bookblog.ro

---

Aici se nasc marile cărți – Ion Vianu

Scris de • 8 October 2013 • in categoria Aici se nasc marile carti

vianu Ion VIANU (n. 1934, București) a urmat studii de filologie clasică, iar ulterior medicina. După ce a emigrat, în 1977 în Elveția, a publicat în străinătate articole și studii privind istoria și filosofia psihiatriei și s-a distins ca unul dintre colaboratorii constanți ai postului de radio Europa Liberă. Volume publicate: „Introducere în psihoterapie” (1975), „Stil și persoană” (1975; volum distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor), „Amintiri în dialog. Memorii” (în colaborare cu Matei Călinescu, 1994), „Paramnezii” (2005), „Blestem și Binecuvântare” (2007), „Investigații mateine” (2008), „Necredinciosul” (2008), „Exercițiu de sinceritate” (2009). A inițiat ciclul de romane Arhiva trădării și a mâniei, din care a publicat la Editura Polirom „Caietele lui Ozias” (2004) și „Vasiliu, foi volante” (2006).

Este fiul criticului literar Tudor Vianu și al Elenei, născută Irimescu, fiica lui Ștefan Irimescu, medic, întemeietorul ftiziologiei din România.

Scriu între cărți...
„Nici o zi fără un rând."
Ca și cum tot ce scriu scriu pentru mine însumi.

resized_IMG_0426

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Dragă domnule Ion Vianu, v-am văzut acum vreo doi ani pe stradă, pe la cinema”Studio” și n-am avut îndrăzneala să vă opresc, ca să vă spun cât de mult mi-au plăcut cărțile Dvs. ”Amor intellectualis” și ”Apropieri”.V-o spun acum, cu regretul că nu v-am cunoscut personal. Urări de sănătate și de viață așa cum v-o doriți!

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro