bookblog.ro

O nouă interpretare a Iliadei

Titlu: Numele meu este nimeni: Jurământul
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 350
ISBN: 978-973-724-756-8
Cumpara cartea

„- Ce-i cu vizita asta neașteptată?
- S-a întâmplat un lucru îngrozitor, mi-a răspuns tot în șoaptă. Elena a fost răpită.
Surprinși de acea veste neașteptată, eu și Penelopa am tresărit și am schimbat priviri înfricoșate.
Răpită. Într-o clipită, domnia mea, pacea din Ahaia, familia și casa mea – plină de fericire până atunci – erau în grav pericol. Voiam să-i pun mai multe întrebări, dar se anunța deja sosirea regelui Spartei și în curte răsunau pași apăsați. Un herald a intrat și l-a anunțat:
- Menelau, fiul lui Atreu, regele Spartei, cere să fie primit de Odiseu, fiul lui Laertes, regele Itacăi!”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Idele lui Martie

Titlu: Idele lui Martie
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Traducere:
Numar pagini: 336
ISBN: 973-724-285-3

Să nu ne iluzionăm, să nu ne furăm singuri căciula de daci păţiţi - cărţile despre Roma nu sunt cărţi despre Roma, ci sunt cărţi despre omul de acum. Iar asta se poate vedea cu ochiul liber, ca de pe cele şapte coline, în cărţile lui Valerio Massimo Manfredi, ca şi la colegul lui la fel de prolific de best-seller-uri pe aceeaşi temă, Robert Harris. Dacă la Harris, cititorul amator de astfel de ricoşeuri autodescriptive putea identifica fascinaţia omului contemporan pentru geniul ingineresc al vremii (cu nimic diferit de entuziasmul celor care realizează/privesc la Megamachines) şi vulnerabilitatea civilizaţiei în faţa imensităţii naturii, Manfredi - deh, "geantă latină" - se răsfaţă mai mult cu partea (in)umană a problemei romane, brodând cu chef de scenarist de thriller hollywoodian propria variantă a uciderii lui Caesar.

Cum nu era să se ocupe de filozofia dreptului roman sau de viaductele lui Harris, Manfredi s-a aruncat cu poftă într-un subiect care seduce şi acum - complotul împotriva uneia dintre cele mai fascinante figuri din întreaga istorie. Decadenţă, conspiraţie politică, bani mulţi la mijloc, glorie, trădări peste trădări, amoruri de circumstanţă sau iubiri adevărate, adică acel gen de tensiuni care, puse atent, în dozele potrivite, fac reţeta oricărui film de succes de azi, indiferent de timpul povestirii. Culori puternice, decoruri de blockbuster, scriere cinematografică:

[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro