bookblog.ro

Vorbitor în numele umanității

Titlu: Vorbitor în numele morților
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 476
ISBN: 978-606-579-763-5
Cumpara cartea

Au trecut 3000 de ani de la Xenocidul Gândacilor. Un Vorbitor în Numele Morților se confruntă cu o civilizație extraterestră, propriile umbre și o serie de crime greu de înțeles. Un roman profund și aproape mistic în care antropologia, umanismul și SF-ul sunt pretextele explorării naturii umane prin intermediul stranietății imaginare.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Un nou început spre același final

Titlu: Din nou pe Pământ
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 500
ISBN: 978-606-579-452-8
Cumpara cartea

Pământul nu mai avea loc pentru oameni, iar dacă mai voiau să trăiască trebuiau să plece. S-au adunat șapte flote și au plecat șapte colonii, dar despre ceilalți nu avem știre. Atâta știm: că în noua noastră lume, Harmony, o să construim un Suflet Suprem care să fie slujitorul Păstrătorului Pământului, iar sub supravegherea atentă a celui dintâi rasa umană nu-și va mai aduce aminte cum să păcătuiască la scară atât de mare. Cât despre Pământ, el îi aparține Păstrătorului acum, iar ființele umane nu vor mai locui acolo niciodată, decât dacă Păstrătorul ne iartă și ne cheamă acasă. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Literatura SF: o mărturie despre umanitate

Titlu: Vorbitor în numele morților
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 486
ISBN: 978-606-579-446-7
Cumpara cartea

Categoria cărților SF este subapreciată de critica literară, fiind inclusă pe lista scrierilor ușoare, de divertisment. Când însă un scriitor de primă mână, precum Orson Scott Card este premiat cu cele mai mari distincții ale literaturii SF, premiile Nebula, Hugo și Locus, ne vedem tentați să acordăm o șansă Cenușăresei noastre. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Ender’s Game

0Autor: Orson Scott Card
357 pagini
Editura: Tor Books

Publicat prima dată în 1985
ISBN: 0-312-93208-1

Dincolo de premiile câştigate, de recunoaşterea internaţională şi grupurile de fani care îşi apără cu ardoare romanul favorit, Jocul lui Ender se cere a fi descoperit de fiecare persoană în parte, căci niciodată nu se va obţine aceeaşi viziune asupra cărţii venită de la două persoane diferite.

Etichetarea romanului ca "SF" nu-i face cel mai mare bine, cel puţin la noi în ţară. De câte ori nu aţi auzit pe cineva refuzând o recomandare pe motiv că este etichetată ca aparţinând unui gen sau altuia? Sigur, va exista şi o altă categorie, oarecum confuză, a celor care "nu citesc SF, dar le-a plăcut acest roman".

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro