bookblog.ro

---

Elogiu bookaholicilor

Scris de • 4 February 2008 • in categoria Altele

Mi se pare din ce în ce mai greu să interacţionez cu oameni pe care nu îi ştiu dinainte, cu oameni care îmi sunt complet necunoscuţi. Ce să le spun? Ce să îi întreb? Ce avem în comun? Aş rămâne o singuratică şi o antisocială dacă nu ar fi "netul".

În ultimul an am cunoscut lume exclusiv de pe internet: bloguri, forumuri, site-uri. Nu mi se pare deloc ciudat modul în care i-am cunoscut pe toţi aceşti oameni, ci faptul că am ajuns să îi consider prietenii mei. Sunt atâtea lucruri care ne leagă, atâtea pasiuni comune, încât pot îi simt mai apropiaţi decât alţii pe care îi ştiu in real life de ani buni de zile.

Dar, dintre toţi aceşti net friends, cei mai dragi îmi sunt bookaholicii. Sunt tare bucuroasă că, într-un final, am găsit oameni care îmi înţeleg şi îmi împărtăşesc micile obsesii literare. Îmi sunt dragi prietenii mei pentru că pot să vorbesc oricât despre ultima descoperire în materie de cărţi, iar ei nu se plictisesc ascultându-mă; pentru că citesc mai mult decât mine; pentru că îmi împrumută cărţi; pentru că împrumută cărţi de la mine şi mereu mi le aduc înapoi; pentru că vin cu mine la lansări de carte; pentru că putem vorbi ore-n şir despre noi apariţii, târguri de carte şi festivaluri de literatură, fără să simţim nevoia să schimbăm subiectul; pentru că îmi suportă obsesiile pentru anumiţi scriitori; pentru că merem împreună prin librării, iar dacă rămân fără bani, îmi împrumută ei, nu încearcă să mă aducă înapoi cu picioarele pe pământ când vreau să îmi cumpăr mai multe cărţi decât e "sănătos"; pentru că citim aceleaşi bloguri şi reviste literare; pentru că ne întâlnim la Schimb de cărţi; pentru că, deşi nu stăm în acelaşi oraş, ne vizităm cât de des putem; pentru că ştiu să aprecieze un ceai bun; pentru că îmi dau portocale.

Îmi sunt dragi prietenii mei bookaholici şi zău că alţii mai buni nici că aş putea avea!

Scris de Ionuca

Citeste cele 14 COMENTARII si spune-ti parerea!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro