bookblog.ro

---

Recenzie de film: Super Chef, Drumul spre a treia stea

Scris de • 22 October 2015 • in categoria Carte vs film

resized_burnt-851322lRating: 4
Film: Super Chef
Regizor : John Wells
Durata : 100 min
Anul apariției: 2015
Actori: Bradley Cooper, Sienna Miller, Daniel Bruhl, Omar Sy, Emma Thompson

Îmi plac filmele cu temă culinară. Îmi place să văd cum este gătită mâncarea. Îmi place să aud zângănitul oalelor și al tigăilor, sfârăitul cărnii de pe grătar, farfuriile frumos aranjate, paleta de culori care te îmbie. Îmi place până și să înghit în sec, poftind la felurile de mâncare prezentate.

Așa că e de înțeles de ce nu am putut rata avanpremiera filmului Super Chef (Burnt).
Bradley Cooper face ce face cel mai bine Bradley Cooperși anume joacă un personaj arogant dar ușor de simpatizat în persoana chef-ului Adam Jones. Pornit pe un drum al îndreptării păcatelor, Jones dorește să schimbe trecutul și să-și îndeplinească visul cel mai de preț - să fie bucătar cu trei stele Michellin la activ. După o penitență autoimpusă în care ajunge să curețe un milion de scoici într-un mic local din New Orleans, se întoarce la Londra unde speră să recapete încrederea foștilor prieteni și să schimbe soarta unui restaurant prin talentul și priceperea sa. Dar drumul spre cea de-a treia stea nu e unul ușor mai ales atunci când demonii proprii – droguri, femei, alcool – sunt prezenți la tot pasul iar reușita se vrea a fi una personală și nu una de echipă.

Înarmat cu o serie de actori apreciați (Sienna Miller, Daniel Bruhl, Emma Thompson, Omar Sy) și cu o poveste care să te țină cu ochii în ecran și nu pe ceas timp de peste o oră, Super Chef promite să fie alegerea perfectă de week-end, cea care relaxează și deschide apetitul pentru un prânz copios și delicios în familie sau cu prietenii.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult e faptul că scenariul nu se învârte exclusiv în jurul personajului principal, folosind restul actorilor pe post de atele pentru a îl sprijini pe acesta. Fiecare dintre actorii menționați mai sus au propria poveste, chiar dacă secundară, care este cel puțin la fel de interesantă. Și ei strălucesc și captează atenția, uneori chiar reușind să fure din cadru prin simpla prezență (Daniel Bruhl, Matthew Rhys).

Așa că, dacă nu vă pasionează călătoriile în spațiu, gangsterii londonezi sau horrorurile gotice, vă învit cu poftă să serviți filmul de duminică:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro