bookblog.ro

Gandhi

Titlu: Gandhi
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 827
ISBN: 978-973-724-167-2

Recunosc că până acum nu am mai citit nici o biografie. Am citit tot felul de articole, despre multe persoane importante, însă o carte în care se povesteşte întreaga viaţă a cuiva nu îmi aduc aminte să fi citit vreodată. Mă hotărâsem să abordez acest gen când am văzut recomandările din Ghidul de cititor feroce, care mi-au atras atenţia. Iar când a ajuns la mine cartea despre Gandhi, m-am gândit că nici nu se putea să încep mai bine.

Toată lumea ştie ce om grozav a fost Mohandas Karamchand Gandhi. Cred că imediat după rostirea numelui lui mai toţi se gândesc automat la poate cel mai cunoscut citat care îi aparţine: "Be the change you want to see in the world." Ştiu că a luptat pentru India, ţara lui de origine şi că a trezit admiraţia multor lideri.

Dar câţi ştiu exact modul în care a "luptat"? Câţi ştiu cine i-a servit drept model? Cine i-a servit drept suport în vremurile grele? Câţi ştiu cum a ajuns acest om micuţ şi firav să fie una din personalităţile emblematice ale istoriei? Cine ştie cum a început totul?

Eu una nu aş fi putut da un răspuns coerent la întrebările de mai sus. Acum însă vă pot spune că tânărul Mohandas [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 10 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro