bookblog.ro

Toate familiile fericite

Titlu: Toate familiile fericite
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Traducere:
Numar pagini: 366
ISBN: 978-973-669-923-8

ToateTitlul cărţii lui Carlos Fuentes nu ar putea păcăli pe nimeni- chiar dacă nu te gândeşti imediat ce îl auzi la vorbele lui Lev Tolstoi din Anna Karenina, cu siguranţă îţi dai seama că Fuentes nu ar fi putut găsi atâtea familii fericite încât să scrie o carte. Desigur, o discuţie despre gradul de nefericire (mai mic sau mai mare) al familiior ar fi inutilă, e clar că unora le merge mai bine decât altora. La fel de clar este că fiecare are micile ei probleme şi deci este imposibil să nu remarci ironia din titlu.

Prin urmare ştiam că nu voi citi despre întâmplări tocmai pozitive. Dar speram ca autorul să construiască totuşi ceva frumos- în stilul esteticii urâtului, bineînţeles. Până la urmă nici Anna Karenina nu este o poveste neapărat fericită şi totuşi este o capodoperă. Deci s-ar fi putut întâmpla la fel şi cu cartea despre care vă vorbesc azi.

Din păcate cred că stilul multor scriitori contemporani intră în conflict cu ataşamentul meu faţă de clasici. Spuneţi-mi că sunt nebună (dacă chiar credeţi asta) însă cred că [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro