bookblog.ro

---

100 de carti de facut cadou de Sarbatori

Scris de • 24 December 2008 • in categoria Altele, Anunturi, Concursuri

Multumim tuturor celor care au participat la concursul nostru, ne-au spus care au fost cartile pe care le-au facut cadou la un moment dat si de ce. Din toate am facut o selectie, am ales 100 cele mai frumoase carti de daruit de Sarbatori, pentru a le impartasi acum cu voi, in perioada in care o carte poate fi cel mai de pret cadou.

Am intrebat si sortii, iar ei i-au ales pe Victor Raica, Jeni-Simona Zaharia si Andreea-Laura Nicolaescu, cei trei care vor castiga cate doua carti, una pentru ei, iar cealalta pentru a o face cadou. Felicitari lor si multumiri tuturor celorlalti, pentru cuvintele din suflet pe care ni le-au spus. Din suflet de cititor :)

Ramona Mandu

Pentru cea mai buna prietena:

Dr. Jivago - Boris Pasternak - mi s-a parut un cadou foarte bun de Craciun. Vazusem filmul impreuna si ne simteam oarecum vinovate ca nu citisem cartea

Dragoste in vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez - prietena mea a fost intotdeauna pasionata de Marquez

Travesti, Orbitor - aripa dreapta , Enciclopedia zmeilor - Mircea Cartarescu - acest scriitor contemporan e unul din preferatii ei, o intriga si o face sa se indragosteasca de el cu fiecare pagina citita

Enciclopedia religiilor - Jacques Bersani - prietena mea e cu adevarat fascinata de domeniul religiilor si citeste tot ce-i pica in mana despre subiect

A tale of two cities - Charles Dickens - eram mai micute cand i-am cumparat aceasta carte si sincer... am cumparat-o pentru ca atunci nu prea se gaseau carti in engleza la noi in oras.

Mandrie si prejudecata
- Jane Austen - este una din operele mele preferate si trebuia sa o impart cu ea.

Theo Pislaru

Pentru mine, pentru a-l ajuta pe Andrei:
1001 de picturi de privit intr-o viata

Samson Alin

Pentru prietena mea:
Lolita - Vladimir Nobokov - fiindca si-o dorea
Foamea - Knut Hamsun- mi-a placut si vroiam sa o citeasca si ea

Oana Iordachescu

Pentru prieteni:

Al cincilea copil
- Doris Lessing - pentru o prietena pasionata de filme si carti politiste si de de groaza, dar cu actiune cat de cat contemporana

Aventurile lui Arthur Gordon Pym
- E.A.Poe - pentru un prieten care se entuziazmeaza extraordinar cand citeste Poe, e uimit de scriitura lui clara si transparenta, care te trage in povestile acelea imposibile ca un vis urat :)
Istoria unei culori. Albastru - Michele Pastoureau - pentru un apreciator al picturilor italiene renascentiste. Carte e foarte interesanta, scrisa intr-un mod apropiat celor ce cocheteaza cu istoria, in general si cu culoarea, in special.
20th Century Photography Books - Taschen - pentru un student la facultatea de fotografie, care isi face licenta anul acesta pe portret. Cartea asta sper ca ii va folosi drept inspiratie. 

Simona Paulic

De sarbatori:

Cine suntem
- Dan Puric - am citit-o si consider ca e o carte care merita toata atentia
Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman - e foarte utila in intelegerea nevoilor de iubire ale partenerului (partenerei)

Marcel Tara

Pentru cineva anume:
Procesul - Franz Kafka - o lectura a unui roman absurd pentru lumea absurda in care traim

M-am hotarat sa devin prost
- Martin Page - o carte plina de umor care sa inveseleasca si sa trezeasca din melancolie.

Macrina Bleotu

Pentru fiica mea si prietenul ei:
Frankenstein - Mary Shelley, Travels With Charley - John Steinbeck, Studii despre iubire - Jose Ortega Y Gasset, Cartea gesturilor - Peter Collett - pentru fiica mea, studenta la master lingvistica-engleza
Reguli de indrumare a mintii/Meditatii despre filozofia prima - Rene Decartes, Scrisori catre Dumnezeu - Rene Guitton

Mack

Celor care le doreau:
Suflete moarte - Gogol - unei bune prietene care o căuta de multă vreme.
Ultima licornă - Peter Beagle, Poveste fără sfîrşit - Michael Ende - oricui a vrut să mă cunoască mai bine.
Cartea de la Metopolis- Ştefan Bănulescu - unei alte prietene bune care a fost mai mult plecată din România şi despre care am crezut întotdeauna că îi e cumva dor de acasă.

Ioana Patrascoiu

Prietenilor si mamei:
Trei intr-o barca - Jerome K. Jerome - cautam o carte care sa destinda, sa binedispuna si m-a atras subtitlul. Coperta a patra m-a convins si ea ca este cartea potrivita pentru firea prietenului meu. Reactia lui: "Cum de stiai ca Jerome K. Jerome este unul dintre autorii mei preferati?!" 
Casa somnului - Jonathan Coe - unei prietene i-am daruit de ziua ei. Citisem o minirecenzie a cartii si m-am gandit ca ar trebui sa-i placa caci si ea avea probleme cu insomnia.

Mananca, roaga-te, iubeste
- Elizabeth Gilbert - altei prietene ca s-o ajute in cazul in care moralul ii scade in mod alarmant.
Scrisorile lui Napoleon catre Josephine - daruita mamei, dar am uitat cum de am ajuns sa cred ca asta o sa-i placa.

Cristina Iancu

Oricui:
Mandrie si prejudecata - Jane Austen, Biblia de lut - Julia Navarro, Colectionarul de istorie - Elizabeth Kostova.
Jurnalul unei fete greu de multumit -Jeni Acterian - am daruit-o de de 3 ori, o carte foarte apreciata de cei care au primit-o.

Jeni-Simona Zaharia

O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii- Mark Haddon - am daruit-o nepotelului meu si care a fost mai apoi citita de toata familia, despre un baiat autist si m-a impresionat foarte mult.
Cartea adolescentului - Pavel Corut - am tot recitit-o, am lasat-o mostenire sorei mele. Era un pic cam sifonata, dar n-am mai gasit alta noua sa-i cumpar. Si pe ea a influentat-o destul de mult cartea asta.
Iubiri paralele - Cella Serghi - unei prietene, citisem amandoua Panza de paianjen si ne-a placut foarte mult. M-am gandit ca daca ii cumpar o carte de aceeasi autoare o sa-i faca placere si nu m-am inselat. Bineinteles ca am cumparat un exemplar si pentru mine. 

Dana Mazilita

Scrisori Caterinei - Charlie W.Shedd - cartea pe care eu o daruiesc tuturor prietenelor mele. O carte scrisa pentru a fi daruita, din care oricine poate invata sa se daruiasca pe sine, prin iubire!

Bogdan Marinau

Narcis si Gura-de-Aur - Herman Hesse - ocupa primul loc. In principal pentru a-i face pe prietenii mei sa inteleaga ca fiecare dintre noi avem un drum in viata si e foarte important sa ne dam seama de el. Ii urmeaza Lupul de stepa si Arta conversatiei- Ileana Vulpescu

Victor Raica

Deriva Continentelor - Russell Banks - pentru a consola un foarte bun prieten plecat din tara care nu a reusit sa-si gaseasca un rost acolo
Numele trandafirului - Umberto Eco - unui amic care este fanatic religios
Cartea junglei - Rudyard Kipling - nepoatei mele
Prichindel - Jules Verne - copilului vecinilor
Stiinta de a vinde - Biblia agentului de vanzari- Jeffrey Gitomer - aceasta carte a fost cadoul meu pentru mine, deoarece lucrez in vanzari.

Jeno

Micul Prinţ - Antoine de Saint-Exupery - este o carte cu valoare morală atât pentru copii cât pentru adulţi. Cu această carte am putut trezi gânduri în mintile prietenilor mei.

Mariana Sabau

Micul Print - Antoine de Saint-Exupery - de mos Nicolae, nepotelului meu.

Laura Erbaru

10 negri mititei - Aghata Christie, deoarece mie mi-a placut la momentul respectiv.
Pelerinul roman - unei nepoate, o carte pe care o recomand tuturor e despre viata crestina si drumul sufletului dupa moarte, e o carte ortodoxa pe care o gasiti ori in biserica ori in magazinele de specialitate.
Catelusul Labus - celor 10 colegi ai sai cartea deoarece fiului meu ii placea foarte mult.

Laura Iacob

Compania amorului - Petru Romosan - cuprinde cele mai frumoase 100 de poeme romanesti, e o carte buna si valoroasa.

Mihaela Buibas

Mana dreapta a diavolului - John Saul, Regina Damnatilor - Anne Rice - prietenei mele cele mai bune, stiam cat de mult ii plac, stiam ca a citit carti de acesti scriitori si m-am gandit sa i le ofer ca o amintire din partea mea, cu toate ca exista riscul ca ea sa le fi citit.
Albastru pur - Tracy Chevalier - unei colege, cartea mea preferata deoarece vroiam sa "impart" aceea emotie pe care ti-o ofera cartea si cu altcineva. Dupa cateva zile a venit la mine si mi-a spus ca romanul a tinut-o cu sufletul la gura si abia asteapta sa-si mai cumpere carti de Tracy Chevalier. Bineinteles, m-am bucurat si chiar am inceput sa-i recomand mai multe carti preferate de mine. Pot spune ca datorita acestei carti s-a nascut intre noi o frumoasa prietenie.
Viata secreta a albinelor - Sue Monk Kidd - este tot una dintre cartile mele preferate. Am primit-o si eu cadou si mi-a placut enorm, iar de ziua unei colege, i-am cumparat aceasta carte.

Francisc T

Am lucrat un timp in strainatate unde am cunoscut o fata din Polonia. La plecare i-am dat doua carti : Romante pentru mai taziu - Ion Minulescu - am tinut foarte mult la ea pentru ca era in romana si tradusa in ceha, si o carte despre Romania de la National Geographic.

Olivian Breda


Poveste de Craciun
- Charles Dickens, Codul bunelor maniere pentru cei mici - unui copil.

Ariana Arsa

Paula - Isabel Allende - o carte pe care o poti intelege in adevaratele ei dimensiuni doar daca undeva in suflet ai o legatura speciala cu mama ta, o carte pentru oamenii speciali. Casa spiritelor - daruita aceleasi prietene bune 
Panza de paianjen- Cella Serghi - mi-e de departe cea mai draga carte din toate cartile din lume :)
 Sarutari de cinema - Eric Fottorino - am daruit-o unei alte persoane speciale si dragi mie care iubeste fotografia si m-am gandit eu ca i s-ar potrivi... si nu in ultimul rand mi-am daruit-o si mie (din cauza aceleiasi pasiuni pentru fotografie) de Mos Nicolae. Am fost insa dezamagita de scriitura lui Fottorino. 
Varstele lui Lulu - Grandes Almudela - cartulia aceasta i-am lasat-o cadou in excursia din Egipt ghidei care ne-a fost alaturi  din nou, o fata speciala cu un suflet frumos si careia ii era dor de carti scrise in romana. 
Din colectia Rasul lumii a editurii Humanitas i-am daruit prietenului meu niste carti cumparate aleatoriu el indragind cartile din acesta colectie.

Alexandra Zaharia

Cei cinci oameni pe care ii intalnesti in rai- Mitch Albom - M-a cucerit primul fragment ("Toate sfarsiturile sunt un fel de inceputuri. Doar ca nu ne dam intotdeauna seama de asta.") si un fragment din recenziile scrise pe coperta ("O poveste pe care o devorezi cand esti indragostit, pe care simti nevoia sa o ai aproape cand te simti pierdut, o poveste la care te intorci iar si iar pentru ca iti da posibilitatea sa te vezi pe tine insuti si lumea din jur intr-o lumina noua. O carte ca un dar pentru suflet" -- Amy Tan). Intuitia nu m-a inselat. I-a facut placere s-o citeasca (am citit-o impreuna).

Andreea-Laura Nicolaescu


Mananca, roaga-te, iubeste
- deoarece este o carte care te ajuta sa te regasesti.
P.S. Te iubesc - deoarece persoana careia i-am daruit-o este foarte romantica.
Iubita locotentului francez - pentru sora mea care este fan John Fowles.
Al Doilea Razboi Mondial - am daruit-o unui prieten care este pasionat de istorie si mai ales de acea perioada.
1776 - i-am daruit-o tatalui meu, deoarece cartea prezinta evenimentele semnarii Declaratiei de Independenta a Statelor Unite ale Americii, iar in prezent urmareste si un serial pe aceasta tema, tema care ii place foarte mult.
Cartile din seria Wilt, deoarece este un tip de umor diferit de al multora si te relaxeaza.

Baby Dora

Cruciada copiilor - Florina Ilis - de Craciunul acesta, pentru ca e o carte care mi-a placut foarte mult, se deruleaza ca un film si are un subiect excelent, in plus, eroii sunt copiii. O sa o dau surorii mele, sa-i reamintesc ca numai copilaria poate schimba lumea si ca, daca ai grija de copilul din tine, poti face orice iti propui.

Moartea pinguinului
, Legea melcului- Andrei Kurkov - mamei pentru umorul volumelor, pentru ca viata e frumoasa, atata timp cat o traiesti fara griji.
Teodosie cel Mic - in 2 exemplare si pe al doilea nu reusesc sa il dau.
Ghetele fericirii - Gabriela Melinescu - pentru ca e o carte extrem de apropiata de structura mea sufleteasca, dar s-a dovedit a nu fi asa o buna idee, cartea fiind considerata pentru oameni tristi. Mie mi s-a parut exact contrariul, dar am invatat din asta sa nu cumpar carti pentru mine si sa le dau altor oameni, ci sa iau cartea pentru omul caruia vreau sa i-o dau.

Gabriel Bran

Jules Verne, Ţinutul Blănurilor unui vecin cu ocazia zilei sale de naştere
Jules Verne, Castelul din Carpaţi pentru un coleg de clasa.

Saddie

Dragostea nu moare - Maitreyi Devi - făcută cadou unei prietene care spunea că în acest an nu va cumpăra niciun dar, întrucât nimeni nu-i va face vreunul oricum (i-am dat cartea de Moş Nicolae, pentru că am vrut să aibă timp să îşi revizuiască ideea)
Veronika se hotărăşte să moară - Paulo Coelho - carte pe care am făcut-o cadou în vară unei prietene care trecea printr-o perioadă proastă şi Alchimistul - dăruită unui prieten care spunea că nu înţelege de ce îmi place mie să citesc (într-un sfârşit, l-am "corupt" şi pe el).

Slayer666

Hotii de frumuste - Pascal Bruckner - unui fost coleg de liceu si forte bun prieten cu ocazia terminarii liceului
Exersati 7 minute pe zi sex de calitate - Martica K. Heaner - unei domnisoare cu ocazia zilei de nastere"

Vitalie

Pescarusul Johnathan Livingstone - R. Bach - de 4-5 ori

Devona

Oscar şi Tanti Roz - Eric Emmanuel Schmitt - e uşor de înţeles şi foarte înduioşătoare în acelaşi timp.Mi-au dat lacrimile de fiecare dată când am recitit-o şi persoanele care au primit-o cadou de la mine au spus la fel. Te face să vezi sau să îţi aduci aminte de o latură mai tristă a vieţii, te face să meditezi.Voi dărui din nou această carte de câte ori voi avea ocazia.

Anca Ciobanu

Dumnezeu S-a nascut in exil - este o carte superba care imbina istoria, cu sentimentele si literatura.

Flower Power


Mananca, Roaga-te, Iubeste
- Elisabeth Gilbert - sincer nu am apucat sa o citesc, decat un fragment, dar abia astept sa o citesc si eu. Oricum primul lucru care ma atrage la o carte e coperta si titlul. O recomand cu incredere aceasta carte.

Margineanu Adriana

Puterea extraordinara a subconstientului tau- John Murphy - unei persoane care avea nevoie de continutul acesteia

Anotimpul iubirii
si Sarbatoarea iubirii din colectia Carti in dar a Helenei Exley
Nesfarsita Lumina Profetul Mohamed - Gulen Fethulah (sper ca am scris corect) unei persoane de etnie turca, evident :)

Ionela Claudia


Blestemul Vraciului
- Joseph Delaney - sotului, pentru ca si-a dorit-o atunci cand eram in librarie.

Teodora

Dincolo de bine, dincoace de rau - Despre iubire - Alice Nastase, in colaborare cu Aurora Liiceanu - o carte superba care merita citita, e pe intelesul tuturor. In general, cartile scrise de Alice Nastase sunt foarte frumoase si sunt cele mai bune cadouri.

Claudia


Despre farmecul lucrurilor plictisitoare
de Alain de Botton, Ingeri si insecte de A.S. Byatt si Regina de Gheata de Alice Hoffman.

Georgiana

Numele trandafirului - Umberto Eco - matusii mele, pentru ca este o carte deosebit de interesanta,care te tine in suspans si iti lucreaza gandirea.
Cititorul din pestera - Rui Zink - surorii mele, pentru ca e bine ca de mica sa stie ca cititul e folositor.(are 9 ani)
Invitatie la vals - Mihail Drumes - unei colege pentru ca este o carte care m-a impresionat foarte mult atunci cand am citit-o.

Acestea fiind cartile care au fost facute cadou de participantii la concurs, va uram cadouri cat mai frumoase - sa oferiti si sa primiti :)
Craciun fericit si multe zambete! :)

Echipa bookblog.ro





Citeste cele 9 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Florin spune:

    Foarte interesanta lista!
    Craciun fericit tuturor! :-)

    raspunde

  2. Andreea spune:

    Va multumesc mult pentru ca m-ati ales pentru acest premiu! Craciun fericit!

    raspunde

  3. Pingback: Cărţile anului 2008 | bookblog.ro

  4. Ovidiu Miron spune:

    Felicitari pentru initiativa si Sarbatori Fericite, Bookblog! :)

    raspunde

  5. gabi spune:

    Felicitari si multumiri pentru tot ceea ce faceti,Bookblog! La multi ani! :)

    raspunde

  6. Miss Undefined spune:

    Am si eu o mica problema. Vin sarbatorile si… am un amic caruia ii place foarte mult sa citeasca. Asa ca m’am gandit ca cel mai potrivit cadou pentru el ar fi o carte. Insa nu stiu ce carte as putea sa ii cumpar! Stiu ca el prefera cartile stil Madame Bovary sau La rascruce de vanturi de Emily Bronte. Imi puteti da o sugestie?

    raspunde

  7. Beto spune:

    O idee excepțională de cadouri sunt cărțile! De ce? Pentru că sunt prieteni siguri.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro