bookblog.ro

Ocultismul

0Autor: Colin Wilson
Rating: Colin Wilson - Ocultismul rating - recenzii carti
Editura: Pro Editură şi Tipografie

Colin Wilson - Ocultismul - recenzie carti"Evoluţia umană a fost prea rapidă; procesele ei au devenit prea complicate pentru binele ei. Dar ele pot fi simplificate. Conştiinţa poate fi făcută să privească spre ea însăşi pentru a înţelege procesele vitale şi îmboldurile procesului de evoluţie."

Tratatul lui Colin Wilson despre ocult este condus de o forţă copleşitoare, de dorinţa exprimării unor idei mari şi importante, idei greu de pus în cuvinte. Tânărul Furios al Angliei anilor 1950 încarcă orice paragraf cu o infuzie puternică de personalitate, croindu-şi drum prin coridoarele întunecate ale magiei şi propunându-ţi să le străbaţi alături de el, cu promisiunea că o să te scoată afară mai luminat.

Traseul de 600 de pagini este însă mai încâlcit decât pare. Apărută în 1971, cartea rămâne şi astăzi cea mai cuprinzătoare din domeniu. Titlul ei în engleză, The Occult: A History, nu reflectă realitatea, deoarece Wilson nu se mulţumeşte doar cu înşiruirea unei istorii a magiei, ci încearcă să o prezinte în sprijinul propriei lui teorii despre viitorul evoluţiei omului.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro