bookblog.ro

Vînătorii de zmeie

0Autor: Khaled Hosseini
Rating: Khaled Hosseini - Vînătorii de zmeie rating - recenzii carti
Editura: Niculescu

Khaled Hosseini - Vînătorii de zmeie - recenzie cartiRomanul lui Khaled Hosseini, de curînd ecranizat, are toate ingredientele unui bestseller: prietenie, trădare, mîntuire, exotism, final fericit. Forma în care sunt acestea amestecate mi se pare una decentă, fără să se apropie de spectaculos, pe de-o parte, şi fără să ajungă printre clişee ilizibile, pe de altă parte.

Referindu-mă la ce se povesteşte şi nu la cum se povesteşte, Vînătorii de zmeie este un roman captivant: te poartă prin Afganistanul anilor "™70, calm, monumental, prin America imigranţilor, prin noul Afganistan acaparat de talibani, într-un ritm incredibil, care pare să scape de sub controlul autorului. Este povestea uluitoare care îşi exclude autorul, care se autoguvernează, care, asemenea basmelor, se află în afara credibilului.

Amir, eroul nesigur şi laş al propriei istorisiri, are tonul celui care vrea răscumpărarea greşelilor: faptul că l-a trădat pe Hassan, prietenul său din copilărie, îl urmăreşte toată viaţa, pînă cînd găseşte o cale de a-şi plăti vina. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 8 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro