bookblog.ro

---

Tu unde citeşti?

Scris de • 24 February 2008 • in categoria Altele

De citit ştim că se citeşte. Editurile scot titluri peste titluri, librăriile au un raft special cu noi apariţii, se mai face si câte-o lansare, două, iar la târgurile de carte de-abia ai loc să te mişti dintr-o parte în alta.

Pentru că tot s-a discutat despre dacă se citeşte şi de ce, dar şi despre cum aleg unii cititori cărţile pe care le cumpără, mi-au mai rămas totuşi câteva curiozităţi nesatisfăcute, printre care şi unde citeste lumea?

Cei mai mulţi cred că preferă propria casă atunci când vine vorba de a savura o carte. Întinşi în pat, tolăniţi în fotoliu, poate chiar la birou, iar unii chiar şi pe tron (mă scuzaţi, dar ştiu multe astfel de cazuri!), cu un ceai in faţă, o pisică somnoroasă în poală, cu muzică în surdină, au ambianţa perfectă pentru citit.

Bun, dar ce se întâmplă cu cei care nu gusta astfel de scenarii idilice? Ei unde citesc? Păi, după cum sunt categoriile de pe Cartea din geantă, se pare că se citeşte în: metrou, autobuz, tramvai, troleibuz, tren şi avion; la facultate şi pe stradă, dar şi în alte locuri.

Abia acum începe să fie interesant: sintagma în alte locuri poate să însemne orice de la vârful unui munte, plutind pe o saltea în mare, într-un restaurant aşteptând să ţi se servească masa, într-un bar, în sălile de aşteptare, la şcoală în vestiar, că doar ai scutire de la edu"™, în parc etc, etc, etc.

Cel mai, hmmm, alt fel în care am citit până acum a fost în pasajul de la Universitate. Trebuia să mă întâlnesc cu cineva, iar acel cineva a întârziat aproape o oră!!! Ca să nu stau degeaba, m-am aşezat jos, cu spatele la o vitrină, şi am citit. Nu ştiu dacă cei care au trecut pe lângă mine au zâmbit sau dacă au ridicat ironic din sprânceană, cert este că mi-a plăcut la nebunie în acel du-te-vino.

Dar cele mai ciudate alte locuri mi le-au spus nişte prieteni. O ea spunea că îi plăcea foarte mult să citească în Gara de Nord, sub panoul care anunţă la ce linie sosesc trenurile, iar un el mi-a spus, mai în glumă, mai în serios, că atunci când e în Galaţi, citeşte într-o catedrală catolică, dar doar până când începe slujba de la ora 17 :)

Iar voi? Prin ce alte locuri citiţi? :)

Ionuca

Citeste cele 39 COMENTARII si spune-ti parerea!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro