bookblog.ro

Când nanotehnologia o ia razna

Titlu: Orașul abisului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 656
ISBN: 978-973-707-994-7
Cumpara cartea

„De peste două secole – mai precis până în trecutul foarte apropiat – Yellowstone s-a aflat în așa numita „Belle Epoque”. Din punct de vedere social și tehnologic a fost o epocă de aur fără precedent; șablonul nostru ideologic era considerat de toți un sistem de guvernare aproape perfect. A fost într-adevăr o epocă glorioasă. A fost de asemenea starea probabilă la care te așteptai în momentul sosirii tale.
Din păcate nu acesta este cazul.”
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Câinii de diamant. Zile pe Turcoaz

Titlu: Câinii de diamant. Zile pe Turcoaz
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 320
ISBN: 978-973-143-214-4

Cele două nuvele care formează volumul de faţă sunt plasate cu sute de ani în viitor, pe colonii umane din vecinătatea Pământului. O space opera fără îndoială, dar una mai întunecată, mai dură şi, de ce nu, mai aproape de realitatea umană decât altele.

Prima nuvelă  începe pe colonia Yellowstone, într-un monument dedicat unor cercetători decedaţi în încercarea de a replica structura creierului uman într-un computer. Acolo se reîntâlnesc Richard Swift şi Roland Childe, prieteni din copilărie şi concurenţi în jocuri virtuale încă de atunci. Dispărut de peste 100 de ani, Childe revine pentru a-i propune lui Swift o nouă provocare, mai complexă decât toate competiţiile dintre ei de până atunci, explicând în acelaşi timp absenţa lui îndelungată. În afară de Swift, el a mai adunat o echipă variată pentru a porni în explorarea unui artefact extraterestru misterios, despre care el pretinde că ascunde nişte recompense pe măsură.

Ceilalţi membrii ai echipajului sunt dr. Trintignant, genul "omului de ştiinţă nebun", expert în medicină şi cibernetică şi faimos într-un mod negativ pentru experimentele sale pe oameni şi pe propriul corp; Forqueray, căpitanul ultranaut al navei Apollyon pe care urmau să se îmbarce; hacker-ul Hirz şi Celestine, fosta soţie a lui Swift, devenită un geniu matematician în urma contactului prelungit cu jonglerii minţii.

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro