bookblog.ro

---

Dan Puric lanseaza “CINE SUNTEM”

Scris de • 1 May 2008 • in categoria Anunturi

Later edit : volumul CINE SUNTEM, impreuna cu revista SINAPSA vor fi lansate si sambata, 7 iunie, la Bookfest :)

Despre Dan Puric s-a spus ca este actor, dansator, regizor, scenograf, mim si om de cultura. Din data de 5 mai vom putea spune ca este si autor de carte. :)

Memoria credinţei, ca reînviere identitară, evocată în convorbiri şi mărturisiri.

Cunoscutul actor si regizor Dan Puric lanseaza volumul "CINE SUNTEM", sau despre taina identităţii personale şi comunitare trăită şi exprimată în şi prin persoana autorului.

Memoria drept cale a redescoperirii identităţii dialogice depline este pentru Dan Puric mărturisirea adevărului credinţei Învierii lui Hristos ca temei prim şi ultim al învierii ca neam.

"Cine suntem" se va lansa pe 5 mai, la ora 19.00, intr-o conferinta de presa care va avea loc la Sala Rapsodia, strada Lipscani nr.53.

Titlul este dat de un capitol din carte al carui continut il reflecta pe cel al unei serii de conferinte cu acelasi nume sustinute la Bucuresti, Cluj, Oradea, Arad, Iasi si Constanta, conferinte care s-au bucurat de un real succes in randul publicului.

"Oricine isi iubeste tara si neamul, valorile lor identitare si perene, are, citind aceasta carte, ocazia unei intalniri simpatetice, mirabila si stimulativa pentru solidarizarea cu ele." (prof. Univ. Dr. Gheorghe Ceausu)

"Antrenamentul de uitare la care este supus poporul roman, astazi, face ca gandirea si inima sa se roteasca pe loc si, din aceasta rotire in gol, paradoxal, o data cu trecutul, dispare si viitorul. El, omul de azi, pedaleaza zadarnic intr-un prezent continuu. A locui cu fiinta doar intr-o dimensiune a timpului - si aceea distorsionata - inseamna moartea lenta, dar sigura a identitatii" - spune Dan Puric în cartea sa.

Volumul este publicat sub egida editurii Platytera, are 176 pagini si va fi disponibil in librarii cu un pret incepand de la 18 RON.

Citeste cele 68 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Ana Mirela spune:

  Ce bine că Bunul Dumnezeu îşi întoarce faţa spre noi prin acest om minunat, care este Dan Puric…Acest om deosebit este un dar de la Dumnezeu pentru noi, românii.

  raspunde

  • eu spune:

   da asta mi-am spus si eu azi cand am urmarit o parte dintr-o videoconferinta a sa ..fara indoiala e omul lui Dumnezeu, e greu de crezut pt mine el ca actor stie atatea pasaje din Sf. Scriptura si atatea invataturi importante despre care vorbeste. l-am descoperit acum 2-3 luni intr-o emisiune, ii stiam numele dar nu stiam ce fel de om e. incredibil ca el ca actor e un Trimis al lui Dumnezeu cu atatea pilde in “bagaj”

   raspunde

 2. Ovidiu Miron spune:

  Da, este un om deosebit.

  raspunde

 3. Assassin spune:

  Unu’ din marii oameni ai Romaniei care ne sunt contemporani. Rar mi-a fost dat sa intalnesc un om cu un asemenea har.

  raspunde

 4. vorbaretu' spune:

  …un gest frumos ar fi de-a nu rata lansarea din 5 mai

  raspunde

 5. har spune:

  din 5 mai vom fi mai bogati

  raspunde

 6. radup spune:

  da,acest ome o binecuvantare de la Dumnezeu.Nu as rata acest evenument nici mort!! Ne vedem acolo :)

  raspunde

 7. Mariana Duma spune:

  o valoare cu adevarat autentica a Romaniei, un om rar, profund, exceptional. Ar trebui sa aiba emisiunea lui saptaminala de o ora pe o televiziune cit mai vazuta in toata tara… ar mai contrabalansa kitsch-ul si violenta, grotescul si inutilul, atit de mult prezente in media romaneasca… Ar trebui sa se lase de actorie si sa devina orator in toate universitatile din tara, pentru a insufla calitate, directie si valori adevarate acestor tineri ai nostri…

  raspunde

 8. franco nero spune:

  Nu, doamna Mariana Duma, nu ar trebui sa se lase de actorie, ca asta e vocatia lui. Ar trebui ca “elita” noastra de doi lei jumate – de la Plesu la Patapievici – sa ia exemplu de la acest om si sa invete sa puna punctul pe “i” si sa iubeasca poporul roman. Toti acesti oameni – Patapievici la ICR, teodor Baconsky, ambasador al Romaniei la Paris, Plesu fost ministru etc – au fost si sunt platiti din bugetul Romaniei si trag mata de coada. Patapievici a fost premiat pentru ca a dus homosexuali in Suedia. Elita noastra, in care ne-am pus sperante, ne-a dezamagit, si a trebuit sa vina Dan Puric ca sa ne redea speranta. Nu Dan Puric trebuie sa se lase de actorie, ci Pataplesii care se pretind “conservatori”, de “dreapta” etc.

  raspunde

 9. telly savalas spune:

  Dar de ce nu a aparut cartea la una din marile noastre edituri precum Polirom sau Humanitas? Ca doar s-ar vinde. Si nici nu e pornografie. Sau Dan Puric deranjeaza si stanga si dreapta de mucava oficiala?

  raspunde

 10. Clara Rapan spune:

  HRISTOS A INVIAT!
  O carte pentru “INVIEREA” memoriei poporului roman!
  Felicit pe crestinul Dan Puric care “ne trage de manca” si ne aminteste de Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, pr Gherasim Iscu, Gheorghe Jimboiu si ceilalti MARTIRI ai ortodoxiei romanesti “intemnitate” de regimul comunist. Urmam alaturi de el, indemnul Pr Iustin Parvu de a le cinsti jertfa! Sunt mandra ca sunt roman, pentru ca poporul in care m-am nascut a dat astfel de oameni. Sa nu uitam apropiata data de 14 mai, ziua pe care acelasi Pr Iustin Parvu o propune ca zi de cinstire a martirilor Bisericii Ortodoxe Romane, ucisi in inchisorile si lagarele de munca din timpul regimului comunist. Sa-i cinstim intru CANONIZAREA lor!

  raspunde

 11. mariana duma spune:

  da, dle franco nero, aveti perfecta dreptate, am spus-o exagerat insa cu buna intentie :) sigur ca e genial si unic in actorie, insa voiam sa spun doar ca are atita har in discursurile lui, incit tinerii nostri ar simti in sfarsit ca au un drum pe care sa mearga, mult diferit de “toata oferta” la moda acum… sigur ca il iubim in ambele ipostaze si ne rugam sa ni-l tina Dzeu sanatos sa ne mai curete sufletul de mizeria vremurilor in care traim…

  raspunde

 12. lee van cleef spune:

  da, va multumesc, am inteles, m-am suparat doar pentru ca noi, romanii, atunci cand avem un om de valoare, il tratam ca pe un catar, il impovaram cu toate nevoile si necazurile noastre. Or, ortodox mi s-ar parea ca fiecare sa-si inmulteasca talantul si sa faca lucrurile pentru care are chemare. Mie, de exemplu, mi se pare cumva anormal ca dl Puric sa fie silit sa spuna lucruri pe care ar trebui sa le spuna “intelectualii” platiti si “atent selectionati” in acest scop. Intr-o Romanie normlala, dl Puric ar marturisi doar prin actorie si rugaciune Ortodoxia. In Romania anormala de astazi, dl Puric trebuie sa tina locul tuturor celor care absenteaza, celor care in loc sa-si inmulteasca talantul slujind poporul roman isi inmultesc talantii incasand cei 30 de arginti ai tradarii poporului roman.

  raspunde

 13. Sabata spune:

  Dan Puric este doar virful icebergului. Mai mult sau mai putin pe tacute, departe de mainstream, in Romania are loc o renastere culturala. Cei care au autoritatea sa vorbeasca sunt paralizati de frica. Faptul ca nici un VIP telectual nu a participat la lansarea cartii domnului Dan Puric spune totul despre lasitatea si micimea lor morala. Lucrurile insa se vor schimba, numai sa nu ne pierdem speranta.

  raspunde

 14. vorbaretu' spune:

  Sabata, ai dreptate, vorbesti de lasitate si de lipsa asumarii responsabilitatii de a spune macar… “cine suntem?”
  apropo: ma uit pe lista celor care au comentarii: franco nero, telly savalas,lee van cleef…QED

  raspunde

 15. Corina Matei spune:

  Dan Puric este un model, de astfel de modele au nevoie tinerii. Urmati-l cat se poate oriunde si in orice! L-am audiat la Oradea si a fost ca o “bula de oxigen” pentru mine! D-zeu sa ii dea sanatate sa “ne pastoreasca” atat ca va putea si va dori!

  raspunde

 16. Maria Romano spune:

  Adevarul este ca-i un OM mare, si pe langa altii, domnul Puric pare si mai mare. Aveam nevoie de el, sa ne trezim, sa ne restauram intru Hristos. Totul depinde de cat de uniti vom fi pentru Romania si pentru viitor, sa-i continuam impreuna zidirea inceputa de el. Personal, ma bucur ca exista atatia oameni minunati cand majoritatea vrea sa ne arate cata mizerie e in noi. Minoritatea ne arata cat de superbi putem fi, fiecare din cele cateva miliarde de oameni de pe pamant. Dan Puric e un trimis al Domnului, e un ARTIST in sensul pur al cuvantului, el ne pune sa ne asumam “condamnarea” la fericire, ne zideste.

  raspunde

 17. Tudoroniu Constantina spune:

  Domnul Dan Puric este omul lui Dumnezeu. Menirea sa este aceea pe care numai el o simte ca este, ducerea cuvantului lui Cristos mai departe, la urechile celor care au urechi de auzit, sa auda. Multumesc lui Dumnezeu ca exista inca astfel de oameni. Dumnezeu sa-i dea sanatate si sa-l ajute sa-si inmulteasca talantul dat lui de catre Dumnezeu pe acest Pamant.
  Doamne-ajuta!

  raspunde

 18. lia vornicu spune:

  CINE SUNTEM ?

  Din aceasta carte aflam – ceea ce Constantin Noica spunea – care este ceasul nostru istoric si cum se inscrie in el “frageda fire” a poporului nostru.

  Pentru a scrie o carte nu trebuie sa fii scriitor. Si acest adevar ni-l descopera aceasta carte al carei autor este mai mult decat un scriitor, el este un destin.
  Un destin ce s-a intrecut pe sine in cruzime, l-a obligat sa fie nu numai un cantaret al istoriei, asa cum orice artist sau scriitor are dreptul sa fie, ci si un tragic fauritor de istorie, care avea sa inalte sufletul neamului romanesc pe baricadele demnitatii nationale, sa-l angajeze intr-o lupta pentru apararea constiintei crestine si a fiintei nationale in momentele in care toti am disperat.
  Bland si viteaz, traditionalist si modern, artistul si scriitorul Dan Puric ne-a dat o carte pentru intreaga Romanie de azi si de maine. Prin creatia sa, cultura romaneasca isi continua devenirea, traindu-si propriul ei destin. Nici la un scriitor din generatia actuala aceasta traire nu este atat de intensa si de autentica. O sublima blandete mioritica strabate in firea si in scrisul acestui exceptional pazitor al fiintei nationale.
  Indragitul artist isi dimensioneaza creatia cu o constiinta profund implicata in problematica umanitatii actuale. Un artist si un om de mare cultura care conduce intr-un fel destinul culturii romanesti astazi – al acelei culturi slujitoare binelui comun, care-si recunoaste adevaratele valori nationale, care isi recunoaste sfintii si pe martirii ucisi in inchisori.
  Aceasta carte nu apartine timpului care trece.
  Cu ea se realizeaza mai mult : iesirea din timp. Ea este o “ramanere“ mesianica, un raspuns la indemnul mantuitorului Hristos : “Ramaneti in dragostea mea!”. Identitatea acestei carti si ca de altfel a oricarei creatii este conferita de cititor si de spectator. Ea apartine perceptiei cititorului din spatiul pe care il lasa orice opera de arta, orice creatie : acela al perceptiei dintre creator si spectator. Cartea este o provocare la recunoasterea propriei noastre identitati. Titlul ar putea sa apartina oricarui demers : cultural, artistic, literar, istoric si mai ales sa izvorasca dintr-un demers teologic, acesta fiind substratul celorlalte. De fapt, orice intreprindere in afara acestei deveniri intru fiinta crestina, este in afara firescului si a firii care singure constituie punti ce leaga tainic in orice creatie sufletul creatorului de cel al spectatorului – prin ele se strecoara tainic lumina Invierii “care lumineaza tuturor“.
  Autorul se cuprinde in inima romanilor ca un Munte de Dor, in umbra Carpatilor sau in lumina Taborului, ca mireasma campiei din inima Baraganului, sau ca dulceata viilor de pe colinele Moldovei.
  Tot timpul inspirat si bland si plin de furtunile ce domina destinul Romaniei, dureros scufundat in Marea Lumii.

  raspunde

 19. BORSEA LIVIU FLORIN spune:

  CE OM CE CARACTER TARE! DE AR FI VREO 300 DE SPARTANI DAN PURIC EI BINE AR FI!

  raspunde

 20. Lia Vornicu spune:

  Maestrul Dan Puric este un exemplu si un model de marturisire pentru noi toti. Si asa dupa cum marele Eminescu vedea monstrii care aveau sa ameninte viata poporului roman dupa razboi artistul Dan Puric vede monstrii care vin sa ameninte viata poporului roman astazi. Ne regasim in profetismul si in misionarismul poetului MIHAI EMINESCU dupa cum ne regasim in cuvantul profetic si in tacerea marturisitoare, in misionarismul maestrului DAN PURIC – pentruca marii oameni de cultura – scriitori, poeti, artisti,au avut si au acesta calitate de a sluji dupa modelul hristic,poporului din care fac parte.

  raspunde

 21. Emma-Diana spune:

  …Am citit mai sus un comentariu care spune ca din 5 mai vom fi mai bogati, si vreau sa ii multumesc si pe aceasta cale d-lui Dan Puric, pentru a ne fi aratat cat SUNTEM de bogati, bunavointa sa avem pentru a descoperi asta, daca ne ajuta, ca de restul se-ngrijeste Dumnezeu, ci nu este de grija noastra… MULTUMIRI…

  raspunde

 22. Madalina spune:

  Ce om mare! Si nu este decat un Puric!
  Ascultandu-l imi dau seama cat de mic sunt si cat de departe de adevaratele valori.Marturisesc ca am momente in care realizarile personale ma fac sa ma cred mare plutind undeva…intr-un loc necunoscut.
  Iti multumim ca ne aduci din cand in cand cu picioarele pe pamant.
  Doamne, ajuta!

  raspunde

 23. gabriela ursu spune:

  Intrebare: De ce nici acum dupa 1895 de ani de la inaugurarea ,,Columnei Dacice,, de la Roma de catre imparatul Traian,nu avem o imagine completa a evenimentelor de atunci, daltuite in piatra ,tocmai ca ele sa poata ajunge la noi pana azi,ca sa stim cine ne-au fost stramosii ,care s-au luptat cu cea mai mare putere a lumii antice,pentru a-si apara tara si al caror eroism si mod de viata,i-a impresionat atata pe romani ? Unde s-a mai vazut in lume ,ca invingatorii sa ridice un monument invinsilor? Suntem unici,in istoria lumii ! Pentru asta ar trebui filmata toata Columna si imaginile ei sa fie transpuse intr-o carte,care sa se gaseasca in toate bibliotecile Romaniei. Asta ,ca sa stim ,cine suntem. Cu tehnica de azi acest lucru s-ar putea face repede. Trebuie gasiti doar cativa patrioti ,de talia unui Alecsandri sau Kogalniceanu si sprijin din partea bisericii indiferent daca este ortodoxa sau catolica.

  raspunde

 24. Alexandra Zarnescu spune:

  Dumnezeu sa-i dea sanatate d-lui Dan Puric. Este un om exceptional, un roman adevarat, un artist complet si un model demn de urmat. Sper ca poporul din care provine, precum si publicul mondial sa fie receptiv si recunoscator pentru ca suntem contemporanii dumnealui.

  Sunt de acord cu d-na Gabriela Ursu in ceea ce sustine despre istoria noastra. Sa speram ca mai multi oameni de talia d-lui Puric se vor face auziti si astfel ne vom mantui.

  raspunde

 25. vorbaretu' spune:

  nu cred ca ne vom mantui vreodata, asa cunm merg lucrurile…pacat, avem nevoie se pare de oameni ca EL…care sunt din ce in ce mai rari…

  raspunde

 26. Owiwan spune:

  si eu sunt de acord ca Dan Puric este un mare OM…mare caracter…dar nu pot sa inteleg cum a fost prins in mrejele religiei si a dogmei, fapt care-i limiteaza capacitatile intelectuale si-l face sa devina subiectiv in anumite cazuri (anuleaza istoria romanilor a se citi “dacilor” inainte de cristos) ba chiar il face usor manipulabil spiritual…ok cine sunt eu sa-l judec…un neica nimeni si agnostic pe deasupra dar un bun roman (prefer Dac pentru a nu fii confundat cu italienii din Roma)…apropo de columna doamna Ursu…pai cum sa sprijine biserica o astfel de actiune…dacii nu erau crestini (au devenit dupa aceea din motive politico-teritorial-administrative) de aceea erau asa curajosi in fata mortii pentru ca nu au inghitit galusca otravita a istoriei legendificata a israelitilor care ulterior a fost servita europei ca “axioma” religie si apoi impusa cu forta prin cruciade, inchizitie sau pur si simplu cu sloganuri gen ” daca nu esti cu noi esti diferit adica un ciudat inadaptat si te vom izola dupa care te vom cucerii ptr ca ne trebuie resursele tale” cam asta au patit dacii si asta anuleaza domnul Dan Puric si nu e singurul, cam toata intelectualitatea romanesca crestina si ii inteleg pe cei care au fost in inchisorile comuniste (Steinhardt, Tutea, etc.) a fost pentru ei o metoda de supravietuire…va urma

  raspunde

 27. valeanu spune:

  Dan Puric reprezinta omul nascut cu frica de Dumnezeu.
  Provine din zona de munte a Buzaului unde oamenii au pastrat si transmis credinta ortodoxa din generatie in generatie. Dumnezeu sa va dea putere de munca si sanatate domnule D. Puric.

  raspunde

 28. Pingback: Cine suntem - partea I | bookblog.ro

 29. Raisa spune:

  Nu pot decat s fiu fericita ca am ocazia sa fiu contemporana cu Dan Puric.Este fara doar si poate omul inspiratiei mele

  raspunde

 30. ci spune:

  “cine suntem?” – o carte mult asteptata, o carte de care poporul roman avea nevoie.
  cine sintem? sintem fratii acestui iubitor de oamenii si de tara. sintem seminte aruncate pe cimp.
  sintem munti si vai, sintem noi, poporul roman.

  raspunde

 31. ciprian ghinescu spune:

  “cine suntem?” sintem noi, cei care traim in aceasta tara. sintem, noi oameni rataciti in aceasta agonie a sortii. sintem noi, – pierde vara.
  sintem noi si ai nostri tigani, ai nostri hoti si ale noastre prostituate. sintem noi cei prafuiti…
  readucerea aminte a cine sintem rascoleste in noi sufletul. sufletul pierdut pe cimpul de lupta.
  apropierea de Dumnezeu o face fiecare in felul lui dar, apropierea Lui Dumnezeu de noi este mijlocita si de acest om: Dan Puric.
  sintem noi praf si vis…
  dar inainte de toate noi ar trebui sa fim credinta.

  raspunde

 32. George Liviu Teleoaca spune:

  Tuturor cititorilor acestui blog, dar mai ales doamnelor Sabata, Lia Vornicu, Gabriela Ursu ca şi celei/celui cu pseudonimul Owiwan, le recomand sa consulte si http://www.noidacii.ro, unde vor gasi si raspunsuri la probleme ridicate aici.
  Exista, doar în limba fraceza, lucrarea scrisa, in anul 1981, de Pr. Prof. Univ. I.G. Coman, care a ajuns la concluzia ca dacii s-au crestinat cu convingerea ca Insusi marele zeu Zamolxis i-a idemnat sa primeasca botezul in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.
  Fostul doctorand Pr.Dan Ilie Ciobotea, astazi Prea Fericitul Patriarh al Romaniei, a publicat, în revista STUDII TEOLOGIE din anul 1976, p.611-621, sub îndrumarea parintelui Galeriu, studiul intitulat “Elemente ale religiei geto-dacilor favorabile procesului de crestinare a strămosilor”

  raspunde

 33. Lia Vornicu spune:

  Referitor la cele spuse de autorul pseudonimului Owiwan. Am auzit de curand ca inainte de a veni Sfantul Andrei la daci ei cunosteau crucea deci erau crestini inainte de “increstinare”.Cat despre cruciade,iertati-ma dar faceti o confuzie.Vedeti credinta, noua lege a iubirii adusa pe pamant de Mantuitorul lumii Iisus Hristos a fost una singura, un singur adevar, dar omul cauta si alte adevaruri.Sa nu le confundam.Nu Sfintii Apostoli au facut cruciade si nici Domnul Iisus Hristos nu a impus cu forta acest mod de vietuire crestina.El a venit si a ramas firesc acolo unde a fost primit.Ceea ce spuneti cred ca e un mod nevinovat de a intelege lucrurile, de a le judeca axiomatic.Dar daca le veti privi prin filtrul revelator al vietuirii crestine deci al practicii veti gandi si dumneavoastra ca intelectualul Dan Puric si ca toti intelectualii crestini.Crestinismul nu poate fi legenda si nici un mod de supravetuire.Este Absolutul care vine de dincolo de noi prin Duhul Sfant si care pare un paradox dar nu este.Este sublimul vietii pamantesti – cerul coborat pe pamant.Daca citim Patericul,vietile sfintilor gasim descifrarea acestor “paradoxuri” in decursul erei crestine, si intelegem de ce par ciudate pentru logica obisnuita.

  raspunde

 34. Corneliu Iliescu spune:

  34. “DAN PURIC ESTE COCOSUL DE PE GARDUL DIMINETILOR NOASTRE SOMNOROASE.”Anonim

  raspunde

 35. geo spune:

  un om adevarat!!!!

  raspunde

 36. Victor Bratu spune:

  Nu se pot face aprecieri decat la superlativ!
  Daca nu exista trebuia inventat… Un OM adevarat, un crestin ortodox cu un har extraordinar, dar sa nu uitam ca perceptia si compatibilitatea sunt atat de diferite de la individ la individ, incat este necesara mai multa rabdare si atentie(luciditate) la ce se intampla in jurul nostru. Mi-a placut mult explicatia legata de optimist, si anume ca este un pesimist prost informat…
  Cele bune si s-auzim numai de bine!
  Multa sanatate si noroc Domnului Dan PURIC!
  Doamne ajuta!

  raspunde

 37. ghinescu ciprian spune:

  Omul este ca o pasare calatoare, ce-si fringe zborul cind si cind de stincile imprevizibile ale vietii. omul – definit ca fiind fiinta suprema; a stiut intotdeauna sa mearga pe drumul lui. un drum presarat cu suisuri si coborisuri. Dar nu a stiut daca acel drum este cel bun sau cel rau…
  omul o petala in calea timpului. isi cauta esenta. se-ntreaba cine este?
  el omul se cauta pe sine…
  drumul lui este bine stabilit: se naste, creste (se casatoreste sau nu), participa la constituirea istoriei – de multe ori chiar propia istorie. si in definitiv moare. de ce? de ce se intimpla toate acestea?
  cine hotareste in locul lui, cind sa paraseasca aceasta lume? cine hotaraste de fapt multe lucruri in locul lui?
  ateii vor spune ca nimeni. eu spun ca Dumnezeu.
  voi spuneti oricine…
  omul se-ntrece pe el de multe ori nestiind ca de fapt el doar isi descopera o parte din necunoscutul lui.
  omul vine si pleaca la fel… nu ia nimic cu el. nici chiar avutia sau saracia dobindita in cursul vietii. ramin uneori, faptele si lucrarile lui. si acestea ratacite de cele mai multe ori in cele mai bizare locuri.
  omul – visare sau vis? ce este el? ce poate fi? de unde vine si unde pleaca?
  cit de simplu sau cit de complicat este el? sau de … complex? aici este locul lui sau doar se afla in trecere?
  sint mormane de intrebari pe care si le pune sau nu. intrebari care ne macina existenta sau care ne intaresc fiinta.
  cit valoreaza un om mare?
  dar unul mic?
  are valoare? sau este nepretuit?
  omul. adica eu cel care scriu aceste rinduri ma aflu in fata destinului. il sfidez. pot asta? pot eu sa fentez viata si sa calc moartea in picioare?
  pot eu, sa devin eu si dupa terminarea fiintarii pe pamint???
  din nou intrebari fara raspuns. intrebari ce nasc alte intrebari. intrebari ce nu-si vor afla vre-odata raspunsul. sau daca se va intimpla va fi unul vag. nebazat pe argumente.
  omul. adica eu, cel care zgirie pe pagina timpul un scurt mesaj, presarat de picanteria vietii de zi cu zi.
  eu calatorul, caut necunoscutul. ma caut pe mine. ma strig si ma aud strigindu-ma… eu, omul, pasarea calatoare despre care va vorbeam ma caut.
  si ce reusesc?! reusesc sa gasesc un tren ce duce inspre necunoscut. un tren incarcat deasemenea cu necunoscut.
  omul copil trece mai usor peste toate acestea… nu ii pasa, nu intelege si nici nu vrea sa-si bata capul cu asemenea lucruri…
  omul matur cauta… nu mereu si nu toti dar, cauta… de multe ori nici el nu stie ce cauta… dar, ii place sa faca acest lucru.
  prins in spectacolul vietii uita ce cauta sau de cele mai multe ori renunta sa caute. renunta sa se mai exploreze. ii este de-ajuns cu ce stie… cu ce a invatat (daca a invatat). omul este ceva necunoscut nici de el. cu toate acestea el nu se incapatineaza sa-si iasa din tipare: sa manince, sa munceasca, sa danseze, sa cinte…
  omul… El omul… inca este o enigma.
  o enigma pe care incercam din generatie in generatie sa o dezlegam.
  despre om… e de spus: omul.
  dar toate acestea nu putem afla decit descoperindu-L pe Dumnezeu.
  si cum i-L putem descoperi pe Dumnezeu?!
  raspunsul il gasiti in cartea lui Dan Puric.

  raspunde

 38. sile spune:

  dan puric e cel care ne trezeste din acest somn care ne-a cuprins.pacat ca se trezesc prea putini.sa biruim impreuna somnul natiunii romane care deja e plin de monstri.DUMNEZEU SA NE AJUTE

  raspunde

 39. victoritadutu spune:

  HAIDEŢI TINERI

  Aprilie ’93

  PARTEA ÎNTÂI

  Hei, neam ajuns de ocarã
  Nu auzi cum plânge Dumnezeu
  La fiecare poartã închisã?
  Voi, cei însinguraţi de pãcatele voastre,
  Voi, cei însinguraţi din cauza urii din voi
  Lepãdaţi tina pãcatului vostru
  Şi întindeţi braţele spre Iisus Hristos
  Iisus Hristos, Mântuitorul lumii!!
  Tineri , voi ce sunteţi bãtrâni
  Pentru cã sunteţi bãtrâi sufleteşte,
  Aruncaţi bãtrâneţea din voi,
  Primind lumina lui Iisus,
  Primind lumina de candelã
  În ochii voştri spurcaţi de sãruturi,
  De idei ce nu v-au folosit niciodatã,
  De ţigãri şi dansul satanei.
  Şi-a fãcut omul jucãrii,
  Ca sã-şi uite de pãcate,
  Sã-şi umple timpul lui gol de gândire
  Şi l-a uitat pe Dumnezeu-e atât de simplu!!
  Şi-a fãcut maşini, blocuri , avioane,
  Are ştiinţa cu care creeazã goluri de aer,
  A distrus copacii şi a strivit florile
  Şi crede cu atâta mândrie în el,
  E persoanã importantã în lume,
  Devenit din maimuţã om !!!
  Îşi aprinde becuri şi le-nchide când vrea,
  Astea ţin loc de soare , de luminã,
  Dã drumul la muzicã , la casetofon
  Şi aude spurcãciunile lumii cântând,
  Dã drumul la televizor
  Şi vede femeile goale cum se-ntind ca viermii.
  E bogat, are de toate “învãţatul” nostru,
  Pleacã în strãinãtate sã-şi “etaleze cunoştinţele”
  America e la modã, nu mai e Parisul,
  El nu-şi vinde ţara, şi-o dã degeaba,
  Nu-şi mai place neamul, e de proşti, de calici,
  Nu are dolari România, nu are, e calicã,
  Nu are oameni vrednici sã-i asculte vorbind.

  PARTEA A DOUA

  Haideţi tineri, feciori şi fecioare,
  Voi haiduci minunaţi ai neamului meu,
  Intoxicaţi în felul acesta, nu simţiţi,
  Nu simţiţi ,cum acel ceva sensibil din voi,
  Plânge de fricã sã nu fie distrus?
  Prinţi şi prinţese ai neamului meu,
  Nu vã apasã povara prostiei din jur?
  Haideţi tineri adevãraţi
  Sã devenim tineri prin lumina Liturghiei,
  Sã devenim tineri desãvârşiţi,
  Cântând lui Dumnezeu şi oamenilor despre iubire.
  Noi, cei ce ne temem de bãtrâneţe,
  Noi , cei ce ne temem de moarte,
  Sã aruncãm toatã scâraba ce vine din tinã,
  Sfinţindu-ne trupul nostru,
  Îndumnezeindu-ne speranţa noastrã,
  Înãlţându-ne sufletul nostru,
  Pentru a devevi îngeri aici pe pãmânt.
  Hei , tineri monahi şi mireni totodatã,
  Sã fim tineri prin rugãciunea noastrã,
  Gãsindu-l pe Dumnezeu, pe pãmânt fiind,
  Nu mai suntem bãtrâni, nu mai suntem morţi,
  Suntem pururi tineri, chiar si bãtrâni fiind.
  Sã aruncãm, sã aruncãm toate pãcatele noastre,
  Nu vedeţi câtã suferinţã aduc?
  Sã ne spãlãm trupul şi sufletul nostru,
  Prin botezul lacrimilor noastre,
  Sã venim la Iisus, Mântuitorul lumii,
  Cãci prin El moartea este învinsã,
  Suntem în viaţã şi prin viaţã în El.
  Haideţi, haideţi tineri şi vârstnici,
  Monahi şi mireni totodatã,
  Sã rãsturnãm sufletul nostru cel întinat,
  Întinat de pãcate,
  Sã devenim pururi tineri în lumina lui Iisus,
  Iisus Hristos, Mântuitorul nostru,
  Înãlţat la ceruri şi prezent cu noi,
  În serile de tainã a rugãciunii noastre.
  Haideţi , haideţi tineri,
  Nu vedeţi ce greu este sã fii singur?
  Singur numai cu prostia şi cu pãcatele tale
  Şi a celor din jur?
  Singur şi numai cu dorinţa de a fi alãturi
  De cel care luptã la fel ca şi tine?
  Haideţi , feciori şi fecioare,
  Haiduci minunaţi ai neamului meu,
  Plãieşi tineri ai sfântului Ştefan,
  Lucraţi tainic prin rugãciunea voastrã,
  Daţi perdeaua neguroasã din faţa ochilor voştri,
  Mistuiţi-vã în codri de gânduri
  Şi luaţi aerul dreptãţii în piept.
  Hei, mã auziti, mã auziti, prinţi si prinţese,
  Ajutaţi-mã, ajutaţi-mã ,
  Nu mai pot singurã, am obosit!
  Hei, hei, mã auziţi,
  Nu suntem calici, nu suntem neam de ocarã,
  Putem rãsturna rãul din noi şi din lume,
  Putem învinge moartea sufletului nostru.!!
  Haideţi, haideţi tineri,
  Sã repetãm cuvintele Mântuitorului,
  ”Fiţi desãvârşiţi precum Tatãl vostru
  Cel din ceruri desãvârşit este!”
  Haideţi, sã devenim noi înşine
  În propria noastrã libertate,
  Prin lumina lui Dumnezeu!
  Sã facem din neamul acesta ajuns de ocarã
  Sã dãinuie printr-o cetate de sfinţi.
  Sã facem din el aşa cum l-a visat Eminescu,
  Şi Bãlcescu şi Iancu, şi Tudor Vladimirescu,
  Aşa cum îl visa fiece domnitor,
  Legat de pãmânt şi de ţarã,
  De înţelepciune şi de Dumnezeu.
  Haideţi tineri, monahi şi mireni,
  Sã ne-ajutãm prin cuvântul nostru lãuntric,
  Nu simţiţi, nu simţiţi cum cineva bate la uşÃ£
  Iar noi nu deschidem?
  Haideţi sã privim , sã privim la minunãţia naturii
  Şi vom auzi, vom auzi , cum cântã Dumnezeu!!!
  Hei, frumuseţe tânãrã şi trainicã ,
  Tineri ce suntem tineri şi vom rãmâne tineri,
  Sã aducem jertfa sufletului nostru
  Pe altarul creaţiei,
  Ce este viaţa noastrã îndumnezeitã.
  Ştiţi, pãmântul are nevoie de sfinţi
  Cum are nevoie o floare de soare,
  Luaţi-vã rolul în serios
  Cã Dumnezeu ne aşteaptã în tainã
  Sã pângem şi sã vorbim fericiţi
  Alãturi de El.

  Nota: aceasta poezie a fost scrisa în ’92 şi citita la un miting la Iaşi, în ’93, organizat de ASCOR ,in fata Palatului Culturii şi a aparut imediat pe posturile de radio şi televiziune .

  raspunde

 40. mosul spune:

  E tot ce pot articula mai de substanta ,afland ca existati Dan Puric.Dumnezeu sa va aiba in paza .Ne-ar trebui macar 100 de curajosi ca d-stra in toata tara,sa candideze pe liste uninominale in marile orase .Simt ca ar trebui o munca titanica de apostolat ca sa trezim poporul acesta care parca e drogat.Ne-ar trebui un Sf.Ioan-Botezatorul,dar ce zic eu unul ,chiar si o suta n-ar fi mult sa-i urle in fata acestui popor ambeznat ,sa-l insulte ,sa-l socheze,sa-l electrocuteze,cu vorbe grele ,sa-l trezeasca din” somnul cel de moarte”.Deie bunul D-zeu ca sa vi se auda vocea cat mai raspicat ,cat mai des.Istoria ,dintotdeauna ,afost o perpetua lupta intre cei putini si buni,si cei multi si rai.In final fara exceptie victoria a fost de partea primilor,ceea ce denota odata in plus existenta unei forte de neanvins,coplesitoare-D-ZEU.Daca as mai fi tanar ,daca as avea incisivitatea verbului d-stra Dan Puric,as imbraca o camasa de canepa aspra si n-as ezita sa urlu de unul singur in piete ,in mari aglomeratii,incercand sa-i trezesc pe romani.Fereasca-ma D-zeu sa credeti ca va fac vreo sugestie,D-stra mergeti mai departe tot asa ,impactul vocii D-stra va fi din ce in ce mai mare,va trebui sa se trezeasca odata acest “popor de singuratici ,nemarginit de nenoroc”(E.Cioran)Nu se poate!!(Ioana Radu).Va voi mai scrie Dan Puric!!Si am sa va si vad ,cu siguranta !!Trebuie sa fie nebunie la spectacolele D-stra.Iata un motiv cu adevarat serios ca sa vin intr-un Bucuresti pe care-l detest.Adica ce sexagenarii,nu au loc printre fanii D-stra tineri ?!!Doamne ajuta !!Trebuie sa iesim cu orice pret,din acest univers concentrationar,exista cai !!(N.Steinhard-Jurnalul Fericirii)Pana ne vedem ,simt un regret ca trebuie sa ma despart de aceasta pagina .cu stima si sincer respect, ing D.Anatole-Hidroserv Portile de Fier,Dr.Tr.Severin.

  raspunde

 41. Alexandru Onofrei spune:

  Multumesc! Doamne ajuta!

  raspunde

 42. balanel mihail spune:

  Sa va deie Domnul sanatate, domnule Puric !

  raspunde

 43. sfaturi nunta spune:

  e un fel de florin calinescu

  raspunde

 44. Vladoiu spune:

  “Florin Calinescu”? – Cine-i asta?
  Dan Puric: Ascultindu-te, am inteles. Intelegind, am plutit. Si … am revenit si am zis: Doamne ajuta ca esti de-al neamului nostru. Sa ne traiesti intru multi, multi ani.

  raspunde

 45. Pingback: Cine suntem - partea I | Stiinte umaniste si religie

 46. meuy spune:

  CINE SUNTEM ?

  Din aceasta carte aflam – ceea ce Constantin Noica spunea – care este ceasul nostru istoric si cum se inscrie in el “frageda fire” a poporului nostru.

  Pentru a scrie o carte nu trebuie sa fii scriitor. Si acest adevar ni-l descopera aceasta carte al carei autor este mai mult decat un scriitor, el este un destin.
  Un destin ce s-a intrecut pe sine in cruzime, l-a obligat sa fie nu numai un cantaret al istoriei, asa cum orice artist sau scriitor are dreptul sa fie, ci si un tragic fauritor de istorie, care avea sa inalte sufletul neamului romanesc pe baricadele demnitatii nationale, sa-l angajeze intr-o lupta pentru apararea constiintei crestine si a fiintei nationale in momentele in care toti am disperat.
  Bland si viteaz, traditionalist si modern, artistul si scriitorul Dan Puric ne-a dat o carte pentru intreaga Romanie de azi si de maine. Prin creatia sa, cultura romaneasca isi continua devenirea, traindu-si propriul ei destin. Nici la un scriitor din generatia actuala aceasta traire nu este atat de intensa si de autentica. O sublima blandete mioritica strabate in firea si in scrisul acestui exceptional pazitor al fiintei nationale.
  Indragitul artist isi dimensioneaza creatia cu o constiinta profund implicata in problematica umanitatii actuale. Un artist si un om de mare cultura care conduce intr-un fel destinul culturii romanesti astazi – al acelei culturi slujitoare binelui comun, care-si recunoaste adevaratele valori nationale, care isi recunoaste sfintii si pe martirii ucisi in inchisori.
  Aceasta carte nu apartine timpului care trece.
  Cu ea se realizeaza mai mult : iesirea din timp. Ea este o “ramanere“ mesianica, un raspuns la indemnul mantuitorului Hristos : “Ramaneti in dragostea mea!”. Identitatea acestei carti si ca de altfel a oricarei creatii este conferita de cititor si de spectator. Ea apartine perceptiei cititorului din spatiul pe care il lasa orice opera de arta, orice creatie : acela al perceptiei dintre creator si spectator. Cartea este o provocare la recunoasterea propriei noastre identitati. Titlul ar putea sa apartina oricarui demers : cultural, artistic, literar, istoric si mai ales sa izvorasca dintr-un demers teologic, acesta fiind substratul celorlalte. De fapt, orice intreprindere in afara acestei deveniri intru fiinta crestina, este in afara firescului si a firii care singure constituie punti ce leaga tainic in orice creatie sufletul creatorului de cel al spectatorului – prin ele se strecoara tainic lumina Invierii “care lumineaza tuturor“.
  Autorul se cuprinde in inima romanilor ca un Munte de Dor, in umbra Carpatilor sau in lumina Taborului, ca mireasma campiei din inima Baraganului, sau ca dulceata viilor de pe colinele Moldovei.
  Tot timpul inspirat si bland si plin de furtunile ce domina destinul Romaniei, dureros scufundat in Marea Lumii.
  Maestrul Dan Puric este un exemplu si un model de marturisire pentru noi toti. Si asa dupa cum marele Eminescu vedea monstrii care aveau sa ameninte viata poporului roman dupa razboi artistul Dan Puric vede monstrii care vin sa ameninte viata poporului roman astazi. Ne regasim in profetismul si in misionarismul poetului MIHAI EMINESCU dupa cum ne regasim in cuvantul profetic si in tacerea marturisitoare, in misionarismul maestrului DAN PURIC – pentruca marii oameni de cultura – scriitori, poeti, artisti,au avut si au acesta calitate de a sluji dupa modelul hristic,poporului din care fac parte.

  raspunde

 47. Corina Matei spune:

  Habar nu am cine sunt eu/noi, dar paradoxal am descoperit, poate e “o revelatie”, asadar “am descoperit” cine e Dan Puric. Cred ca e cel care ajuta la implinirea celor 9 profeţii de la Celestina…..
  1. Descoperim din nou că trăim într-o lume extrem de misterioasă a coincidenţelor şi sincronicităţilor ce ne sunt destinate.
  2.Pe măsură ce ne trezim în faţa misterului, ne vom crea o nouă viziune asupra lumii.
  3. Descoperim ca tot ce e în jurul nostru, toată materia, este formată şi se trage dintr-o energie divină pe care încercăm să o înţelegem şi să o simţim.
  4. Oamenii s-au simţit nesiguri şi deconectaţi de la această sursă sacră şi au încercat să obţină energia, dominându-i pe ceilalţi. Aceast control asupra celorlalţi e responsabil de toate conflictele umane.
  5. Singura soluţie este să cultivăm reconectarea cu divinitatea, o transformare mistică care ne umple de energie şi iubire, schimbă percepţia noastră asupra frumuseţii şi ne ridică către o conştiinţă de sine mai înaltă.
  6. Astfel, putem să ne eliberăm de tiparul controlului şi să descoperim un adevăr specific, o misiune, pentru care suntem cu toţii aici, aceea de a ajuta umanitatea să evolueze către acest nou nivel de percepţie al realităţii.
  7. În urma acestei misiuni, putem descoperi intuiţia care ne va arăta unde să mergem şi ce să facem, iar dacă interpretăm corect se vor produce sincronicităţi care vor deschide uşile misiunii noastre.
  8. Când sufiecienţi oameni intră în acest curent evolutiv, dăruind energie către eul superior al fiecărei fiinţe întâlnite, vom clădi o nouă cultură în care vom evolua către nivele înalte de energie şi percepţie.
  9. Aşa participăm la lungul drum al evoluţiei de la Big Beng la scopul ultim al vieţii: să ne energizăm trupurile, generaţie de generaţie, până când putem pătrunde într-un paradis pe care-l putem vedea în sfârşit.
  10……de fapt sunt 10 profeţii, a 10-a o va descoperi cred că fiecare dintre cei carora le e permis asta de catre D-zeu!

  raspunde

 48. horia spune:

  Noul profet al neamului românesc s-a produs aseară la emisiunea lui Robert Turcescu, sporindu-i probabil cotele de audienţă datorită rrromânilor extaziaţi în faţa măreţiei lor dezgropate de actorul de pantomimă care şi-a descoperit o vocaţie mesianică. Cartea pe care Dan Puric a scos-o, Cine suntem?, apărută la o editură destul de obscură, s-a vândut se pare în peste 70.000 de exemplare ceea ce-l propulsează după spusele lui Robert Turcescu pe primul loc în ierarhia celor mai bine vânduţi autori români.
  Dacă cifra este corectă, Robert Turcescu tot nu are dreptate, şi asta pentru că Dan Puric nu este nici pe departe un autor. Şi nu este autor din două motive care sunt legate unul de altul : unul pentru că respectiva carte la care se face referire este o colecţie de conferinţe, apariţii la televiziune, cuvântări libere, al doilea pentru că în acestea Dan Puric nu este deloc original, atribut care este necesarmente implicat de noţiunea de autor.

  raspunde

 49. billy spune:

  70000 de exemplare !? L-a depăşit şi pe Pavel Coruţ. Doar Urania poate să-i mai întreacă.

  raspunde

 50. selfhelp spune:

  Nu stiu cati din cei 70.000 au citit cartea cu o minte intr-adevar deschisa, dar Puric abereaza la greu:

  http://www.selfhelp.ro/2008/12/30/sfantul-aberant-dan-puric/

  raspunde

 51. Pingback: Cand devenim niste legume : Empower.ro | making the next step

 52. Carmen spune:

  Va felicit pentru aceasta carte.
  Sa ne rugam sa se indure Dumnezeu de fiecare dintre noi.

  raspunde

 53. Sanda spune:

  Cred ca in cartea lui Dan Puric putem vedea, mai mult decat cine suntem, ce sa facem -fiecare si impreuna.
  El deja face – citeste, binevoieste, marturiseste, impartaseste, indeamna.Nu comenteaza, nu barfeste….

  raspunde

 54. andra spune:

  citind atatea comentarii pozitive la adresa lui dan puric recunosc faptul ca mi se pierde interesul……, f multi au scris despre autor folosind superlative….si mai putin despre carte..

  raspunde

 55. geo spune:

  Rar ne este dat sa vedem un om cu o asa cultura si in acelasi timp cu o mare frica de Dumnezeu.Sa fie sanatos si sa ne hraneasaca mereu din aceste daruri ale sale binecuvantate de Dumnezeu.

  raspunde

 56. Alex spune:

  @andra. De ce vi se pierde interesul?! In definitiv cartea este scrisa pe baza parerilor, sentimentelor si ideilor autorului si il reprezinta in totalitate, in esenta, deci, vorbind despre dumnealui, vorbesti automat despre carte. E neaparat nevoie de critici ale unor indivizi cu “pareri” ca sa para si mai interesant?! Nu inteleg optica…
  Vorbesc eu despre carte: are o coperta interesanta si placuta, hartia e de calitate buna, nu am observat greseli de tipar, asa cum sut cu duiumul la alte carti de valoare, cum sunt cele de la editura “EST”, care costa enorm, dar din 2 in 2 pagini vezi multe astfel de greseli; asta ca sa dau un singur exemplu. Iar in privinta continutului, in afara de cugetari, demne sa ramana in posteritate drept citate celebre, despre care nu voi mai vorbi la superlativ, pentru ca le piere caracterul interesant, tin sa spun ca m-a amuzat foarte mult discutia intre domnul Dan Puric si venerabila doctorita: “-Unde lucrezi? Lucrezi in mediu toxic?
  -Da. La teatru. […]”

  raspunde

 57. cris spune:

  “Antrenamentul de uitare”_ a uita adica a pierde din memorii….asta nu inseamna cumva ca sa traiesti intr-o continua creatie?! aici ar fi scaparea….putem deveni schizofrenici ….
  uite englezii au macelarit o gramada de popoare mai mult de 400 de ani si au furat din intreaga lume – dar au dus cu ei educatia….dar au uitat f usor….au facut o gramada de compromisuri acceptand multinationalismul…..isi impun identitatea de englez mai mult prin forta banului…..si noi daca am avea banii lor am stii sa ne purtam mai frumos….cu toate ca nu ar trebui sa existe nici o legatura cu banii….

  daca un popor are acest “antrenament de uitare” inseamna ca are nevoie de el ….ca sa isi astupe gaurile minciunii ale partilor mai intunecate ale istoriei….cum ar fi “decapitarea” intelectualitatii odata cu venirea comunistilor – asa ceva numai prin uitare se rezolva, altfel ne-am cutita intre noi odata cu deschiderea arhivelor securitatii….acum ducem lipsa de valori ….incalcita mai este uitarea romanilor…..

  gandirea si inima sa se roteasca pe loc – si trupul ?(sau se subintelege prin inima ca parte trupeasca..), sau nu stiu cu sufletul….

  rotire in gol – ce fel de gol? oare nu ne desprindem prea mult ….fixatia golului ?! gol de unde energetice ….negrul dintre stele?!

  paradoxal o data cu trecutul, dispare si viitorul – paradoxul si absurdul spunea cineva ca sunt formele de experimentare in teatrul romanesc…..dar nu stiu nu se risca prea mult ….?pare prea pesimist ?!

  trecutul chiar exista – am 36 si din cand in cand ma uit la desene animate incerc sa ma cobor din constient /inconstient/subconstient/arhetipuri ….aici este problema ….formele virtuale de imagine si imagistica au facut sa intre si in fatul pe 3 luni ….o sa ma intorc in mama…trecutul inseamna iubire, prezentul iubire, viitorul iubire…..formele de evolutie ale iubirii….interesant ea este una din ratiunile noastre de creatie…..pe care din pacate nu o identificam clar (oamenii nu se mai iubesc cu adevarat, banii, cariera , ….)

  El(sunt si eu …iesirea in afara eu-lui ca fiind el – nu stiu daca studiind creatia lui Dzeu vom fi suficient de capabili sa o intelegem….sau sa o cuprindem…)

  omul de azi – noi suntem oameni sau poate ar trebui redefinit…..azi – care timp?…..oare exista azi avem capacitatea sa percepem azi-ul….in comparatie cu timpul universului …..sunt unii care spun ca planeta ar avea 33 de minute de viata pana acum….asta este distorsia….dialogul cu Dzeu te salveaza….

  A locui cu fiinta – nu stiu daca stim ce suntem ….oare ne-am inteles creatia ?…de 2000 de ani avem cam aceasi ciclicitate si constiinta nu a evoluat prea mult ……ce este de facut?!…..

  doar intr-o dimensiune a timpului – si aceea distorsionata – inseamna moartea lenta, dar sigura a identitatii” – nu de ce ?! traiesti prin fiul/ica ta carora le lasi memoriile tale…

  oare chiar avem nevoie de identitate…nu suntem oameni cu totii….cand durerea mea va fi si durerea ta (vezi criza care a cuprins planeta)….identitatea se va pierde incet si sigur ….datorita egoismului si a orientarii gresite catre bani….bani si iar bani….

  poate ar trebui sa ne orientam catre identitatea divina ….trebuie sa fim modesti mai sunt si alte religii fiecare cu “fluturasii” lui ….dar ar trebui sa ne intalnim in trairea lui Dzeu…cumva nu?!

  ……eu nu am scoli inalte dar mi se pare interesanta cartea , respectele mele …..

  raspunde

 58. nelu spune:

  unde mai gasesc cartea?

  raspunde

 59. Alexandra Zarnescu spune:

  La librarii inca se mai gaseste. Pe Bd. Magheru, de exemplu, sunt cateva locuri unde se gaseste.

  raspunde

 60. Liliana Draganov spune:

  Multumim ca EXISTATI.

  raspunde

 61. Liliana Draganov spune:

  Domnule DAN PURIC, MULTUMIM ca EXISTATI!

  raspunde

 62. botezatu mihaela spune:

  “poporului roman ii lipseste demnitatea crestina” Dan Puric este doctor al natiunii incercand un “transplant de demnitate.”

  raspunde

 63. onofrei lizeta -mihaela spune:

  azi am fost sa cumpar cartea de la librarie dar ultima o daduse aseara ,abia astept sa o citesc.va admir fff mult.

  raspunde

 64. pheideas spune:

  Ehei, ce bine ar fi, daca ar fi sa fie, dar nu e si nici nu suntem. Iar cand vom fi, va fi cum am fost, adica la fel ca acum. Smile!

  raspunde

 65. tudor vasile spune:

  Adevarul intodeauna e la mijloc.
  Cum se pot suporta unii in platidunile lor.

  raspunde

 66. Ovidiu spune:

  ti se face pielea de gaina citind comentariile de aici

  raspunde

 67. senseless_guy spune:

  Dan Poric ar trebui sa se calugareasca si sa plece de pe scena. Si-a pierdut mintile de tot.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro