bookblog.ro

Arta reconstituirii sufletești

Titlu: Sufletul împăratului
Autor:
Rating:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 160
ISBN: 9786068673011
Cumpara cartea

Cum ai putea să recreezi un suflet? Practic, asta a fost prima întrebare care mi-a răsărit în minte atunci când am citit scurta prezentare a nuvelei de față. Medicina permite doar acțiuni de natură organică, cum ar fi transplanturi, operații și, probabil, clonări. Pe tărâmul sufletului însă nu a pătruns nimeni, având în vedere tocmai imaterialitatea lui. Așa că nefirescul subiectului mi-a atras atenția și m-a determinat să citesc pagină după pagină.

Cred că e prima nuvelă fantasy pe care am citit-o vreodată, cu atât mai suprinzător cu cât acest stil literar se prezintă de cele mai multe ori sub forma unor romane de mari dimensiuni, trilogii sau serii de câte șase volume stufoase. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Winnie, melcuşorul cel grăbit

Titlu: Winnie, melcuşorul cel grăbit
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2007
Traducere:
Numar pagini: 28
ISBN: 978-973-88438-6-8

Cu siguranţă, melcii sunt nişte animale fascinante pentru copii, din moment ce avem cântecele, poezii şi cărţi întregi despre melci, asta dacă nu punem la socoteală şi desenele animate în care nevertebratele, care-şi poartă casa în spinare, joacă roluri principale. Winnie, un astfel de melc-vedetă, echipat cu tricou şi cu un coş cu merinde, porneşte dis-de-dimineaţă, agale, într-o călătorie de vacanţă. Pe drum, i se alătură mai mulţi prieteni, care, fără să ţină seama de lentoarea obişnuită a melcilor, îl lasă pe Winnie în urmă. Chiar dacă s-a grăbit inutil să ţină pasul, melcuşorul descoperă apoi că lentoarea are avantajul contemplaţiei, al liniştii şi al introspecţiei. Morala este cât se poate de simplă şi ar trebui distribuită sub formă de fluturaşi tuturor mamelor din parcuri, care nu mai încetează in a-şi compara copiii: fiecare are ritmul lui şi asta nu e neapărat un lucru rău, ba dimpotrivă nu foloseşte nimănui strădania de a-i imita pe ceilalţi, important este să rămâi tu insuţi.

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro