bookblog.ro

Pe jumătate studiu tehnic, pe jumătate fir epic

Titlu: Marte roșu
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 760
ISBN: 978-606-579-659-1
Cumpara cartea

„Înainte de sosirea noastră, Marte fusese o planetă pustie. Nu vreau să spun prin asta că niciodată nu se întâmplase nimic. Planeta crescuse, se topise, clocotise şi se răcise, lăsând o suprafaţă plină de imense cicatrice: cratere, canioane, vulcani. Dar toate acestea s-au petrecut pe neobservate şi într-o stare de inconştienţă minerală. N-a fost de faţă nici un martor, cu excepţia noastră, care priveam de pe planeta de vizavi, iar asta nu s-a întâmplat decât în ultimul moment al îndelungatei sale istorii. Noi reprezentăm întreaga conştiinţă pe care Marte a avut-o vreodată.”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Viitorul cu plase de siguranţă

Titlu: 2312
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 783
ISBN: 978-606-579-707-9
Cumpara cartea

„Soarele este întotdeauna exact pe punctul de a răsări. Mercur se roteşte atât de lent, încât poţi să mergi suficient de repede pe suprafaţa lui stâncoasă pentru a rămâne în faţa zorilor, şi foarte mulţi procedează ca atare.”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

50 de grade sub zero

Titlu: 50 de grade sub zero
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Numar pagini: 512
ISBN: 978-973-733-260-8

Fiecare secol are parte de ameninţările şi incertitudinile lui, şi Science-Fiction-ul, cu explorarea lui continuă a posibilelor viitoruri, este genul literar care exploatează cel mai frecvent posibilele consecinţe ale pericolelor prezente. În perioada Războiului Rece, teama de un holocaust nuclear a inspirat o serie întreagă de romane, de la Philip K. Dick la Walter M. Miller. În noul mileniu, odată cu prăbuşirea Imperiului Sovietic, agenda s-a reorientat spre problema terorismului, dar şi a degradării mediului înconjurător. În special încălzirea globală este în centrul atenţiei; în jurul unuia dintre multele scenarii posibile îşi construieşte Kim Stanley Robinson povestea din "50 de grade sub zero".

Romanul este de fapt a doua parte a unei trilogii care începe cu "40 de semne de ploaie". Acţiunea continuă aproape fără întrerupere, dar accentul se schimbă faţă de prima parte. Autorul se concentrează mult mai mult pe viaţa lui Frank Vanderwal, cercetător "împrumutat" din însorita Californie pentru un an Fundaţia Naţională de Știinţă. Deşi contractul lui expiră la începutul acestei părţi, el alege să rămână la Washington, pentru a continua lupta de alertare a opiniei publice asupra efectelor încălzirii globale şi a găsi soluţii pentru combaterea efectelor. A, şi să nu uităm de căutarea unei femei misterioase de care se simţise atras de la prima întâlnire într-un lift blocat undeva la începutul primului volum.

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro