bookblog.ro

Hello Kitty – Familia mea

0 Hello Kitty recenzie
Autor: Julia I. Kretsch
Rating:  rating - rating - recenzii carti
Editura: Egmont
Anul apariţiei: 2009
14 pagini
Grup de vîrstă: 0-3 ani
ISBN 13: 978-606-519-234-8

Proust spunea că apreciem mai mult o arie muzicală după ce am auzit-o de câteva ori decât în primă audiţie, şi asta nu pentru că ne-ar lipsi inteligenţa, ci pentru că ne lipseşte memoria. Inţelegem, iubim fraza muzicală abia după ce coordonatele ei ni s-au fixat deja în memorie. Mă gândesc la asta de fiecare dată când îi cumpăr fiicei mele jucării (sau hăinuţe sau cărţi) cu personaje de desene animate, obiecte care pe mine nu mă încântă întotdeauna, dar pe care ştiu sigur că ea le va iubi fără rezerve, din prima clipă. Doar pentru că poate face imediat legătura între obiectul nou şi ceva deja cunoscut.

Nimeni nu îşi doreşte să alerge prin tot oraşul şi să dea, eventual, şi o căruţă de bani pe o jucărie sau o carte originală, frumoasă, plină de calităţi, la care copilul se va uita o dată şi apoi o va pune la loc în cutie (eu am păţit-o, voi nu?). Capitulez, aşadar, şi de cele mai multe ori plătesc diferenţa de preţ, uneori extravagantă, dintre păpuşa no-name şi cea care o reprezintă pe mult-iubita Fifi din Fifi şi Floricelele.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Ghidul Printeselor Adevarate

Titlu: Ghidul Printeselor Adevarate
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2007
Traducere:
Numar pagini: 191
ISBN: 978-973-583-822-5

Ghidul mamicilor plictisite de printese

Sssst, vreti sa va spun un secret?

Cand eram mici ravneam la intalnirea cu Alba-ca-Zapada sau Cenusareasa, visam cu ochii deschisi la baluri si ne doream sa fim ca ele. Aceasta inainte sa apara Superman sau Zoro si sa ne dorim sa devenim, peste noapte, baietei curajosi care salveaza lumea. Am crescut si avem la randul nostru o fetita. Si ne reintalnim cu printesele: Alba-ca-Zapada, Frumoasa Adormita, Cenusareasa, Jasmine, Belle, Ariel... La inceput suntem fericite, traim acel sentiment incantator de regasire a copilariei. Apoi descoperim ca exista multe carti cu aceste povesti. Toate la fel sau cu mici variatiuni. Si perdele. Si asternuturi. Si rochitele lor. Si rucsacei cu printese, farfuriute, pahare, papucei, caciulite, seturi de sosete si chilotei... Si iarasi povesti, aceleasi, repetate obsesiv la culcare. Cea mica nu se poate hotari: astazi e Belle, maine e Ariel. Si se face seara si scoate, din nou, aceleasi carti din biblioteca. Ii vezi zambetul incantat dar simti ca nu mai poti si ca ai vrea si tu o pauza, ai vrea un Guliver, un Pinocchio sau minunatele 1001 de nopti. Cu acelea sigur nu ai apuca sa te plictisesti.

Acum vine momentul sa va spun secretul meu:: se cheama Ghidul Printeselor Adevarate si este o portita de scapare din rutina povestilor clasice. Macar pentru o perioada! [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro