bookblog.ro

Dacă nimeni nu vorbeşte despre lucruri deosebite

0Autor: Jon McGregor
Rating: 5 stele - Jon McGregor - Dacă nimeni nu vorbeşte despre lucruri deosebite rating - recenzii carti
Editura: Leda

Jon McGregor - Dacă nimeni nu vorbeşte despre lucruri deosebite - recenzie cartiLinişte! Acţiune...

Ne aflăm într-o lume cu totul... obişnuită. Oamenii se trezesc, îşi beau ceaiul, copii fug la joacă, mamele se apucă de trebăluit prin casă şi bărbaţii se uită la televizor. Bătrânii îşi continuă tabieturile şi tinerii încă dorm încolăciţi unii în braţele altora după o noapte de pomină. Acesta este portretul unei dimineţi engleze. Acesta este cadrul de desfăşurare al romanului lui Jon McGregor, Dacă nimeni nu vorbeşte despre lucruri deosebite.

Iar dacă până acum am fost obişnuiţi cu întâmplări inedite, cu vieţi trăite la maxim şi cu evenimente neprevăzute... ei bine, nu o să găsiţi astfel de evenimente în cadrul romanului acesta. Poate doar întâmplări ale unor oameni normali, cu vieţile lor normale... viaţă reală, aşa cum este ea. Ceea ce m-a impresionat la McGregor a fost faptul că viaţa descrisă de acesta este frustă, însă nu agresează cititorul. Conţine şi dramă, conţine şi fericire; şi tinereţe şi bătrâneţe. Însă nimic nu ofensează cititorul. Este viaţa cu toate ingredientele ei, fără însă a stârni reacţii adverse.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 7 COMENTARII si spune-ti parerea!

Atâtea începuturi

0Autor: Jon McGregor
Rating: Jon McGregor - Atâtea începuturi rating - recenzii carti
Editura: Leda

Jon McGregor - Atâtea începuturi - recenzie cartiAtâtea începuturi este în primul rând romanul unei poveşti simple, a unei vieţi ca oricare alta, dar care prin farmecul şi atenţia lui Jon McGregor este transformată în una de importanţă istorică.

Roman dens şi construit cu migală, Atâtea începuturi beneficiază de multe puncte de pornire, poveşti ce se aseamănă unor fire ce ţes complexa poveste a unui om simplu: David Carter.

Tehnica inedită de construcţie a romanului

Dacă modul de debut al romanului îşi găseşte motivaţia pe parcurs, abundenţa capitolelor scurte fără o aparentă legatură între ele, îngreunează lectura şi riscă să o transforme într-o lectură obositoare şi descurajantă. Dar cu cât înaintăm în poveste, se constată închegarea a trei linii centrale: căsnicia lui David cu Eleanor, copilăria lui Eleanor şi dorinţa lui David de a-şi descoperi trecutul.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro