bookblog.ro

---

Ce face lumea la metrou?

Scris de • 18 June 2009 • in categoria Articole Speciale

Avem câteva variante de răspuns, însă între 25 mai şi 15 iunie ştim sigur ce au făcut la metrou bookblog.ro şi civika.ro, împreună cu un număr mare de voluntari: au citit.

Anunţam acum aproape o lună că începem "Lecturi urbane", o campanie de promovare a lecturii- am fost puţin secretoşi şi nu am dezvăluit detaliile decât celor care s-au înscris prin intermediul civika.ro: urma să ne organizăm pe grupe, să ne plimbăm cu probabil cel mai "urban" element al Bucureştiului şi să facem ce ne place nouă mai mult: să citim.

Scopul principal a fost să arătăm oamenilor din metrou că faimoasa replică "Nu mai citeşte nimeni în ziua de azi" este cât se poate de neadevărată- noi ştim sigur că se citeşte, însă câteodată e nevoie de un grup mare care să îţi atragă atenţia. Iar în sinea noastră cu toţii am sperat că măcar câţiva din oamenii care ne-au văzut au scos o carte din bibliotecă atunci când au ajuns acasă.

Reacţiile nu au întârziat să apară: de la nedumerire, curiozitate, amuzament, comentarii la urechea partenerului de drum şi veşnicul tras cu ochiul în cărţile noastre până la întrebări venite din partea unor persoane complet necunoscute (da, călătorii cu metroul pot discuta despre Auschwitz sau despre Revoluţia Franceză, ce credeaţi?).

Poate că imaginile de mai jos nu surprind măsura în care ne-am distrat, însă cu siguranţă arată că lumea citeşte. Iar pentru asta le mulţumim voluntarilor care au demonstrat-o şi în mod special coordonatorilor de echipă.

Citeste cele 21 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Pingback: Blogul bibliotecii din Brasov » LECTURI URBANE cu bibliotecarii voluntari şi utilizatori generoşi

  2. Pingback: Rise and shine! | My shelves

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro