bookblog.ro

---

PROMIT SĂ SCRIU ȘI DESPRE CĂRȚI, MOMENTAN AM COPIAT UN CITAT DIN KAFKA

Scris de • 6 August 2014 • in categoria Articole Speciale, Recomandari

Îi explicam la un moment dat Irinei (partenera mea de viață – n.a.) că oamenii de doi metri, ca mine și ca Andrei, prietenul nostru, se cocoșează pentru că (1) sunt jenați constant de complimentele/jignirile mirate ale celor din jur, dar și pentru că (2) trăind în societate, tind în mod firesc către OK-ul acesteia  – căci „în mijlocul orașului am fost crescut, chiar în mijlocul orașului. Nu, de pildă, în vreo ruină din munți sau pe malul lacului”.

Punct în care vine capcana altruismului ca unică soluție: luând de bun faptul că scundul nu poate face eforturi să se lungească – deși tocmai el își dorește mai abitir să-l privești în ochi când discutați, chiar și atunci când stați împreună pe un gard și fumați, chiar și-atunci o să-l vezi că întoarce capul spre tine – omului înalt nu i-a rămas decât să echilibreze raportul din umeri (e drept, ar fi putut-o face și lăsându-se ușor din genunchi, dar cel pe care îl însoțea Primul Cocoșat se grăbea undeva și n-a avut timp de călcătura strâmbă a tovarășului).

Fapt: noi, cei foarte înalți, ne cocoșăm zi de zi de dragul vostru.

Fapt: mi-ar plăcea, într-o bună zi și de dragul nostru, să văd cum începeți să călcați pe vârfuri când mergem împreună undeva; la semafor, după ani și ani  și spre binele vostru, ne-ar intra și nouă reflexul ăsta, să vă tot facem observație: băi, călcâiele pe pământ!

Paragraf necesar delimitărilor:
Da, femeile scunde fac eforturi, își aduc aportul la echilibrarea raportului. Și da, poate că o să facă și bărbații scunzi, poate că Ceva o să evolueze astfel încât Altceva să regleze și aspectul ăsta, și chiar dacă eu nu mai apuc, poate copiii mei… ei bine, măcar copiii mei să nu se mai trezească cu dureri de spate, că de la asta pornisem, că sunt undeva unde nu trebuie să stau de vorbă cu nimeni și, citindu-l azi dimineață pe Kafka, am observat că stau foarte demn pe vasul de toaletă, cu morgă, așa, dar de fapt stăteam doar foarte drept.

www.bogdancosa.com

 

Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro