bookblog.ro

---

Top anticariate din București și de ce le iubim (P)

Scris de • 27 January 2020 • in categoria Altele

Nu-i așa că vă face plăcere să hoinăriți prin anticariate?

Noi nu ne mai săturăm de asta! Și anticariatele nu înlocuiesc librăriile, este o activitate aparte, un alt univers de cărți cu poveste unde ne pierdem ore în șir. Pentru că aici nu avem de-a face cu stocuri și multe cărți identice, ci cu mii de cărți, toate diferite, iar dacă te mai gândești și că în fiecare anticariat în parte găsești altceva, deja te ia amețeala :).

Ocazia de a găsi într-o carte gândurile și sublinierile altui cititor sau de a încerca să ghicești istoria din spatele obiectului pe care îl ții în mâini căteva ore. Satisfacția de a economisi ceva bănuți chiar și atunci când dai iama în rafturile doldora de cărți dorite. Sau conștiința de a fi pur și simplu mai puțin consumerist și de a alege o carte la mâna a doua în locul uneia nou-nouțe. Toate acestea sunt o parte din motivele pentru care „răsfoim” anticariatele cu mult sârg. S-a întâmplat să citim cărți din anticariate, și pe lângă povestea spusă de autor, să adunăm indicii și despre povestea celui/celor care au trecut prin aceleași pagini și aceleași rânduri ca noi (doar e lucru știut că o lectură împărtășită este parcă mai savuroasă și mai intensă).

Fie că sunt spații noi și generoase, luminoase și moderne, cu fotolii în care să te afunzi împreună cu romanul ales, sau încăperi înghesuite și romantice, unde trebuie să scotocești îndelung pentru a vedea toate cărțile, anticariatele vin către noi în forme și „haine” pentru toate gusturile. Dar fiecare îți oferă, pe lângă o varietate mai mare de cărți, titluri rare, poate chiar unele ce nu se mai editează, volume surprinzătoare și plăcerea de a scormoni la nesfârșit prin zeci și zeci de tomuri.

Împărtășim cu voi bucuria noastră prin acest top al anticariatelor din București, iată locurile care ne plac nouă și unde alegem să ne petrecem timpul sau care ne salvează atunci când suntem în căutarea unei cărți anume:

1 Târgul Cărții – Fie că este vorba despre orele petrecute în magazinele din centru, pe lângă care trecem adesea pentru că, nu știu cum se face, sunt mereu în calea noastră – pe Strada Doamnei (aproape de Universitate) și pe Bulevardul Magheru (aproape de Piața Romană) sau de cele petrecute online, pe site-ul lor, aici găsim o varietate îndestulătoare de cărți.

Toate sunt în stare bună, semn că au fost tratate cu grijă și atent selectate de cei de la anticariat, iar prețurile foarte mici ne încurajează să ne avântăm și spre titluri mai puțin cunoscute, sau să ne satisfacem diferite mofturi (de exemplu Coșmarul climatizat de Henry Miller este doar 7,99 lei).

Pe lângă acestea, din când în când, ne răsfățăm cu o ediție rară, sau, de ce nu, o carte cu autograf, pentru că Târgul Cărții ne oferă și așa ceva. Chiar acum am pus ochii pe o carte recent apărută pe site-ul lor: Povești de Frații Grimm, cu ilustrații de Angi Petrescu-Tipărescu, o ediție cartonată apărută în 1965 (de cumpărat și păstrat bine în bibliotecă).

Nu putem trece mai departe fără a vă atrage atenția că aici vă așteaptă și cărți noi, ale unor autori în vogă, precum romanul Ancheta, al autorului de cărți polițiste Lee Child, la doar 6,99 lei.

După ce ne întocmim lista de dorințe fierbinți pe site, putem comanda totul online astfel încât coletul cu bunătăți sosește direct la birou și nu ne mai facem griji pentru transportul lor, sau îl ridicăm noi din unul dintre magazine (v-am spus că trecem des prin preajmă). Toate astea gratuit!

Bonus: Dacă aveți cărți pe care vreți să le dați mai departe, pentru a se bucura și alții de ele, Târgul Cărții vă vizitează direct acasă de unde ridică cărțile. Și astfel faceți loc în bibliotecă pentru alte volume de iubit ;).

2 Antic ExLibris – Acesta este locul în care mergem atunci când ne dorim mai mult decât cărți: papetărie, jucării, cadouri, toate ne încântă prin grafica aleasă. Și mai ales acum, la început de an, e musai să le facem o vizită pentru noile plannere pe 2020. Nu ocoliți nici articolele lor de papetărie, mai ales dacă vreți să faceți un cadou simpatic și util. Iar secțiunea Jurnale & Sketchbook este locul în care găsești tot ceea ce își dorește geniul tău creativ - trebuie doar să-i dai ocazia să se exprime pe așa pagini minunate.

Dintre noutățile acestui anticariat pe noi ne-au atras Touch de Claire North și Dostoyevsky: a life of contradiction de Judith Gunn.

3 Anticariat Sala Dalles – Este unul dintre primele locuri pe care le descoperi atunci când vii în București, un nume cu tradiție printre anticariate și un loc bun din care poți începe vânătoarea de cărți prin oraș.

Dacă îi vizitați, veți vedea că au o colecție impresionantă de artă: artă românească, artă populară, arhitectură, sculptură, design și fotografie. Dar și medicină, dicționare sau știință.

4 Anticariatul Unu – Locul îți oferă și lucruri de nișă, fie că vorbim despre cărți sau despre alte pasiuni. Te poți bucura de colecția de fotografie, discurile cu muzică, hărțile vechi, de mobilă sau de lucrările de artă. O oază în mijlocul orașului pentru cei nostalgici și eclectici.

Nouă ne-au atras atenția cărțile din secțiunea istorie: Adevărații provocatori de Radu Rosetti și Under two dictators, prisoner of Stalin and Hitler de Margarete Buber.





Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Cristina A. spune:

    Am fost in trei din cele notate de Dvs, comand si online;
    pe lista mea de favorite este si anticariatul “Printre carti”.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro