bookblog.ro

Industria porno și valorile ei

Titlu: Snuff
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 214
ISBN: 978-973-462-438-6
Cumpara cartea

SNUFF (snuff film): Peliculă cinematografică ce prezintă moartea reală a unei persoane.
Chuck Palahniuk: Autorul mai multor romane de senzație, printre care Fight Club, a cărui ecranizare din 1999 se află pe locul 10 într-unul din cele mai prestigioase topuri de filme, IMDB. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Supraviețuitor

Titlu: Supraviețuitor
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 297
ISBN: 978-973-46-1470-7

Un idol superstar versus un servitor psihopat

Totul ar trebui să înceapă cu o numărătoare inversă și prăbușirea unui avion – marca unei sinucideri în forță pentru o celebritate religioasă - de fapt acesta este începutul sfârșitului și modul în care Chuck Palahniuk alege să își deschidă romanul intitulat, în mod aparent paradoxal, Supraviețuitor. Scriitor nihilist și geniu al detaliilor din sfere ale banalului, morbidului, scabrosului și răului uman în genere, Palahniuk reușește să creeze, și de această data, un roman plin de neprevăzut și care provoacă cititorul să strângă din dinți și să își înfrâneze imaginația pentru a nu-și îmbolnăvi stomacul, făcând-o însă într-un mod surprinzător de literar.

Subiectul este unul complicat, ce dezvăluie, pe măsură ce paginile numerotate invers curg, drama unui personaj cu o viață complet bizară, pe care alege să o povestească din perspectiva subiectivă a persoanei întâi, înregistrând-o pe ”banda” cutiei negre a avionului pe care îl deturnase pentru a se sinucide. ”Dacă ascultați, aflați că tocmai ați dat peste povestea tuturor dezastrelor” spune ”eroul” nostru chiar din primele fraze, pentru a suscita interesul, care va fi menținut viu de-a lungul narațiunii pentru că cititorul este provocat să pună cap la cap o sumedenie de informații, pentru a pătrunde în psihicul protagonistului, pentru a încerca să ofere un sens acțiunilor prezentate.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Bântuiţii

0Bântuiţii  recenzie
Autor: Chuck Palahniuk
Rating: Bântuiţii rating - recenzii carti
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2007
Traducător: Rareş Moldovan
439 pagini
ISBN:973-46-0522-4

(ediţia în limba engleză)

Bântuiţi de forţa creaţiei

Haunted în original, romanul lui Chuck Palahniuk a fost o provocare pentru mine, lansată de o bună prietenă. Mi-a luat ceva timp să intru în lumea diabolic de creativă a lui Palahniuk, dupa cum mi-a luat ceva timp pentru a mă hotărî cum să îmi scriu impresiile despre acest roman. Mărturisesc faptul că, nici acum, pe măsura ce scriu, nu ştiu exact unde voi ajunge, exact aşa cum romanul se construieşte paragraf cu paragraf şi, oricât de avizat ai fi ca cititor, nu poţi prezice nimic din ceea ce urmează.

Până la urmă întrebarea care se naşte este: despre ce e vorba? sau, mai bine zis, ce intenţie a avut scriitorul? Pentru mine, Bântuiţii prezintă mai mult decât o tabără de scriitori care sunt "sechestraţi" de bună voie într-un teatru părăsit de către infamul domn Whittier, pentru mine romanul prezintă modul în care lumea poate evolua către tenebre, poate transforma în forţă creativă cele mai mari nenorociri ale vieţii şi cele mai întunecate gânduri ale fiinţei umane.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro