bookblog.ro

---

Andrew Davidson, autorul bestsellerului Gargui, vine la BookTalks

Scris de • 19 November 2009 • in categoria Anunturi, BookTalks

Dacă luna noiembrie tot este o lună plină de cărţi, ne-am gândit să o încheiem magistral cu o ediţie specială de BookTalks. Ştiţi voi, ocazia de a ne întâlni cu un autor care chiar are ceva de spus, de a îl auzi citind din cartea lui şi de a discuta apoi pe marginea a ceea ce a citit dar şi de a aborda alte subiecte care vă interesează. Adică "lecturi publice" în variantă modernă.

Şi dacă până acum am atins scopurile enunţate mai sus, închipuiţi-vă câte lucruri are de povestit Andrew Davidson, un autor al cărui roman de debut nu numai că a devenit bestseller dar al cărui manuscris a fost vândut în peste douăzeci de ţări, încă de dinainte de apariţie, iar în momentul de faţă se "laudă" cu cel mai scump copyright din România: 20.000 de dolari.

Poate să vă povestească de exemplu despre ce înseamnă să scrii un roman fără să îţi dai seama exact despre ce anume scrii, despre ce înseamnă să fii ţinta insistenţelor personajelor tale, care vor cu tot dinadinsul să apară în carte. Poate să vă spună de ce preferă să scrie mai mult şi apoi să taie din text şi cum decide la ce să renunţe. Sau până unde te duce dorinţa nebună de a scrie: de la a nu te ridica de la masă până nu scrii câteva pagini bune până la a petrece şapte ani făcând cercetări pentru romanul tău de debut.

Sau vă poate spune asta: "And I know that I'm writing well if I'm following my characters and I expect them to turn left but they turn right."

Aşadar, dacă vreţi să îl auziţi povestind despre toate aceste lucruri, dacă vreţi să o auziţi pe actriţa Maria Dinulescu citind din ediţia în romană a cărţii lui şi dacă vreţi să cunoaşteţi măcar un crâmpei din autorul unei cărţi care promite să vă bulverseze, vă spun ce aveţi de făcut: mai întâi să îmi trimiteţi repede un mail pe raluca [at] bookblog[punct] ro, pentru a fi siguri că aveţi unul din locurile foarte limitate şi apoi să veniţi la BOOKTALKS săptămâna viitoare, MARŢI 24 NOIEMBRIE, ORA 18:45, la SUB-CARTURESTI, pe ARTHUR VERONA.

Noi vom fi acolo. Întrebarea este unde veţi fi voi :) .





Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. ionuca spune:

    Pacat ca de la 19 e Salman Rushdie la Odeon :)

    raspunde

  2. Pingback: Ne vedem marti seara - Andrei Rosca: My way

  3. androis spune:

    De ce nu incercati sa puneti o virgula dupa “Gurgui” (fiindca e o apozitie)? Nu pentru diletantism, ci pentru un pic de profesionalism. Si de cand bookblogul asta e un instrument de PR pt. tot felul de ghidusii literare? Pacat, aveti articole mai serioase pe site.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro