bookblog.ro

„Fără mamă nu se poate iubi. Fără mamă nu se poate muri.”

Titlu: Narcis si Gura-de-Aur
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2007
Traducere:
Numar pagini: 318
ISBN: 978-973-103-402-7
Cumpara cartea

Două personaje, două destine, două poveşti de viaţă care arată importanţa pasiunii şi a găsirii unui echilibru; un întreg proces ce are loc sub tutela autorului, a cărui influenţă în desfăşurarea acţiunii se face puternic simţită în ciuda obiectivităţii impuse sau, mai bine spus, a utilizării persoanei a treia în întreaga relatare alături de o descriere amănunţită şi o expresivitate neaşteptată atribuită întâmplărilor.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Knulp. Demian

Titlu: Knulp. Demian
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2004
Traducere:
Numar pagini: 224
ISBN: 978-973-10-3036-4
Pret: 34,99 lei

Despre scrierile lui Hesse este greu să vorbeşti. Nu încerc să fac abuz de un clişeu spunând asta, mă refer la faptul că, oricât de scurte sunt textele sale, simbolurile pe care cititorul le are de descifrat sunt numeroase. Volumul de faţă cuprinde două din textele sale mai timpurii, din 1915, respectiv 1919. Deşi sunt mai puţin cunoscute publicului decât Jocul cu mărgelele de sticlă ori Siddhartha, nu sunt mai prejos decât acestea.

Knulp este povestea unui hoinar. Însă nu în accepţiunea obişnuită a termenului, ci dându-i sensul de om liber de timp şi istorie, de toate năzuinţele care fac viaţa omului obişnuit o trecere mai dificilă.

Cele trei povestiri din viaţa lui Knulp expuse aici nu sunt relatări de întâmplări, ci ale unui fel de a fi. Lui Knulp nu-i lipseşte nici talentul, nici spiritul, şi cu toate acestea nu se poate spune că a realizat în existenţa sa multe. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

Lupul de stepă

Titlu: Lupul de stepa
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2002
Traducere:
Numar pagini: 224
ISBN: 973-576-432-6

(ediţia în limba engleză)

Noica spunea că în ceea ce priveşte literatura, trebuie mereu să te afli în avans. Timpul nu poate fi pierdut, astfel că autorii mari trebuie citiţi periodic, iar în ceea ce priveşte restul autorilor trebuie urmate sfaturile celor în care ai încredere.

Nu ştiam de îndemnul acesta, dar m-am găsit de curând la a treia citire a Lupului de stepă. Întâia dată l-am citit pe nerăsuflate, prinsă de atmosfera intensă descrisă prin întorsături frumoase ale frazei şi ale ideilor (ceea ce cu siguranţă este şi meritul traducătorului), în vreme ce următoarele dăţi mi-au oferit ocazia de a descoperi noi detalii. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 9 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro