bookblog.ro

Devotamentul câinesc

Titlu: Așa a descoperit omul câinele
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2018
Traducere:
Numar pagini: 178
ISBN: 978-973-50-4956-0
Cumpara cartea

Cum s-a născut prietenia dintre om și câine? Cum de dăinuie atât de mult această relație? În cartea de față, etologul Konrad Lorenz prezintă scenariul primelor întâlniri dintre strămoșul câinelui domestic și om, cum s-a născut un interes bazat pe beneficii reciproce, pentru ca mai apoi, în genele câinelui să apară devotamentul față de stăpânul uman. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Cele opt păcate capitale ale omenirii civilizate

Titlu: Cele opt păcate capitale ale omenirii civilizate
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2006
Traducere:
Numar pagini: 128
ISBN: 973-50-1170-0

Konrad Lorenz realizează o radiografie pertinentă a bolilor culturale contemporane, a cancerului ce a fost produs şi care s-a extins cu repeziciune la nivelul tuturor structurilor vii care stau la baza existenţei fireşti umane şi a spaţiului natural. Faptul că acestea sunt trecute atât de uşor cu vederea este un indiciu al orbirii sufleteşti, al atrofierii funcţiilor fireşti, esenţial umane, al indiferenţei ce ne-a împietrit şi care ne determină să ne contopim impasibili cu gloata - fenomene dezumanizante declanşate în urma instalării acestui cancer, fiindcă, orbiţi, l-am luat drept panaceu al tuturor suferinţelor noastre, fără să ne dăm seama, nici măcar acum, după ce tumora a căpătat dimensiuni colosale, cât de mult ne-am înşelat.

Este, aşadar, evidenţiată principala cauză a acestor procese nocive prin punerea acestora în analogie cu declanşarea şi evoluţia unei tumori canceroase:

"Celula unei tumori maligne se deosebeşte de o celulă a unui organism sănătos în primul rând prin faptul că ea a pierdut acea informaţie genetică de care are nevoie pentru a-şi îndeplini rolul de verigă utilă în cadrul comunităţii de interese a organismului" Rămasă fără structurile speciale, ea se divide fără măsură şi fără menajamente, astfel încât ţesutul bolnav se infiltrează în ţesuturile învecinate, care sunt încă sănătoase, distrugându-le."

[Citeşte mai departe pe Secţiunea de ştiinţe umaniste şi religie]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro