bookblog.ro

The Graveyard Book

0Autor: Neil Gaiman
320 pagini
Editura: Harper Collins
Anul apariţiei: 2008
ISBN: 0060530928

Adunându-se noaptea într-un cimitir năpădit de buruieni şi iederă, pisicile din Dream Country, al treilea ciclu din seria Sandman, sunt nerăbdătoare să asculte povestea pisicii străine. De pe capul unui arhanghel singuratic, ea le povesteşte cum pisicile erau cândva stăpâne peste Pământ şi vânau oamenii neputincioşi, până într-o zi când oamenii au refăcut lumea după placul lor, prin vise. "Dar dacă destule dintre noi visăm. Dacă măcar o mie dintre noi visăm, putem schimba lumea. O putem reface prin vis. O lume în care nici o pisică nu trebuie să sufere cruzimea oamenilor". Este o poveste captivantă, dar nimic mai mult. Toate pisicile pleacă din cimitir fără să îi dea ascultare, toate în afară de cea mai mică dintre ele.

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Where the Sidewalk Ends

0where the Sidewalk Ends
Autor: Shel Silverstein
Rating: where the Sidewalk Ends
Ilustraţii: Shel Silverstein
Editura: Harper Collins
Anul apariţiei: 2002
174 pagini
cartonată, cu supracopertă
ISBN: 978-0-32-922970-2

"There is a place where the sildewalk ends

And before the street begins,

And there the grass grows soft and white,

And there the sun burns crimson bright..."

O copertă excelentă!

Coperta volumului de poezii Where the Sidewalk Ends de Shel Silverstein prezintă un băiat, o fetiţă şi un căţel ajunşi la capătul trotuarului care, sub greutatea lor, este pe cale să se surpe în hăul de dedesupt. Curioşi, cei doi copii doresc să vadă ce se află sub acest trotuar, aflat la punctul lui terminal. Sub trotuar, copii găsesc chiar titlul cărţii care, astfel, îi invită pe cei mici (dar, de ce nu, şi pe cei mari!) să deschidă paginile unei cărţi pline cu poemele şi ilustraţiile lui Shel Silverstein.

Practic, ilustraţia de pe coperta întâi începe pe coperta a patra, unde trotuarul trece prin faţa unui oraş supra-aglomerat şi neatrăgător. Trotuarul se termină pe prima copertă cu semnul "Edge. Keep off!", sugerând faptul că, acolo unde se termină trotuarul începe lumea poetului, un refugiu din aglomeraţia de zi cu zi, un loc plin de energia poeziilor şi ilustraţiilor emanate de peniţa lui Shel Silverstein. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

A Light in the Attic

0A light in the attic
Autor: Shel Silverstein
Rating: A light in the Attic
Ilustraţii: Shel Silverstein
Editura: Harper Collins
Anul apariţiei: 1981
cartonată, cu supracopertă
176 pagini
ISBN: 978-0-06-025673-9

"There"™s a light on in the attic,
Though the house is dark and shuttered,
I can see a flickerin"™ flutter,
And I know what it"™s about..."

Cu toate că volumul de poezii pentru copii A Light in the Attic de Shel Silverstein se află pe locul 51 în topul celor mai contestate cărţi ale anilor 1990-2000, şcoala mea din Bangkok nu are nici o problemă cu conţinutul acestei cărţi. Nu la fel se poate spune despre unele biblioteci din SUA, care, cu toate că A Light in the Attic a fost nominalizată la opt şi a câştigat patru premii literare, au găsit de cuviinţă să nu le ofere elevilor şansa de a citi poeziile pline de nonsens al lui Shel Silverstein.

Poetul, un american care a decedat cu 10 ani în urmă, a avut o personalitate interesantă. Pe lângă poezii pentu copii, a mai scris poveşti, cântece şi teatru, a mai compus muzică, a mai semnat articole în revista Playboy, fiind de asemenea şi un ilustrator de excepţie. De altfel, ilustraţiile care acompaniază poemele din A Light in the Attic sunt semnate de însuşi Shel Silverstein, cartea fiind nominalizată pentru premiul Best Graphic Illustrations. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro