bookblog.ro

---

Întâlnire cu Tagore … la Timişoara

Scris de • 17 June 2011 • in categoria Evenimente

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la naşterea lui Rabindranath Tagore (7 mai 1861 - 7 august 1941), scriitor, muzician, pictor şi filosof indian, reformator al educaţiei, personalitate de geniu în India şi nu numai.

Supranumit “Sufletul Bengalului” şi “Profetul Indiei moderne”, Tagore a fost primul scriitor din Asia laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, în anul 1913.

Tagore a promovat valorile spirituale şi crearea unei culturi universale bazate pe libertate spirituala, pe diversitate şi toleranţă, preţuind frumuseţea naturii şi a fiinţei umane.

Ca omagiu dedicat acestui mare Om, festivalul “Namaste India”, ediţia a II-a (15-19 iunie, Timişoara) va cuprinde o expoziţie cu fotografii ce surprind natura şi viaţa cotidiană a Bengalului însoţite de citate ale poetului precum şi lansarea a trei cărţi:

Sâmbătă, 18 iunie, 14:00 - “Sadhana. Desăvârşirea vieţii” şi “Tagore la gura sobei, în Mongpu” de Maitrey Devi (Editura „Casa Cărţii de Ştiinţă”, Cluj-Napoca).

Sâmbătă, 18 iunie, 15:00 - “Scrisori rupte” (Editura Cununi de Stele)

Lansarile vor avea loc la Casa Tineretului din Timişoara, str. Arieş nr. 19.

Detalii pe www.namasteindia.ro/program

Libertatea seminţei constă în împlinirea dharmei, în natura şi destinul ei de a deveni copac; nerealizarea acestora îi este temniţă. Sacrificiul prin care se atinge această realizare nu se termină prin moarte; lepădarea de robie este cea care câştigă libertatea. “ -Sadhana





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro