bookblog.ro

Amintiri interactive din copilărie

Titlu: Amintiri interactive din copilărie
Rating:
Editura:
ISBN: 978-973-8918-35-1

Ion Creangă în actualitate

Noi am crescut cu poveştile lui Ion Creangă, cu Ionică cel bălai şi cu păţaniile lui. Copiii noştri nu mai gustă limbajul şi regionalismele lui pline de farmec pentru că le înţeleg din ce în ce mai greu. Pentru ei este mai uşor să recunoască expresiile din limba engleză decât cele populare, accesibile mai degrabă cititorilor adulţi. Există totuşi poveştile clasice pe care chiar şi cei mici, de vârsta grădiniţei, le cunosc şi savurează. Acestea s-au depărtat de original şi, în mod surprinzător, modificările aduse sunt deseori fără rost (de genul "Capra cu 7 iezi" şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă). Cu toate acestea, într-un fel sau altul, Ion Creangă pătrunde şi în copilăria noilor generaţii.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

În împărăţia timpului trecut

0Istorie recenzie
Autor: -
Rating: Istorie rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 8-11 ani
ISBN: 978-973-8918-35-1Nostalgie... acesta este primul cuvânt care ne răsare în minte când auzim de "timpul trecut". Ei bine, PitiClic doreşte să le ofere şi o altă perspectivă atât micuţilor, cât şi părinţilor/fraţilor mai mari (am să explic mai încolo de ce spun asta).

Odată intrat în împărăţie, descoperitorul nostru este ghidat de vocea caldă a bunicii, mereu pregătită să spună poveşti cum nimeni altcineva n-o poate face. Jocuri de îndemânare, exerciţii matematice, de construcţie, de artă decorativă, toate se găsesc în probele la care micul istoric este supus pe parcursul drumului său prin tainele culturii strămoşilor noştri. Bunica oferă informaţii clare cu privire la trecutul spaţiului european, atât ca împărţire teritorială, obiceiuri, ocupaţii şi chiar conducători. Intră adesea în amănunt, ajungând la marii români care au trăit în epoca contemporană.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

ChiChic Matematicianul

0Matematica recenzie
Autor: -
Rating: Matematica rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 4-7 ani
ISBN: 978-973-8918-35-1


La caşcaval înainte

De când am început să ne jucăm cu acest CD nu am putut să nu remarc legătura, cel mai probabil neintenţionată, dintre caşcaval şi viaţă. Între noi părinţii fiind vorba, fără "caşcaval" nu putem trăi, nu putem să ne distrăm copiii. Şi iată că micul şoricel mov cu pălăria sa de academician, oferă drept recompensă soricelului nostru studios, felii de caşcaval drept viaţă. Sau le ia, dacă acesta greşeşte. Ce poate fi mai real de atât?

Lăsând totuşi gluma la o parte, am început să facem cele 15 lecţii. În scurt timp am scăpat de teama că jocurile vor fi prea complicate pentru un copil care nu este încă la şcoală. Chiar dacă acest CD este recomandat copiilor din clasa I, noţiunile sunt simple. O parte din lecţii testează cunoştinţele privind culorile şi formele geometrice de bază sau abilitatea de a grupa diverse elemente în mulţimi. În ciuda faptului că astfel de activităţi se fac intensiv şi în grădiniţă, copilul le va rezolva cu interes şi conştiinciozitate, primind cu plăcere felicitările la final.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

PitiClic explorator în lumea animalelor

0Explorator  recenzie
Autor: -
Rating: Explorator rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 4-7 ani
ISBN: 978-973-8918-44-3


Cu PitiClic în savană, în pădurea tropicală sau în ţinuturile îngheţate

PitiClic e mare explorator. De când ne jucăm cu el am ajuns în tot felul de locuri, inclusiv pe planetele din jurul Pământului. De data aceasta ne întoarcem la punctul de plecare şi încercăm să înţelegem mai bine planeta noastră şi animalele care o populează.

Găsim pe acest CD specii din savana africană, din ţinuturile îndepărtate şi îngheţate sau din pădurea tropicală. Învăţăm de asemenea care animale sunt carnivore şi care erbivore - şi le hrănim corespunzător. Aflăm că fiecare animal este special şi reuşim să îl descoperim după trăsăturile sale caracteristice sau după umbra sa. Ba mai mult, putem să refacem imagini din bucăţi, să reconstruim fotografii rupte sau să fim lăudaţi pentru succesul în realizarea unui puzzle cu o imagine complexă.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Super DubluClic Galactic

0Micul intreprinzator  recenzie
Autor: -
Subtitlu: NTSF
Rating: Micul intreprinzator rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 5-8 ani
ISBN: 978-973-8912-28-1


Cucereşte Planeta Cunoaşterii la bordul DubluClic

Două variante de teleportare

Cu cât înaintează copilul în vârstă, cu atât avem nevoie de mai multe cunştinţe pentru a-i răspunde la întrebări, pentru a-l ajuta să înţeleagă problemele de la şcoală, să reţină informaţii complicate şi noi, să nu se facă de râs. Avem aşadar două variante: prima e să ne teleportăm în propriul nostru trecut de elev, să scormonim cu emoţie prin amintirile din şcoală şi cărţile second hand pe care le primeam la început de an şi să ne înfuriem atunci când constatăm că am uitat lucruri simple, de bază. A doua variantă, mai eficientă, ar fi să ne teleportăm cu DubluClic pe planetele cunoaşterii şi să descoperim, prin joc, răspunsuri uitate la întrebări actuale. De acord, nu vom descoperi toate răspunsurile şi nu vom putea construi întreaga cultură generală cu un singur CD, însă e o variantă plăcută de a ne petrece timpul alături de micul şcolar care poate că astăzi nu are chef să repete mecanic cine a comandat construirea mânăstirii Voroneţ sau când a avut loc primul război daco-roman.

Combină jocurile şi adaptează

Acest CD se adresează copiilor între 6 şi 11 ani. O diferenţă mare nu e aşa? Puteţi totuşi să alegeţi jocurile care se adaptează vârstei şi cunoştinţelor copilului vostru şi să introduceţi încet încet şi noţiuni sau informaţii mai complexe. La 6 ani aş evita, desigur, planeta istoriei sau cea a matematicii, asta dacă nu cumva aveţi un mic geniu pe acasă. M-aş juca în schimb pe planeta artei, a bunelor maniere sau a proverbelor şi ghicitorilor. Chiar dacă e mai mult text scris butoanele vorbesc şi copilul se poate descurca singur printre ele.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

PitiClic îşi alege o meserie

0Micul intreprinzator  recenzie
Autor: -
Subtitlu: Micul întreprinzător
Rating: Micul intreprinzator rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 5-8 ani


Într-un univers al butoanelor, PitiClic aduce un strop de culoare în calculatoarele celor mai mici prin jocuri educative, menite să îi îndemne pe copii la visare, într-o lume condusă de ei, în care pot fi pictori, medici, poştaşi, tâmplari, croitori, constructori sau bucătari.

Cei mici au ocazia de a descoperi noi domenii sau poate chiar de a intra în lumea părinţilor, înţelegând astfel ce fac ei atunci când sunt plecaţi la serviciu. Meseriile sunt prezentate într-un mod amuzant, dar au ca scop dezvoltarea intelectuală a copilului. Îi pun imaginaţia la încercare, verifică simţul artistic şi pe cel estetic, spiritul de observaţie şi chiar îi dezvoltă memoria. Printre picături, PitiClic strecoară jocuri matematice şi de atenţie.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Abecedar interactiv

0Abecedar  recenzie
Autor: -
Rating: Abecedar rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 5-8 ani


Am fost foarte entuziasmată când am început să "răsfoiesc" CD-ul al cărui personaj principal este soricelul ChiChic pentru că lucrând atât de mult cu copii între 6 şi 8-9 ani m-am obişnuit să privesc materialele educaţionale şi prin ochii lor, nu numai prin cei ai unui adult. Am început deci să mă joc, atentă la culori şi la ce mă îndemna şoricelul să fac.

Propriul meu desen animat

Ştim că (aproape?) toţi copiii sunt pasionaţi de desene animate, iar dacă la cei 7 ani, când se întâlneşte cu abecedarul, nu a trecut încă la cele cu supereroi care îi bat pe răufăcători, atunci ChiChic şi ajutoarele lui îi vor plăcea cu siguranţă. Ce e şi mai frumos este că şoricelul, în loc să tacă chitic, vorbeşte cu cel care rezolvă exerciţiile. Îl laudă când răspunde corect, îl îndeamnă să se mai gândească atunci când greşeşte şi îi spune că se plictiseşte dacă stă prea mult pe gânduri.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro