bookblog.ro

---

7 cărți pe care mi-am propus să le citesc iarna asta

Scris de • 29 December 2017 • in categoria Articole Speciale, Recomandari

De ceva vreme tot adun cărți prin bibliotecă, pe noptieră, pe jos sau pe unde mai nimeresc să le pun, tocmai pentru a reuși să mă organizez în a le citi. Dar cum niciodată nu ai suficiente cărți și nici suficient timp, am ajuns să fac tot felul de liste, care se traduc în „turnulețe” ca cel de mai jos:

Așadar, am ajuns și la o listă de iarnă, pentru această iarnă mai exact, în care se regăsesc volume începute și citite pe jumătate, volume proaspăt achiziționate sau volume rămase pe noptieră de iarna trecută. Dintre ele, am ales 7 pe care mă angajez public, sic!, să le parcurg, iar unele își vor găsi și recenziile tot aici:

1 De la Storia Books citire, am descoperit Inimi chimice, o carte pe care abia aștept să o devorez, dacă va fi în linia celorlalte două publicate de această editură pe care deja le-am citit și recomandat (câte una pe seară, pentru că nu le-am putut lăsa din mână): Salvând-o pe Francesca și Șoseaua Jellicoe. Îndrăgostiri, adolescenți profunzi, emoții pe care înveți să le trăiești, sună ca ceva ce mă va unge pe suflet, alături de o ciocolată caldă bună

Homo Deus (pe care am primit-o alături de Sapiens via Books Express), un volum care promite și pe care îmi doream să îl citesc de ceva vreme. Cum va arăta viitorul? - aceasta e întrebarea esențială de la care pornește studiul lui Yuval Noah Harari. + un citat care subliniază mai bine decât aș putea să exprim eu de ce merită citită: Every day millions of people decide to grant their smartphone a bit more control over their lives or try a new and more effective antidepressant drug. In pursuit of health, happiness and power, humans will gradually change first one of their features and then another, and another, until they will no longer be human.”

3 On writing de Charles Bukowski - pe asta am achiziționat-o în fugă dintr-o librărie superbă din Tirana, în care mi-aș fi făcut veacul, dacă nu trebuia să lucrez și să fug la tot felul de evenimente. Am apucat să citesc peste jumătate în avion, iar spiritul poetico-fatalist al lui Bukowski m-a făcut să râd și să mă înfior în același timp. O analiză genială a vieții sale artistice, la care vreau să revin, în tihnă.

4 Trebuie să recunosc faptul că nu am citit suficient Stephen King, așa că mi-am propus să remediez acest lucru cu o carte proaspăt adusă de Moș Crăciun în familie - Mercedes. Cum noi facem constant schimb de cărți, aștept să îmi vină rândul pentru a citi despre moarte, crime, investigații și alte idei morbide a la King. Musai, însă, să o termin până trece iarna, căci așa am zis.

Freeman's: cele mai bune texte noi - sunt un super fan John Freeman și am citit pe nerăsuflate Hărți și Cum să citești un romancier, cred că vă mai pot spune asta de încă zece ori. Acum, însă, cu proaspăt editata și tradusa colecție Freeman's, sunt cât se poate de entuziastă, pentru că e vorba de 29 de scriitori adunați de unul dintre cei mai buni critici literari contemporani. Așa că urmează achiziționarea și citirea.

6 Încă un punct pentru nonficțiune cu volumul Absolutely on Music, convorbirile lui Haruki Murakami cu dirijorul Seiji Ozawa, pe care am început să le citesc, însă îmi place să le savurez pe îndelete, presărate printre alte tipuri de lecturi. Recunosc și faptul că nu pot citi o singură carte odată, trebuie să am opțiuni variate. Iar când vine vorba de muzică, atunci chiar e necesar timp, un timp special al ascultării / citirii.

7 Ultima pe lista de iarnă este Neverwhere, semnată Neil Gaiman, unul dintre autorii mei preferați de fantasy și universuri magice. O Londră în ale cărei măruntaie se ascund tot felul de demoni și creaturi? Sună prea bine ca să nu o citesc dintr-o suflare - probabil încă o noapte albă de „planificat” cât mai curând.

Cam așa arată lista mea de lecturi de iarnă, de care m-am apucat deja, plus că am trișat, căci unele sunt parțial citite, dar, așa cum spuneam, nu există niciodată suficient timp. Cu cât le termin pe astea mai repede, pot să mai adaug pe listă încă pe atât J

 

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Cristina spune:

  Mult succes, draga Alice! De Homo Deus as vrea sa ma apuc si eu cat mai curand, am auzit ca e foarte faina. Abia astept sa iti citesc recenziile, sa ne spui cum ti s-au parut cartile din lista. Sarbatori cu liniste si spor la citit! :)

  raspunde

 2. Alice spune:

  Sa fie, multumesc Cristina! Spor, astept impresii despre Homo Deus, intre timp o sa fac si recenzia la Sapiens :)

  Si incet-incet, revin si cu cele din lista, pe o parte am reusit sa le termin in zilele tihnite de vacanta. Un An Nou bun si sa avem parte de lecturi dupa gust! :)

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro