bookblog.ro

Cobor în staţia sticlelor sparte

Titlu: Castele de furie
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2017
Traducere:
Numar pagini: 233
ISBN: 978-606-779-266-9
Cumpara cartea

Ce se întâmplă atunci când începi să trăieşti o carte? Când lectura îţi aduce senzaţia unui vertij din care nu poţi scăpa? Când ajunţi să simţi efectul psihodelic al unui roman de amploare? La aceste întrebări, dar şi la multe alte am încercat să îmi dau răspuns cititndu-l pentru prima oară pe Alessandro Baricco. Spre marea mea ruşine, scuzabilă din lipsă de timp şi prea multe cărţi bune de citit, am făcut cunoştinţă cu acest scriitor mult prea târziu. Dar din fericire am luat startul potrivit cu primul său roman Castele de furie. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Jocul lui Zafon

Titlu: Jocul îngerului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 472
ISBN: 973-46-1389-2


”Un scriitor nu uitǎ niciodatǎ momentul când, pentru prima oarǎ, primeşte câţiva bǎnuţi sau un elogiu în schimbul unei poveşti. Nu uitǎ momentul când, pentru prima oarǎ, simte în sânge dulcea otravǎ a vanitǎţii şi crede cǎ, dacǎ izbuteşte sǎ facǎ astfel încât nimeni sǎ nu-i descopere lipsa de talent, visul literaturii va fi în mǎsurǎ sǎ-i aducǎ un acoperiş deasupra capului, o masǎ caldǎ la sfârşitul zilei şi lucrul la care râvneşte cel mai abitir: un nume tipǎrit pe o biatǎ bucatǎ de hârtie, care cu siguranţǎ va trǎi mai mult decât el. Un scriitor e condamnat sǎ-şi aminteascǎ acest moment, fiindcǎ în clipa aceea e deja pierdut, iar sufletul sǎu are deja un preţ”.

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Cu cele mai rele intenţii

Titlu: Cu cele mai rele intenţii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 312
ISBN: 978-973-689-265-3Îmi place nonşalanţa literaturii italiene. Şi gust din plin şi cinismul intelectual, altă faţă a nonşalanţei amintite, marca Alessandro Piperno. Căci trebuie să ai ceva tupeu ca să debutezi cu un roman ca o sagă, după, nota bene, anul 2000. Şi să mai şi alegi ca temă generală: aristocraţia decadentă a vremii noastre, motiv pentru care Piperno se numeşte aşa cu P de la Proust, aş opina. Am mai spus-o şi cu alt prilej: maniera realistă de a scrie literatură se transformă, se metamorfozează, dar nu va pieri curând. Plasată în Roma neodecadentă a ultimelor patru decenii, povestea începe cu ipostazierea lui Bepy Sonnino, bunicul lui Daniel, naratorul-personaj. Pe scurt, bunicul Bepy a fost un crai italian al anilor şaizeci care a acumulat pe lângă datorii enorme şi o mitologică experienţă cu femeile. Din acest bunic priapic, hedonist şi vitalist, se naşte Luca, tatăl albinos şi snob al celui destinat actului mărturisirii, Daniel. În fine, nepotul însumează o poftă sexuală debordantă de la bunic, dar un fizic modest de la tată, plus o sensibilitate vag nevrotică pe filieră maternă. Şi ce-ar putea să ajungă atunci? Aţi ghicit: un universitar şi un scriitor.

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 7 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro