bookblog.ro

---

Finding Dory: În căutarea amintirilor pierdute, cu Dory

Scris de • 24 June 2016 • in categoria Carte vs film

Finding_DoryCe ar face Dory? Bineînțeles, ar porni într-o aventură. Just keep swimming, spune Dory, și lucrurile se vor rezolva. Atunci când simpatica eroină care suferă de „pierdere a memoriei pe termen scurt” își amintește fragmente din copilărie, e timpul să traverseze din nou oceanul, pentru a-și regăsi părinții pierduți. În ecuație intră, de asemenea, Nemo și tatăl lui, Marlin, dar și noi creaturi și ticurile/traumele lor – Destiny, balena mioapă, Hank, caracatița anxioasă și chiar Becky, o pasăre greu de descris într-un singur cuvânt.

Pixar/Disney reia povestea căutărilor și lumii subacvatice, într-o notă mai ușoară și amuzantă, păstrând vizualurile pline de detaliu și culoare, emoțiile amestecate și personajele-tip, ale căror povești nu sunt explorate în profunzime, însă animă povestea principală, dându-i intensitatea de care are nevoie. Ellen DeGeneres face, din nou, o treabă foarte bună și, în general, vocile se mențin la nivelul așteptărilor, după cum ne-au obișnuit deja cei de la Disney.

dory 1

Totuși, la nivel de personaje, dacă Dory se păstrează simpatică și excentrică în moduri așteptate și neașteptate, personajul meu preferat în toată povestea rămâne Hank, acest „tip” sceptic, singuratic și morocănos, care fuge de viața în ocean și pericolele sale închipuite. Deși ar fi putut fi cu mult mai mult dezvoltat, el face notă discordantă printr-un caracter mai atent construit, care dă nuanțe acțiunii întrutotul.

dori 2

Avem parte, de asemenea, de vorbitul whaleish, de multe răsturnări (literalmente), momente comice și referiri la popular culture americană în genere.

Finding Dory este genul de poveste care îți va aduce zâmbetul pe buze indiferent de vârstă, un fel de „film de duminică” de văzut în familie, atunci când vrei să te relaxezi și să îți bucuri copilul interior. Plus că animația se păstrează la standardele ridicate Pixar, așa că merită din plin să îl vezi pe marile ecrane. Iată și trailer-ul filmului mai jos:

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Monique spune:

    Am avut parte de o experienta remarcabila cand am vizionat Finding Nemo, asa ca ma astept la un alt moment exceptional. Abia astept sa il vad cu cei mici. Si intrebarile de dupa!

    raspunde

  2. Alice Teodorescu spune:

    E o experienta de familie, cu siguranta :) Iar cei mici se vor bucura fara indoiala.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro