bookblog.ro

5 cărți în 5 minute

Scris de • 30 December 2015 • in categoria 5 Cărți în 5 minute

Neverland

Neverland de Radu Găvan
Arta rețelelor sociale: Sfaturi pentru utilizatori experimentați

Arta rețelelor sociale: Sfaturi pentru utilizatori experimentați de Guy Kawasaki și Peg Fitzpatrick
Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry

Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry de Rachel Joyce
Ușa

Ușa de Magda Szabó
Marile minciuni nevinovate

Marile minciuni nevinovate de Liane Moriarty

Ne pregătim pentru noul an cu o nouă ediție a rubricii 5 cărți în 5 minute. Am ales cinci cărți din luna noiembrie pe care să vi le prezentăm în 5 minute ;).


 

Neverland

Titlu: Neverland
Autor: Radu Găvan
Rating:
Editura: Herg Benet
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 176
ISBN: 978-606-763-019-0

Rar se întâmplă ca un debut literar să fie atât de bine primit precum Exorcizat al lui Radu Găvan. Nu numai că a fost adorat de cititori, dar autorul a fost distins cu premiul Mircea Ciobanu pentru munca sa la roman. Așa că nu e de mirare că așteptările tuturor legate de următoarea sa carte au fost uriașe!

Neverland este la fel de realistă și dură precum Exorciat, numai că se diferențiază de acesta prin ceva total neașteptat pentru fanii primei cărți scrise de Radu Găvan:  sensibilitatea ce răzbate prin fiecare cuvânt așternut cu deosebită grijă pe hârtie. Un must read pentru oricine dorește să „guste” din ce are mai bun de oferit literatura română contemporană.

CITEȘTE RECENZIA COMPLETĂ

  • Plusuri

    Relațiile excepțional conturate între Anton și Letiția și între Moroiu’ și câinele său. Stilul de scriere brutal și onest.

  • Minusuri

    Anton mi-a amintit prea mult de protagonistul celuilalt roman scris de Radu Găvan, Exorcizat.

  • Recomandari

    Iubitorilor de literatură română contemporană.


 

Arta rețelelor sociale: Sfaturi pentru utilizatori experimentați

Titlu: Arta rețelelor sociale: Sfaturi pentru utilizatori experimentați
Autor: Guy Kawasaki și Peg Fitzpatrick
Rating:
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2015
Traducere: Emilia Vasiliu
Numar pagini: 192
ISBN: 978-606-722-048-3

Facebook, Twitter, Instagram... Rețelele sociale nu doar că s-au transformat (aproape peste noapte) într-o componentă indispensabilă a vieților multora dintre noi, dar continuă să câștige tot mai mult teren pe măsură ce tehnologia avansează și devine din ce în ce mai accesibilă. Așa că apariția unei cărți de utilizare a acestora era inevitabilă, nu-i așa?

Arta rețelelor sociale vorbește, pe înțelesul tuturor, despre optimizarea profilului, creare/postarea de conținut de calitate, perfecționarea postărilor, modul de a răspunde la comentarii, îmbinarea dintre rețelele sociale și blogging, atragerea followerilor, promovarea de evenimente, gestionarea Google+ Hangouts on Air, a chaturilor live pe Twitter, ce să nu facem ca să nu părem nepricepuți, cum să optimizăm platforme individuale și în cele din urmă cum să punem totul cap la cap. Perfectă pentru orice împătimit al mediului online!

CITEȘTE RECENZIA COMPLETĂ

  • Plusuri

    Structura cărții, limbajul abordabil, subiectele interesante care sunt centrate în jurul funcționalităților/cerințelor principale care ne determină să folosim rețelele sociale.

  • Recomandari

    Celor care doresc să fie mai eficienți în lucrul cu rețelele sociale, fie că o fac în interes personal sau profesional.


 

Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry

Titlu: Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry
Autor: Rachel Joyce
Rating:
Editura: Litera
Anul aparitiei: 2015
Traducere: Petru Iamandi
Numar pagini: 336
ISBN: 978-606-741-106-5

Cu toții cred că ne-am imaginat, măcar o dată, cum ar fi să trăim una dintre acele vieți idilice, prezentate cu atât de mare fast și insistență în mai toate filmele sau serialele existente. Și, din câte a lăsat media să se înțeleagă, nimic nu poate fi mai confortabil decât traiul liniștit al unui pensionar britanic. Sau...?

Romanul de debut (aflat pe lista nominalizărilor pentru premiile Man Booker) al scriitoarei Rachel Joyce prezintă într-o manieră sensibilă și emoționantă drumul parcurs tocmai de un pensionar britanic pentru a reuși să se împace cu trecutul său. Presărat cu personaje fermecătoare și adevărate lecții de viață, Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry este un roman perfect pentru serile răcoroase de iarnă.

CITEȘTE RECENZIA COMPLETĂ

  • Plusuri

    Calitatea excepțională, prin simplitatea ei, a narațiunii, și personajele de care este imposibil să nu te atașezi.

  • Minusuri

    Pentru unii, poate părea dificilă identificarea cu realitatea cotidiană românească, însă odată depășită bariera aparențelor, esența se dovedește... universală.

  • Recomandari

    Tuturor celor care doresc să se redescopere sau să găsească un motiv bun pentru a se trezi în fiecare dimineață și a fi recunoscători că trăiesc.


 

Ușa

Titlu: Ușa
Autor: Magda Szabó
Rating:
Editura: All
Anul aparitiei: 2015
Traducere: Andrei Dósa
Numar pagini: 230
ISBN: 978-973-724-819-0

Ușa are drept protagonist un personaj pe cât de memorabil, pe atât de puternic și determinat: o femeie analfabetă, trecută de prima tinerețe, pe nume Emerence, care lucrează ca menajeră pentru scriitoarea Magda. Dar în spatele aparențelor se ascunde un caracter enigmatic, pe care Magda va trebui să-l descopere pic cu pic.

Magda Szabó a fost recompensată cu Premiul Kossuth în Ungaria și Prix Femina Étranger în Franța pentru acest roman. Considerată de mulți un triumf al literaturii, cartea Magdei Szabó este neobișnuită, complexă și intensă. De neratat!

CITEȘTE RECENZIA COMPLETĂ

  • Plusuri

    La fel ca viața pe care încearcă Magda Szabo să o prezinte în paginile acestui roman, „Ușa” este și simplu și complex. Ușor de citit, el va lăsa cu siguranță o urmă adâncă în sufletul cititorului.

  • Recomandari

    Recomand „Ușa” cititorilor înclinați spre literatura biografică, în special cea filosofică. Nu ar trebui evitat nici de aceia care doresc să citească un roman ușor, liniar, a cărui profunzime o vor descoperi treptat.


 

Marile minciuni nevinovate

Titlu: Marile minciuni nevinovate
Autor: Liane Moriarty
Rating:
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2015
Traducere: Mariana Piroteală
Numar pagini: 536
ISBN: 9786067193251

Urmărind viețile a trei femei cât se poate de diferite, la care este adăugată o crimă misterioasă, Liane Moriarty ne oferă un roman care te ține cu sufletul la gură, dozând exemplar cotidianul cu suspansul; fiecare capitol parcurs nu face decât să întețească foamea de cunoaștere, iar din această cauză cartea se citește foarte repede.

P.S: romanul va fi adaptat pentru micul ecran anul viitor, așa că v-aș recomanda să îl citiți cât mai repede, pentru a fi cu un pas în față. Nimic nu e mai frumos decât să știi ce o să se întâmple în continuare înaintea celorlalți!

CITEȘTE RECENZIA COMPLETĂ

  • Plusuri

    Progresia în paralel făcută în a dezvălui viața personajelor și rezolvarea misterului, tridimensionalitatea personajelor

  • Recomandari

    Celor ce își doresc un altfel de roman chick-lit.






Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Bookish spune:

    Am bifat deja 2 din cele 5 ;)

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro