bookblog.ro

---

Votează cărțile care merită citite

Scris de • 27 April 2011 • in categoria Altele

V-am cerut ajutorul pentru a alege 10 cărți care mertă citite, iar voi v-ați arătat deschiși și ați venit cu numeroase propuneri. Știu că v-am facut să așteptați partea a doua a provocării, dar uitați-vă și voi ce tabel a ieșit…

Vă mulțumesc că ați împărtășit din deliciile voastre literare, astfel încât în acest moment avem o listă foarte variată și impresionant de lungă. :)

Timp de o săptămână veți putea vota cărțile pe care considerați că ar trebui să le citească oricine. Rezultatul va fi o listă de 10 capodopere. Îmi este greu să-mi imaginez cine va sta în fruntea listei și sunt foarte curioasă în legătură cu preferințele voastre.

Spor la vot!

Citeste cele 24 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Razvan spune:

  Din lista asta trebuie sa alegem DOAR 10? :)

  raspunde

 2. Raluca spune:

  Si cand te gandesti cate carti lipsesc de pe lista asta…

  raspunde

  • Andreea Chebac spune:

   E posibil. E greu sa te gandesti la cele mai bune carti, pe care sa le recomanzi si altora. Dar am trecut toate propunerile voastre asa ca sper ca veti avea de unde alege.

   raspunde

 3. Razvan spune:

  E ciudat că în lista asta, Andrei Makine figurează cu “Pe vreamea fluviului Amur” dar nu şi cu “Testamentul francez”. Si mai e ciudat faptul că F. Scott Fitzgerald apare doar o data, cu “Cei frumoşi şi blestemaţi” dar nu şi cu “Marele Gatsby”. Şi unde-i “Razboiul Lumilor”, de H. G. Wells? Unde-i “Doamna Bovary”? “Caverne de oţel” de Asimov?

  raspunde

  • Andreea Chebac spune:

   Sunt doar cartile propuse de cititori. Astea sunt titlurile pe care le-am primit ca propuneri.

   raspunde

   • Razvan spune:

    Am înţeles asta, numai că mi se pare normal ca o listă de cărţi “care merită citite” să fie completată de către redactorii Bookblog, dacă are lipsuri importante. Asta este ceea ce sugeram…

    raspunde

    • Andreea Chebac spune:

     Era o optiune, dar am preferat o lista facuta de cititori, urmata de un top facut tot de ei.

 4. adina spune:

  Normal ca orice lista are o doza de subiectivism, si nici una nu poate fi completa. Mi se pare totusi o lista destul de buna. Felicitari, sunt chiar curioasa cine vor fi cei 10.

  raspunde

 5. Zina spune:

  Eu propun să reconsiderati sondajul. Calculaţi câte cărţi citeşte, în medie, un om, în timpul vieţii şi atâtea cărţi să votăm. E prea puţin zece !

  raspunde

  • Andreea Chebac spune:

   E greu sa calculezi cate carti citeste in medie un om. Si apoi nu vrem sa facem o lista pentru o viata in treaga, ci o lista de 10 capodopere pe care nu trebuie sa le ratezi.

   raspunde

 6. adina spune:

  Depinde de om… eu citesc cam una la doua zile… ar fi cam multe voturi:)

  raspunde

 7. nina spune:

  Eu am votat mai mult de 10. Am inteles ca 10 vor fi in topul de sfarsit.
  La rasarit de Eden e trecuta de doua ori in lista. s-ar putea inlocui cu Toti oamenii sunt muritori de Simone de Beauvoir?

  raspunde

  • Andreea Chebac spune:

   E ok daca ai votat mai mult de 10. Poti sa votezi cate vrei :). Din pacate acum nu mai puteam face modificari. Imi pare rau pentru eroare.

   raspunde

   • Bogdan spune:

    Cu mentiunea ca la final, cand veti face numaratoarea, itemul corespunzator celei de-a doua apartitii sa fie ignorat.

    raspunde

 8. LS spune:

  done!

  ps: Llosa ii Conversaţie La Catedrala (nu ă)

  raspunde

 9. Bianca spune:

  Am si eu o mentiune , va rog sa modificati la Jane “Austen”.

  raspunde

 10. Catalina spune:

  Eu cred ca trebuie sa fi citit toate cartile de mai sus, ca sa iti permiti sa faci un clasament si sa alegi cele mai bune 10. De ex, eu nu am citit inca “Studii despre iubire” – Ortega y Gasset, dar poate daca as fi citit-o, as fi ales-o in locul Memoriilor lui Eliade sau Castelului lui Kafka (sunt doar exemple). Oricum, mi se pare foarte draguta ideea, pt ca vezi ce considera oamenii a fi de valoare in literatura, dincolo de opiniile criticilor. De-abia astept sa vad si eu rezultatele :)

  raspunde

 11. Razvan spune:

  Ciudat ca in lista cu 140 de carti care “trebuie” citite sa nu se afle nici o carte de dezvoltare personala. Unde sunt cartile lui S. Covey? Ar fi fost utila macar o carte pentru relatii si una de educatie financiara. Aici suferim cumplit :).

  E trist ca in scoli nu sunt promovate astfel de carti.

  raspunde

 12. patrick spune:

  Și mai ciudat, dragă Răzvan și dragă Zina, e că singurii care vin pe-aici cu comentarii răutăcioase și cârcotașe de fiecare dată când cei de la bookblog încearcă să facă un lucru drăguț sunt chiar cei care le fac “concurență”. Am pus ghilimele pentru că nu știu câtă concurență puteți face voi, având de 100 de ori mai puțini cititori.
  Dar serios acum, eu n-am treabă cu site-ul ăsta, intru sâptămânal să văd ce a mai apărut, însă pe voi, mai ales pe Zina, vă observ regulat comentând aiurea, poate dintr-o invidie lăuntrică, sau cine știe.
  Lasați-o mai moale, vedeți-vă de ale voastre, părerea mea de cititor, nu o să atrageți oameni pe site la voi comentând răutăcisme aici.

  raspunde

 13. Pingback: Rontziki

 14. mada spune:

  Votat! Apropos de grr martin – urzeala tronurilor este parte din a song of. …., asa ca as fi mentionat soar seria

  raspunde

 15. adina spune:

  prea putine titluri din literatura autohtona ,cand aflam rezultatul?

  raspunde

  • Andreea Chebac spune:

   Rezultatele vor fi gata saptamana viitoare. Sunt curioasa care sunt cele mai votate 10 carti. :)

   raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro