bookblog.ro

Sângele apă nu se face

Titlu: Fărâme de viață
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 475
ISBN: 978-973-46-2888-9
Cumpara cartea

Ni se prezintă o familie, mai exact firele emoționale care îi leagă pe membri și cum doar evenimentele importante îi atrag împreună. În umbra apropiatei morți a mamei, durerile mai vechi par să renască, dar acum, la jumătatea vieții, ele dau naștere la decizii surprinzătoare. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Soţ şi soţie

0Soţ şi soţie recenzie
Autor: Zeruya Shalev
Rating: Soţ şi soţie rating - rating - recenzii carti
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2008
Traducător: Ioana Petridean
ISBN: 978-973-46-0981-9


(ediţia în limba engleză)

"Încercam să descifrez secretul dragostei"

Deşi pentru mine a fost mai degrabă o (dez)amăgire, Viaţa amoroasă mi-a trezit interesul pentru autoarea israeliană, căreia i se lipeşte eticheta "de top" cam în toate interviurile şi cronicile. Romanul de faţă este o şlefuire a temelor prezente în Viaţa amoroasă - conflictul conjugal, vinovăţia, vulnerabilitatea - şi o aprofundare a lor. Zeruya Shalev desface relaţia dintre cele două personaje în toate nuanţele posibile, în căutarea acelui secret care ţine oamenii împreună şi în acelaşi timp îi desparte.

Cu cît locul ocupat de cei doi soţi, Udi şi Naama, devine mai strîmt, deci cu cît sunt ei mai aproape unul de celălalt, cu atît relaţia lor se acutizează: dorinţele şi frustrările, deşi niciodată rostite cu voce tare, nu pot fi ascunse, resentimentele nu pot fi temperate de nici o precauţie, orice gest devine motiv de război.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Viaţa amoroasă

Titlu: Viaţa amoroasă
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 280
ISBN: 978-973-689-300-1

Scandal şi non-valoare

Păcat că adulterul sau, mai precis, sexul extraconjugal, explicit enunţat în pagini de roman, nu mai scandalizează ca în vremea apariţiei Doamnei Bovary! Autorii şi-ar fi asigurat o faimă facilă, imediată, la fiecare nouă ieşire pe piaţă, iar cititorii - ocazii nenumărate să-şi dea curs, în privat, plăcerilor interzise (fie că e vorba de compulsii masturbatorii, fie că e automăgulirea perversă, specifică snobilor, de a lectura un creator "scandalos", la modă). Cu toate acestea, romane erotice, care deplâng rutina vieţii conjugale, prezentând-o ca pe o oroare, o culme a conformismului, romane cu tematică erotică, aşadar, continuă să fie aruncate pe piaţă, într-un ritm obositor. Sexul gerontofil, sexul zoofil, pedofil, homosexual şi sexul solitar bat deja în chip zadarnic la uşa sensibilităţii noastre tocite.

Astfel se petrec lucrurile, în zilele noastre, cu beletristica iconoclastă, în general. Sunt tot mai puţine subiectele sau abordările stilistice prin mijlocirea cărora să mai poată fi stârnit scandalul public - scopul exclusiv al "artiştilor" văduviţi de valoare. S-au scris o mie şi una de cărţi care denigrează creştinismul ori destructurează familia monogamă - e deja enervant de plictisitor. O mie şi una de cărţi, doldora de amănunte necruţătoare, despre crimele nazismului. Ce anume ar mai putea fi de natură să işte azi polemici? Desigur, textele orientate (ficţionalizate sau nu) împotriva integrismului islamic, ideile liberalismului de dreapta, în ansamblul lor, şi un ponei stupid cu zvastică pe crupă. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 39 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro