bookblog.ro

---

Cură de dezintoxicare

Scris de • 20 January 2008 • in categoria Altele

Naiba ştie cum am ajuns în situaţia asta. Îmi amintesc că vorbeam cu Laura şi ca ne plângeam de cât de multe cărţi necitite avem, de cât de multe cărţi mişto vrem să ne cumpărăm, de timpul care nu ţine cu noi şi de portofelul mai mult gol de la o vreme încoace.

Şi nu mai ştiu nici cine a venit cu propunerea, dar cred că eu am fost aceea.

- Auzi, ce ar fi să nu ne mai cumpărăm un timp cărţi? Aşa, să facem o pauză... o lună sau cam aşa ceva. Nu, nu! Nu o lună, e prea puţin. 3 luni să fie! Ce zici? Rezistăm oare 3 luni fără să ne cumpărăm nici măcar o carte?

Am început cura la 1 decembrie şi mă gândesc cu groază că mai am de aşteptat până la 1 martie. Iar editurile parcă vor să-mi facă în ciudă: scot cărţi după cărţi, care mai de care mai bune şi mai frumoase. Nici nu mai intru în librării. Chiar nu am de ce. Faptul că mângâi copertele şi mai citesc pe furiş o pagină-două nu îmi potoleşte pofta nebună de a pleca acasă cu ele.

Pe biblioteca mea s-a aşezat praful, nu pentru că nu citesc cărţile pe care le am, ci pentru că nu am avut de ce să reorganizez cărţile. Îmi făceam o cană mare cu ceai, o aşezam pe măsuţa de lângă bibliotecă, apoi luam toate cărţile de pe rafturi, le punem pe jos, le ştergeam de praf, le mângâiam, apoi le aranjam iar, într-un nou mod: după culoare, după mărime, pe edituri, în ordinea alfabetică a autorilor etc. Adio zile cu miros de cărţi!

Poate că o astfel de cură face bine contului meu, dar moralul meu de bookaholic este la pământ. Cred că încep să-i înţeleg pe cei care se lasă de fumat. E greu, dom"™le, e tare greu!

Scris de Ionuca

Citeste cele 15 COMENTARII si spune-ti parerea!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro