bookblog.ro

Blog marketing

0

Autor: Jeremy Wright
Editura: Business Media Group
Rating: Jeremy Wright - Blog marketing rating - recenzii carti

(ediţia în limba engleză)

Jeremy Wright - Blog marketing - recenzieBlog Marketing este singura carte despre bloguri aparuta in Romania pana acum si este scrisa de Jeremy Wright, un personaj cunoscut celor din industria IT, de la Revolutia Blogurilor si Zilele Biz 2006, dar mai putin cunoscut de restul lumii.

Cartea se adreseaza in special persoanelor care nu au luat contact, inca, cu blogging-ul si mai putin celor ce detin deja un blog. Cu toate acestea, in Blog marketing am gasit si cateva instrumente utile, despre care nu auzisem.

Una dintre marile probleme pe care le are cartea este cea legata de traducere. Am gasit multe expresii traduse mot-a-mot, ceea ce, evident, nu mi s-a parut tocmai in regula. Totusi, cu ceva cunostinte de limba engleza, iti poti imagina ce a vrut Jeremy sa spuna si, avand in vedere faptul ca nu este o carte de beletristica, am putea trece cu vederea. Nu inteleg insa de ce traducatorii nu s-au consultat cu o persoana care sa aiba cat de cat tangenta cu aceasta lume a blogurilor. Sunt sigur ca, in acest fel, numarul greselilor ar fi fost cu mult redus.

Cartea incepe cu cateva capitole generale, in care incearca sa prezinte blogul celor ce vin din afara industriei, urmand ca in continuare sa se axeze pe a sublinia extraordinarele avantaje pe care o companie le poate obtine, scriind un blog. Legatura cu clientii, cresterea notorietatii, receptionarea de feedback sau folosirea blogului ca mijloc de comunicare interna sunt doar cateva dintre plusurile oferite de aceasta noua unealta de marketing.

Spre finalul cartii, Jeremy ataca subiecte mai delicate precum gestionarea campaniilor negative si dand cateva sfaturi celor ce vor "sa aiba succes in blogging", fara a incerca insa sa trateze subiectul intr-un mod exhaustiv, ceea ce, dealtfel, ar fi fost imposibil.

Cartea primeste doar trei stele din cauza traducerii si a faptului ca nu este extraordinar de consistenta: ceea ce s-a spus in 300 de pagini se putea spune, la fel de bine, si in 150. Totusi, este o carte ce merita citita de toti curiosii dornici de a isi deschide un blog si, in mod special, de antreprenorii cu o foarte mare deschidere catre nou; efectele "corporate blogging"-ului ar putea face minuni cu cifra de afaceri a companiei pe care o conduc.

O recenzie de: Andrei Rosca

Citeste cele 7 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro