atât de solid şi că destui actori economici habar n-au ce fac de fapt.

Deci de la ce a început toată criza mondială? [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro