bookblog.ro

Simplitatea cotidianului

Titlu: Între prieteni
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 184
ISBN: 978-973-689-774-0
Cumpara cartea

O colecție de 8 povestiri, toate având loc în kibbutzul Ykhat sau în împrejurimi, Între prieteni a fost o surpriză plăcută pentru mine deoarece, pe tot parcursul lecturii, am avut zâmbetul larg întipărit pe chip. Și asta nu pentru că evenimentele descrise în carte ar fi comice, nici pe departe. Lejeritatea stilului, personajele pe care le-am îndrăgit instant și întâmplările cât se poate de normale m-au binedispus și au făcut în așa fel încât să nu las cartea jos până ce nu am terminat-o. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

O bicicletă cu bucluc

Titlu: Sumki. O poveste despre dragoste și aventură
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 120
ISBN: 978-973-689-642-2
Cumpara cartea

Dacă ar fi să fac rezumatul rezumatului, v-aș spune doar atât: un Tom Sawyer israelian se îndrăgostește, primește o bicicletă în dar care îi aduce numai necazuri și care îi complică prea mult existența, pentru ca în cele din urmă totul să se rezolve cu bine printr-o întâlnire accidentală.
N-ați înțeles nimic, nu-i așa?
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Pantera din subterană: Empatie şi realitate prin ochii unui copil

Titlu: Pantera din subterană
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 216
ISBN: 978-973-689-621-7
Cumpara cartea

Îmi place să experimentez, să mă joc printre cuvinte şi culturi, să descopăr şi alte tipuri de literaturi şi civilizaţii. În acest joc al meu am dat de proza lui Amos Oz, cu Muntele sfatului rău, şi apoi cu Să nu pronunţi noapte. Am regăsit în Pantera din subterană nucleul celorlalte două, cu imaginea unui Ierusalim în căutarea identităţii şi libertăţii sale, cu personaje anxioase, prinse într-o lume de ieri, mai mult decât cenuşie. Şi cu toate acestea, deşi Oz se întoarce mereu la deşert şi la Israel, scriitorul ne surprinde de fiecare dată prin multitudinea sa de voci, prin temele abordate şi complexitatea personajelor sale.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Deşertul şi iubirea la capătul lumii

Titlu: Să nu pronunţi: noapte
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 224
ISBN: 978-973-689-359-9

Sunt scriitori care aduc glasul deşertului, cu al său calm şi furtuni, în propriile scrieri. Amoz Oz este unul dintre ei, iar romanul său de dragoste Să nu pronunţi: noapte prezintă o poveste veche de când lumea, plasată acum ,,la capătul ei”: un el, o ea, şi o poveste de iubire pe punctul de a se sfârşi. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Versete moderne în Tel Arza

Titlu: Muntele Sfatului Rău
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 236
ISBN: 973-689-520-3
Cumpara cartea

După ce a asfinţit soarele, s-a făcut un întuneric adânc; şi iată că a ieşit un fum ca dintr-un cuptor, şi nişte flăcări au trecut printre dobitoacele despicate. În ziua aceea, Domnul a făcut un legământ cu Avram şi i-a zis: „Seminţei tale dau ţara aceasta, de la râul Egiptului până la râul cel mare, râul Eufrat, şi anume: ţara Cheniţilor, a Cheniziţilor, a Cadmoniţilor,a Hetiţilor, a Fereziţilor, a Refaimiţilor, a Amoriţilor, a Canaaniţilor, a Ghirgasiţilor şi a Iebusiţilor.” (Geneza, 15:13-21) [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Banalul sub lupă

Titlu: Scene de viață campestră
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 221
ISBN: 978-973-689-404-62

În aparență totul e liniștit, chiar banal. Dar ce se poate ascunde în spatele biografiilor uniforme ale locuitorilor unui sătuc evreiesc liniștit? Personajele cărții sunt punctul central și nu acțiunea. Ele, caractere aproape tipice, nasc enigme și îți ridică întrebări.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Rime despre viaţă şi moarte

Titlu: Rime despre viaţă şi moarte
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 184
ISBN: 978-973-689-330-8

(ediţia în limba engleză)

Într-un interviu, Amos Oz spune că viaţa sa profesională, precum şi un hobby, sunt alcătuite din a-l imagina pe celălalt. Dacă ar trebui să rezum la doar câteva cuvinte Rime despre viaţă şi moarte, în mod cert aş alege să menţionez tipul acesta de empatie.

Romanul debutează cu o serie de întrebări referitoare la menirea şi condiţia de a fi scriitor, dar la fel de repede ni se infirma speranţa de a găsi în continuare vreo lămurire: Există răspunsuri înşelătoare şi răspunsuri în doi peri. Răspunsuri simple şi directe nu există.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro