bookblog.ro

Tess d’Urberville sau tortura prejudecăţilor

Titlu: Tess d’Urberville
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 476
ISBN: 978-973-135-777-5
Cumpara cartea

„El se arătă de neînduplecat, aşa că fata stătu nemişcată, iar d’Urberville îi dădu sărutul său suzeran. Îndată ce făcu acest lucru, Tess se împurpură de ruşine şi îşi scoase batista, cu care începu să-şi frece locul de pe obraz unde o atinseseră buzele lui. Ardoarea tânărului se prefăcu deodată în ciudă la vederea gestului pe care ea îl făcuse inconştient.” [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

La mâna destinului

Titlu: Jude Neștiutul
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2002
Traducere:
Numar pagini: 464 de
ISBN: 973-593-590-2

De când l-am descoperit, Hardy a făcut parte dintre scriitorii mei preferaţi. Cu toate că stilul său n-a fost niciodata lăudat de către critici, scrierile sale au atât de mult de oferit din alte puncte de vedere, încât acest mic neajuns poate fi trecut cu vederea. Profunzimea temelor abordate, personajele inedite pe care le creează pentru a susţine ideile sale, încurcăturile atât de reale în care îşi aruncă personajele fără a le fi înzestrat dinainte cu vreo capacitate extraordinară fac din cărţile sale adevărate desfătări.

Toate cărţile de Hardy pe care le-am citit urmează acelaşi tipar din punct de vedere al compoziţiei. Mai întâi se prezintă foarte senin împrejurările în care începe viaţa personajelor, apoi sunt prezentate personajele în mare, şi abia apoi încep să se întâmple lucruri care să dezvaluie toată complexitatea acestora. Apoi atmosfera se întunecă şi totul se încheie într-o notă tragică. Ceea ce e însă fascinant este faptul că personajele lui chiar se schimbă pe parcursul vieţii, o schimbare lentă, însă evidentă, foarte naturală, foarte reală, ceea ce nu prea se poate observa la mulţi scriitori, cel puţin nu la mulţi din secolul al nouăsprezecelea.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro