bookblog.ro

---

Despre bugetul de cititor și o soluție salvatoare (P)

Scris de • 10 December 2019 • in categoria Articole Speciale

Ca tot cititorul, am trecut și eu prin experiența „prea multe cărți, prea puțini bani”. Fie că îmi pierdeam capul într-o librărie și apoi descopeream că am dat gata bugetul meu pe două săptămâni în ultima jumătate de oră, fie că mă îndrăgosteam de un titlu pe care mi-l doream atâââât de mult și ignoram costul mult peste posibilitățile mele, fie că trebuia să cumpăr cărțile de care aveam musai nevoie pentru școală; în orice ipostază rezultatul era același: suspinam și după volumele pe care nu ajungeam să le mai cumpăr, și după bugetul meu distrus.

Nu, lucrurile nu s-au îmbunătățit cu timpul. Nu am devenit mai pricepută la a-mi înfrâna dorințele, pentru că lumea cărților este doldora de tentații și parcă nimic nu e mai apetisant decât o carte pe care eventual o poți citi direct în varianta originală. Știu la ce vă gândiți: „Cărți în limba engleză? Păi ăsta e drumul sigur spre pierzania financiară!” Da, da, pentru că volumele în limba engleză sunt și mai scumpe...

Și aici intervine descoperirea mea salvatoare (sunet de tobe!!!): Bookoteca. Cărți în limba engleză aduse la prețuri mult sub ce suntem noi obișnuiți, cărți care au mai trecut și prin alte mâini care le-au iubit, dar care arată în continuare foarte bine.

Pentru că entuziasmul meu s-ar putea să mă facă să vă vorbesc puțin neclar, m-am gândit să vă înșir metodic toate motivele pentru care iubesc acest loc:

 

- Bookoteca este locul în care merg ca să găsesc cărți în engleză la prețuri imbatabile! Uneori petrec câteva zeci de minute bune pe site-ul lor, alteori merg în magazin (pe Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6), iar rezultatul variază mereu: aleg să încerc cărți noi (puțin romance sau mă aventurez către un thriller), sau să citesc un titlu deja binecunoscut (cum a fost „Gone girl”), sau aleg unele cărți pentru că sunt pur și simplu frumoase (cum sunt cele despre bucătărit). Orice aș alege, factura mea este incredibil de mică la final. Asta pentru că Bookoteca îți oferă toate minunățiile de cărți – de dragoste, fantasy, polițiste etc. – la prețuri între 4.99 și 9.99 de lei. Și pentru că știu că aceste cifre v-au dat curaj, nu ratați secțiunea de cărți de colecție, pe care le puteți lăsa la răsfoit pe măsuța de cafea sau le puteți face cadou – cu prețuri între 14.99 și 49.99.

- Merg la ei atunci când caut o anumită carte și nu o găsesc. Librarii lor sunt oameni pasionați care vor scotoci pentru tine prin imensul lor depozit în căutarea tomului dorit, iar online cineva îți va răspunde repede pentru că știm cu toții că nu-i de glumă cu cititorii.

- Nu vă gândiți la cărțile lor ca la niște biete volume salvate, cei de la Bookoteca vă oferă cărți care arată ca noi - dar nu costă ca noi ;) -, ținute în condiții ideale și care vor fi mândria oricărei biblioteci.

Și dacă în momentul ăsta nu aveți o carte dorită în minte, faceți-le totuși o vizită celor de la Bookoteca. Bucurați-vă de atmosfera din magazin, petreceți puțin timp în compania cărților, și acceptați provocarea lor de pe raftul special Blind date with a book. Așa cum îi spune și numele, acolo vă așteaptă cărți a căror titlu nu îl puteți vedea.

Vă recomand să încercați! Uneori nu știi că-ți place un lucru până nu guști ;). Faceți-vă curaj și selectați o carte fără să știți ce va fi, renunțați la puterea alegerii și afundați-vă în lectură. Cine știe ce veți descoperi despre voi înșivă.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro