bookblog.ro

Sfârșit de saga

Titlu: Lumea nouă
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 632
ISBN: 978-606-579-426-9
Cumpara cartea

„- Gândește-te Keles, spune-mi te rog, cum lucrează puterea?
- Keles închise ochii.
- Nu-mi impun voia asupra pământului. Eu văd, pur și simplu, lucrurile așa cum ar trebui să fie. Cel puțin așa simt. Văd doar cum și-ar dori să fie lucrurile.
- Cine ar vrea să fie așa?
Cartograful deschise ochii.
- Nu știu. Eu? Bunicul meu? Zeii? Poate că pământul însuși. Tot ce știu este că văd ceea ce simt că este corect. Crezi că asta ar fi posibil?”
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Saga Marile descoperiri continuă

Titlu: Hărțile prevestitoare
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 672
ISBN: 978-973-143-316-5
Cumpara cartea

„ Tragedreptul ieși din gaură, destul de murdar încât să pară că stătea acolo de pe vremea Urgiei. Tuși, lovindu-se cu pumnul în piept, în timp ce cu mâna stângă ridica în aer premiul cel mare. De pe craniul ridicat de el se desprinseră bucăți de carne, dar mare parte a scalpului zbârcit rămase la locul său. […] Tragedreptul îl azvârli la pământ. Se spulberă din cauza izbiturii, transformându-se în praf. […] Adună între degete niște praf și-l duse la nas. Ghetestrâmte azvârli o pietricică spre el.
– Nu. Păstrează-l. Valorează mai mult decât tine.
Tragedreptul dădu din umeri.
– Doar voiam să văd cât îi de bun. Avem destul. Mai sunt vreo zece pe-acolo. Și săbii, poate chiar un arc pentru tine.
Priză pulberea cadavrului. Capul îi zvâcni înapoi și-și holbă ochii. Trupul i se scutură violent și-ar fi trebuit să cadă pe spate, dar cumva țâșni în sus, de parcă ar fi fost ridicat de gâtlej. Tragedreptul trăsese pe nas numai o singură dată, adânc, iar șiraguri verzi de muci îi atârnau de nări precum ceara. Tuși din nou, apoi scutură spasmodic din cap de patru ori. Zâmbi cu întreaga lui gură știrbă, fericit.
– Cel mai bun din tot ce-am găsit.
Ghetestrâmte azvârli spre el încă o pietricică.
– Spui asta la fiecare mormânt.
Mâna individului se undui într-o mișcare fluidă și prinse pietricica din zbor.”
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Magie și aventuri într-o Chină medievală închipuită

Titlu: Atlasul secret (primul volum din seria Marile descoperiri)
Autor:
Rating:
Anul aparitiei: 2008
Numar pagini: 768
ISBN: 978-973-143-203-8
Cumpara cartea

„Dolosan primise primul val de energie magică eliberată în urma bătăliei de la Ixyll. Dovezile erau de netăgăduit. Pământul se crăpase și se modificase, platouri vaste de piatră se ridicaseră din pământ și se avântaseră spre cer. În afară de asta, marginile superioare se rotunjiseră, de parcă s-ar fi topit. Valul magic se rostogolise mai departe, trecând prin văi, acoperind munții, erodând piatra și transformând tot ceea ce atingea. N-ar fi crezut în ruptul capului că unele lucruri se întâmplau, dacă nu ar fi făcut măsurători. Pe alocuri, stânci uriașe se mișcau între apusul și răsăritul soarelui, alunecând din aliniamentele trasate cu o zi înainte. Când se ducea să vadă dacă nu cumva se rostogoliseră într-o parte, prin ce mijloace, nu-și putea imagina, nu găsea nici o neorânduială. Însemnă cu cretă unul dintre pietroaie, pe partea dinspre nord, iar în dimineața următoare descoperi că semnul era orientat spre sud. Migrase, însă nu și suprafața pe care desenase.” [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro