bookblog.ro

Angoasa în culori

Titlu: Fata cu fragi
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2017
Traducere:
Numar pagini: 320
ISBN: 978-606-779-177-9
Cumpara cartea

Cum ia naștere un tablou? Ce sentimente, stări și emoții stau la baza lui? A apărut în urma unor evenimente din viața personală a pictorului? Deseori am avut astfel de întrebări atunci când priveam un tablou. Iar o carte precum „Fata cu fragi” vine cu un răspuns literar impresionant. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

A doua șansă

Titlu: Ora de aur
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 304
ISBN: 978-973-689-956-0
Cumpara cartea

Sunt unele cărți pe care nu le citești cu vocea ta. Sunt unele cărți pe care le citești cu vocea personajelor care dau viață romanului și asta face ca lectura să fie și mai plăcută. Și în cele din urmă sunt cărțile care știi că vor fi ecranizate și știi și ce actori vor fi în distribuție și atunci știi și cum vor arăta, care le va fi mimica și gestica și lectura devine un fel de film personal care-ți rulează în cap. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Un roman despre suferință, înțelegere, iubire și artă

Titlu: Grădina cețurilor din amurg
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 400
ISBN: 978-973-464-132-1
Cumpara cartea

„Trăia odată, pe un munte cu vârful pierdut în nori, un om care fusese grădinarul împăratului Japoniei. Puțini erau cei care auziseră de el înainte de război, dar eu mă număram printre aceia. Omul își părăsise căminul aflat pe tărâmul soarelui-răsare și se stabilise în regiunea muntoasă din centru Malaieziei. Aveam șaptesprezece ani când sora mea mi-a vorbit de el și avea să mai treacă un deceniu până să urc în munți ca să-l găsesc.

Nu și-a cerut iertare pentru ceea ce ne făcuseră compatrioții lui mie și surorii mele. Nici în dimineața spălată de ploaie când ne-am întâlnit, nici cu alt prilej. Ce vorbe mi-ar fi putut alina durerea ori ar fi adus-o pe sora mea înapoi? Asemenea vorbe nu existau. Iar el, spre deosebire de mulți alții, înțelegea acest lucru.”.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Vechile miracole, prin ochi de femeie

Titlu: Testamentul Mariei
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 128
ISBN: 978-973-46-4445-2
Cumpara cartea

Colm Tóibín transpune câteva fragmente ale Noului Testament în povestea unei femei retrase, care îşi vede fiul idolatrizat, ameninţat, omorât prin tortură şi, în cele din urmă, transformat într-o legendă menită să le umbrească pe toate celelalte.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Când ucenicul își depășește maestrul

Titlu: Fiica lui Hokusai
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 320
ISBN: 978-973-689-675-0
Cumpara cartea

„Trupul meu era din nou îmbrăcat în haine de fată. Aveam paisprezece ani și eram urâtă. Așa spunea toată lumea. Falca de jos era lată, dând feței mele o formă colțuroasă. Bărbia ieșită în afară se termina cu un fel de măciulie rotundă. Eram poreclită Față-de-felinar. Munceam la Atelierul Steaua Nordului. Eram fata bună la toate a lui Hokusai.” [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Despre India modernă

Titlu: Valurile pământului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 300
ISBN: 978-973-689-539-5
Cumpara cartea

„Nu am să încerc să deslușesc viitorul. Firul vieții mele fusese sucit prea brutal ca să mă mai gândesc acum la altceva decât la prezent. Am să trăiesc fiecare zi ca și cum aș pluti pe o frunză dusă de apă – mulțumită că nu mă scufund. Mai mult nu am de gând să cer.”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Viaţa din visele lui Suhanov

0Viata din visele lui Suhanov recenzie
Autor: Olga Grushin
Rating: Viata din visele lui Suhanov rating - recenzii carti
Editura: Leda
Anul apariţiei: 2007
Traducere: Irina Bojin
360 pagini
ISBN:978-973-102-047-1

Dacă mai puneai la socoteală pălăria cafenie de fetru şi valijoara umflată de la picioarele lui, arăta exact ca un personaj de-al lui Cehov.

Astfel intră Suhanov pe poarta regală – visul: apariţia umilului văr Dalevici, căci el este personajul cehovian descris mai sus, declanşează o alunecare vertiginoasă în trecut, un înec în ce-ar fi dacă-uri, în remuşcări si consolari. Fiindcă Anatoli Suhanov, funcţionar sovietic, instalat confortabil în casa şi căsnicia sa, reîncepe să privească în interiorul lui, văzînd numai gol şi pustiire.

Viaţa reală, de suprafaţă a lui Suhanov este însă plină: articole comunist-educative pentru Arta în lume, petreceri, amabilităţi, favoruri, drame de salon. Fostul pictor îinfierează fără să clipească operele care îl atrăgeau în tinereţe, scrie automat despre realismul socialist, predicîndu-i virtuţile, preia logica oficială, care sfidează orice simţ estetic. Pe scurt, Suhanov se neagă pe sine, îngroapă tot mai adînc visele de tinereţe (arta poate schimbă lumea) pentru a afişa un vis nou, deloc neobişnuit, dar cu dublu tăiş (lumea schimbă arta). Aşa cum schimbă el perspectiva asupra picturii occidentale, pentru a conveni instrucţiunilor, respectarea acestora din urmă îl secătuieşte de el însuşi. Treptat Suhanov nu mai e Suhanov, ci un aparatchik.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro