bookblog.ro

---

Jocuri cu cărţi şi alte vrăjitorii

Scris de • 25 March 2011 • in categoria Articole Speciale

Sunt client vechi al boardgame-urilor şi deci n-aş avea cum să număr toate serile pe care le-am petrecut în faţa cartoanelor şi totemurilor colorate. Câteva din serile astea s-au întâmplat în compania echipei bookblog, când am bifat cu succes Risk şi Coloniştii din Catan - nu foarte cultural aţi spune, dar totuşi foarte distractiv (mai ales atunci când am câştigat eu).

Care erau însă şansele să găsim un boardgame cu sau despre cărţi, parcă special creat pentru bookblog.ro? Nu mă pricep să calculez asta dar sigur erau destul de mici. Aşa că atunci când mi-au căzut ochii pe Sator Arepo Tenet Opera Rotas de la tarabadejocuri.ro am zis că echipa bookblog trebuie să facă neapărat un boardgame evening cu un joc despre cărţi.

Pe scurt, ce ai de făcut în jocul asta este să ajungi la nişte cărţi antice, pline cu tot felul de blesteme şi vrăjitorii, care formau un sigiliu menit să ţină sufletele păcătoşilor închise într-un abis. Cărţile chiar arată ca nişte cărţi (le vedeţi în pozele de mai jos), iar păcătoşii le-au schimbat poziţia, astfel încât să formeze un pasaj prin care să iasă, şi pe care cei patru jucători trebuie să le recupereze cele patru.

Recunosc că a durat ceva vreme până când am înţeles cum se joacă jocul. Fiind vorba de un abis, cei patru gardieni coloraţi trebuie să folosească nişte pasarele mobile pentru a ajunge primii la cărţile lor, iar pasarelele, de forme diferite, se pot mişca după anumite reguli, pe care le găseşti în două tipuri de carduri (Incertus Movet în Aere Sospeso şi Liber Fidei) scrise în simboluri şi în... latină. Am vrut ceva cultural, cultural am primit. E bine totuşi că mi-am mai adus aminte ceva din latina pe care am învăţat-o în liceu (Salve Magistra! :D)

Ai deci două tipuri de cărţi, te poţi mişca în funcţie de cum le foloseşti, ai şi un gargui care te ajută la nevoie şi trebuie să fii primul care îşi recuperează toate cărţile din abis, astfel încât să devii gardianul suprem al acestuia. Totul cu magia pătratului Sator planând asupra ta. Iar cartea cu instrucţiuni am citit-o de atâtea ori încât se poate considera că am rezolvat cu numărul de pagini alocat pentru ziua respectivă :D.

Până la urmă, înconjuraţi de trufe belgiene, Biskrem şi tot felul de sucuri (mâncare nesănătoasă, da), am reuşit să facem câteva ture complete şi să recuperăm câte 2-3 cărţi. Raportez cu părere de rău însă că nici unul dintre noi nu a devenit gardian suprem şi că sufletele blestemate au reuşit să iasă din abis. Până când ne jucăm noi din nou şi reuşim să le închidem pe toate la loc zic să vă uitaţi peste umăr mai des. Sau să încercaţi să nu vă gândiţi la asta făcând propria voastră seară de boardgames- aveţi de unde alege pe tarabadejocuri.ro

Iar dacă sunteţi nehotărâţi sau începători într-ale jocurilor, puteţi veni sâmbătă şi duminică la Târgul de carte SF&Fantasy Final Frontier http://finalfrontier.ro , organizat de bookblog. Acolo o să vedeţi “pe viu” mai multe jocuri şi o să primiţi explicaţii chiar de la Mihai Lalu de la tarabadejocuri.ro.

(click pe poze pentru a le mări)

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Doppelgänger spune:

  Brilliant! :X

  Always loved this kind of games and this is a review that truly does justice to this boardgame. Thumbs up!

  raspunde

 2. Pingback: Final Frontier « Blog Arogant

 3. Blog Arogant spune:

  @Raluca
  Foarte interesant targ. Multe carti bune, lume buna…Cine se grabeste mai are timp sa ajunga si astazi.
  http://blogarogant.wordpress.com/2011/03/27/final-frontier/

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro