bookblog.ro

Sărutări de cinema

Titlu: Sărutări de cinema
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 184
ISBN: 978-973-707-232-0

A fotografia înseamnă a dezvălui ceea ce nu se ştie. -Jean Hector

Gilles Hector, personajul principal din "Sărutări de cinema", este eroul unui volum cu 41 de capitole în care o poveste franţuzească a reuşit să obţină Premiul Femina în 2007. Cartea a apărut în cadrul colecţiei Fiction Connection la Editura Trei la Bucureşti, în 2008. Autorul ei, cunoscut ca romancier şi jurnalist, s-a născut în Franţa în 1960 şi în prezent este director la cotidianul Le Monde.

Având izul Senei şi măreţia catedralei Notre-Dame din Paris, lectura descoperă cititorului o dramă a unui tânăr avocat care îşi caută mama printre starurile de cinema ale timpului. Chiar el, Gilles Hector, spune că "Nu ştiu nimic despre originile mele. M-am născut la Paris, din mamă necunoscută, iar tatăl meu fotografia eroinele din filme. Cu puţin înainte să moară, mi-a mărturisit că existenţa mea se datora unui sărut de cinema."
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Sărutări de cinema

0Autor: Eric Fottorino
Rating: 3 stele - Eric Fottorino - Sărutări de cinema rating - recenzii carti
Editura: Trei

Eric Fottorino - Sărutări de cinema - recenzie cartiÎntr-o listă de categorii imaginare, Sărutări de cinema apare la "frivolităţi bune": seducţia femeilor fatale nu se demodează niciodată. Poate fi scrisă în cele mai diverse feluri, de la admiraţia diafană pînă la cea mai violentă pasiune, şi tot rămîne o temă ofertantă, inepuizabilă. În romanul de faţă, Eric Fottorino alege o regie elegantă, un pic sofisticată de simbolurile eroticii, altfel poetică şi transparentă.

Cartea însăşi este o seducătoare, nu numai personajele ei feminine, Mayliss, cu metamorfozele ei spectaculoase, şi mama necunoscută a povestitorului, căutată în toate fotografiile cu actriţe, în filmele Noului val, în carnetele tatălui. Tatăl lui Gilles Hector, fotograf de platou, este un pretext literar bine ales pentru a expune tot soiul de lucruri despre lumina cinematografică, despre lumina în fotografie, despre ce înseamnă a lumina un chip, despre trucuri şi farduri pentru a arăta sau a ascunde fiinţa.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 11 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro